Overslaan en naar de inhoud gaan

Thema van de maand februari: een gezond hart

thema van de maand: een gezond hart promotieafbeelding

Gewervelde dieren, waartoe ook de mens behoort, zijn beweeglijk en actief. Het hart is voor deze dieren een onmisbaar instrument om voedingsstoffen naar de lichaamscellen te transporteren. Huisdieren kunnen net zoals mensen hartafwijkingen hebben die het dier in meer of mindere mate last kunnen bezorgen. Als het vermoeden bestaat dat je huisdier aan een hartafwijking lijdt, is het van het grootste belang om een zo nauwkeurig mogelijke diagnose te kunnen stellen.

Wat houdt ‘maand van een gezond hart' in’?

  • Gratis gewichtscontrole

Het hart van een dier met overgewicht moet veel harder werken. Daarom is het belangrijk dat je je hond en kat op ideaal gewicht houdt. Bij WelloPet volgen we gratis het gewicht op, of stellen we samen met jou een dieetbegeleiding op. Doe onze online test rond een ideaal gewicht. Je kan ook online voedingsadvies vragen aan onze dierenartsen.

  • Life Plan in de kijker

Met het Life Plan van WelloPet doe je als baasje aan preventieve gezondheidszorg. Zo wordt een hartprobleem sneller gediagnosticeerd tijdens de preventieve health check-up's.

  • Producten om beweging te stimuleren

Je huisdier van jongs af aan veel beweging geven is gezond voor het hart. Omdat obesitas slecht is, kan je dieren die te dik zijn zo stimuleren om te bewegen.

Tip: doe mee met de workshops, de speelweide of gebruik de loopband bij WelloPet. Sinds kort hebben we ook een loopwiel voor katten.

  • EHBO voor hond en kat

Op 02 februari 2019 krijg je, mits inschrijving, uitgebreid informatie over EHBO van jouw hond of kat.
Dierenarts Celine geeft in deze EHBO-lezing uitleg over de verschillende parameters waarop je moet letten en wat je thuis allemaal kan doen.  Hou onze kalender in de gaten voor de volgende editie!

  • Reminder : doe een jaarlijkse Health-Check

Hartproblemen bij hond of kat zijn geen zeldzame aandoening: meer dan 1 op de 10 van hen krijgt er mee te maken. Goed opvolgen is de boodschap ❤️ . En een jaarlijkse health check is geen luxe (dit is reeds inbegrepen bij een Life Plan) 🐾. Voor ietwat oudere dieren is een jaarlijks preventief onderzoek een must.

Gefeliciteerd aan 2/3 van jullie die dit lezen :-)
Laatst deden wij een onderzoek bij 250 dierenvrienden op straat en bij evenementen, en reeds 67% van hen deed dit! Mooi 👏

Presentatie-WelloPet-Def.png

 

Lees ook deze 10 tips om een hartprobleem bij je hond of kat te herkennen of misschien had je graag wat handige weetjes over het hart van jouw hond en kat? WelloPet voorziet je graag van de beste zorgen voor je lieveling.

Meld je aan voor een gratis gewichtscontrole

medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen