Overslaan en naar de inhoud gaan

Workshops & Evenementen

workshops

Kort overzicht

Wat WelloPet biedt workshops en evenementen voor jou en je huisdier aan
Prijs afhankelijk van workshop of evenement
Waarom om bij te leren, een kans om vragen te stellen, een hulp bij opvoeding of gewoon voor de fun

Wat is een workshop?

Een workshop, of evenement, is vaak een activiteit om bij te leren. Een actieve deelname speelt daarbij een belangrijke rol. Bezie het als een samengaan van theorie en praktijk. Terwijl de begeleider van de workshops een onderwerp uitlegt, laat deze dadelijk zien hoe dit in de praktijk uitgevoerd moet worden. In een workshop wordt de mogelijkheid gegeven tot het oefenen en het verbeteren van de vaardigheden tussen jou en je lieveling. De workshopleider is aanwezig om bij te sturen en aanvullende informatie te geven.

Ruim aanbod aan workshops

Wij bieden een ruim aanbod aan workshops aan, zowel voor kat als voor hond. Dat gaat van fitness met je dier, over massage, knutselen, vachtverzorging, EHBO, tot lezingen en werksessies. Zowel fysieke als mentale stimulatie komt aan bod. Soms is dit binnen, soms is dit buiten. Dan eens zeer praktisch, dan weer meer technisch. De ene keer heel ernstig, de andere keer pure fun.

Wil je steeds op de hoogte blijven van de komende workshops & evenementen? Schrijf je hier in voor een maandelijkse mail met de kalender.

Enkele voorbeelden

 • Begeleide speelweide

  Onze begeleide speelweide organiseren we voor honden die eens wat meer uitdaging of variatie wensen dan enkel een wandeling. Dit is ideaal voor honden om op correcte manier, en sociaal, met elkaar te leren omgaan. Onze gedragsconsulenten beginnen steevast met een kennismaking met alle honden, en kijken hoe de honden op elkaar reageren tijdens een korte wandeling. Indien zij merken dat er een hondje het wat moeilijker heeft in de groep, wordt die apart genomen en apart begeleid op de speelweide. De speelweide is volledig omheind met hoge draad: 1,8 m aan de kant van de snelweg en aan de zijkant 1,5 m aan de kant van het tuincentrum. Er is een sas met twee hekkens voorzien. WelloPet zorgt voor water en poepzakjes. Samen plezier maken op een veilige manier staat hier centraal.

 • Workshop fitness 'beiden fit'
  Dit is een aanbod binnen 'wandelingen en fitness'. Bij de workshop beiden fit gaan zowel het baasje als de hond samen verschillende leuke fitness-oefeningen doen om de band tussen beiden te versterken. Bij goed weer gaat dit door op de WelloPet Speelweide buiten. Bij regen wordt uitgeweken naar een overdekte plaats in de buurt. De fitness gaat door in groepen van max. 6 pets en baasjes. De fitness-oefeningen duren één uur.

 • Workshop 'niet trekken aan de lijn'
  Onze lieftallige viervoeter durft ons als eens uit het oog te verliezen tijdens de wandeling. Even verliest die het besef dat er aan de andere kant van die leiband nog een mens hangt. Honden worden afgeleid door alles rondom hen en wensen graag snel bij hun doel te komen. Door harder te trekken worden ze onrechtstreeks beloond om hun doel te bekomen.

Onze gedragsconsulente Annemarie pakt samen met jullie het trekken aan de lijn d.m.v. nauwe begeleiding en met de nodige tips en trics

 • EHBO voor hond en kat
  We willen het niet graag horen maar onze viervoeters hun gezondheid zal niet altijd tiptop in orde zijn. Of soms bevinden we ons in een vervelende situatie, of in een noodsituatie. Wat moet je dan doen? Wat kan je allemaal zelf doen? En wanneer ga je naar de dierenarts? Dierenarts Celine geeft in deze EHBO-lezing uitleg over verschillende zaken waarop je kan letten en over wat je thuis allemaal zelf kan doen

 • Workshop 'samenwonen met je kat'
  Aan de hand van jouw eigen situatie overlopen we samen wat er nog beter kan om een gelukkige vriend in huis te hebben. Je brengt foto’s mee van je eigen interieur en spullen voor de kat, of welke spulletjes je nog wilt aanschaffen. Wij zullen advies geven over de functionaliteit en waar je alles het beste kunt plaatsen. Ook brengen wij heel wat inspiratie en ideetjes mee voor jullie!

Misschien is deze info ook nuttig voor jou:

Ontdek alle workshops in onze kalender

 

Ja, hou me op de hoogte(*)van de komende workshops & evenementen
*maandelijkse mail met de kalender

Producten in de kijker