Overslaan en naar de inhoud gaan

Thema van de maand juni en juli: teken en vlooien

thema van de maand: parasieten promotieafbeelding

Teken, vlooien en wormen, we kennen ze allemaal. Bestrijding is belangrijk voor jouw huisdier maar ook voor onze eigen gezondheid.

Huidaandoeningen bij honden en katten komen erg vaak voor. Een deel wordt veroorzaakt door een allergie (lees hier meer daarover), maar sommige huidziekten kunnen ook worden veroorzaakt door parasieten, zoals vlooien, luizen en mijten. Uitwendige parasieten zitten in de vacht of op de huid.

Ga de strijd tegen vlooien en teken aan!

  • In de maand juni en juli: Ontvang 5% korting op alle producten tegen vlooien en teken.

Deze kleine bloedzuigende parasieten zorgen voor veel overlast bij je huisdier. Met de pijnlijke beet spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid om te zorgen dat het bloed niet stolt. Dit geeft jeuk en irritatie waardoor de hond of kat gaat krabben en bijten. Vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen. Als een kat of hond een besmette vlo opeet, kan daaruit een volwassen lintworm ontstaan. Sommige dieren zijn gevoelig voor het speeksel van de vlo. Na een aantal beten wordt een bepaalde grens overschreden waardoor een allergische reactie optreedt.

Een tekenbeet is pijnloos, maar wel gevaarlijk is dat een teek drager kan zijn van ziektes die via zijn beet in de bloedbaan kunnen komen. De ziekte die het meest wordt overgebracht via teken is de ziekte van Lyme. Dit is ook gevaarlijk voor mensen.

Lees meer:
Vlooien en teken bij honden en katten
Vlooienbestrijding en bescherming: de ultieme checklist
Teek verwijderen: WelloPet legt het uit!

  • Waarom een specifieke behandeling belangrijk is

Een middel tegen vlooien en teken vind je op veel plaatsen en in veel winkels terug. Bij WelloPet ijveren we echter voor een specifieke, preventieve behandeling op jouw maat. Gericht advies rond toepassing en effectiviteit van dergelijke producten is belangrijk voor jouw huisdier.
Enkel via jouw dierenarts kan je zowel de gespecialiseerde, dus de betere, producten kopen, als bijgestaan worden met raad en daad. Zo dien je de producten op de juiste manier en op de juiste tijdstippen toe, en maximaliseer je de effectiviteit en duur van de werking van het product. Vraag hierover meer info via ons contactformulier.

Vraag meer info over een gerichte behandeling

  • Gratis tekentang in de maand juni en juli

Bij WelloPet ontvang je tijdens de maand juni en juli een gratis set van 2 kwalitatieve o’tom tekentangetjes. Het is namelijk altijd goed om een plan B te hebben, ook voor jezelf. 

Er is trouwens vaak twijfel of je een teek beter verwijdert met een tangetje dat draait of nijpt. Beide tangetjes hebben hun voordelen, dus veel hangt af van je persoonlijke voorkeur. Bij WelloPet verkiezen we tekentangetjes die draaien, omdat er zo minder risico is op het afbreken en achterblijven van tekenpootjes. Daarnaast loop je met dit type tang geen risico op het ongewild ledigen van de besmette maaginhoud van de teek, wat wel het geval is met een nijpend tangetje.   

teken

Aanbod geldig zolang de voorraad strekt, één setje per gezin. ​

  • Ontdek het Life Plan

Het Life Plan is een abonnement voor alle preventieve zorgen voor een hond of kat voor één jaar. Bij WelloPet helpen we onze dieren alle noodzakelijke zorgen te onthouden, zodat de kans op medische problemen kleiner is. 

Beschik je over een Life Plan, dan krijg je sowieso 5% korting en de nodige middelen om komaf te maken met die vervelende teken en vlooien.

P.S. Wist je dat je jouw Life Plan ook gespreid kan betalen d.m.v. een vast bedrag per maand? Preventieve zorg bespaart heel wat leed en garandeert een aangenaam leven voor je huisdier.

 
  • vraag jouw gratis Life Plan Box aan

We laten je graag kennis maken met dit Life Plan. Je kan een gratis Life Plan Box op maat hier aanvragen en later afhalen bij WelloPet. In deze Life Plan Box zitten allerlei voorbeelden, demo's, waardebonnen (tot 100 €) en staaltjes van de essentiële preventieve zorgen die ieder dier verdient!

button gratis Life Plan Box.png

(Eén Life Plan bevat alle ontwormingen, alle ontvlooiingen, alle vaccinaties, twee uitgebreide medische check-ups, bijkomende consultaties aan verlaagd tarief, preventieve castratie en sterilisatie aan -10% op het standaardtarief)

 

Contacteer ons over de lopende acties