Overslaan en naar de inhoud gaan
Catch The Dream Challenge n° 11

Catch the dream challenge en win! elfde van 12

Iedere maand lanceren het kattenadoptiecafé DreamCATchers vzw te Gent en dierengezondheidscentrum WelloPet een nieuwe dreamcatch. Dit 12 maanden lang. Met elke maand iets te leren maar ook iets te winnen. En voor de volgehouden 12-maand-winnaar hebben we een echte catch in petto😻 
Omdat ❤️ preventie telt 🐾

Naar deel 11 van de wedstrijd >>

Spelen met jouw kat: hoe het beter kan

Elke kat speelt – of beter elke kat jaagt. Want wat wij spelen noemen, is voor hen eigenlijk jagen. Elke kat heeft een aangeboren jachtinstinct. Iets wat wij als mens niet hebben en dus ook niet kennen. En daar wringt net het schoentje wanneer het op “spelen” aankomt. Er is geen makkelijke manier om dit te zeggen… maar vaak doen wij als baasje het gewoon verkeerd.

Lees hier de blog over Spelen met jouw kat: hoe het beter kan!

Doe mee met onze wedstrijd en win een waardebon van 24€ voor de aankoop van hengels en speeltjes.

Je kan kiezen uit dit assortiment hengels en speeltjes (waardebon t.w.v. 24 €)

Naar deel 11 van de wedstrijd >>

Hoe werkt de wedstrijd?

  1. Iedere maand is er een 'Dreamcatch van de maand'. Deze maand is dat 1 waardebon ter waarde van 24€ voor hengels of speeltjes. Kies hier uit dit assortiment hengels en speeltjes. Op 30 juni 2019 wordt er één winnaar getrokken uit alle deelnemers met de juiste antwoorden. Die winnaar mag zijn prijs nadien gratis afhalen bij WelloPet of Dreamcatchers. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. 
  2. Er is ook nog een tweede winnaar! En dit over de 12 dreamcatches heen! Deze winnaar haalt het hoogste aantal punten in het tussenklassement. Alle catches tellen!
    "Wat deze prijs dan is???" Hmmm, dat is nog een verrassing:-) Maar alvast dit: het is een VIP-treatment, bedacht door de dames van Dreamcatchers VZW zelf! 

De top 3 van deze dreamcatch van de maand juni

Lees hier de blog over Spelen met jouw kat: hoe het beter kan!

Er is een volgorde aan jagen.

  1. Het begint met het staren of gadeslaan van de prooi.
  2. Eenmaal we goed weten hoe die prooi beweegt, gaan we over naar het stalken, ofwel laag over de grond in stukjes dichterbij komen.
  3. Daarna zijn er de sprongetjes om uiteindelijk de prooi te vangen en te doden. 

Spelen is ook een beetje werken

Eigenlijk komt het erop neer dat met je kat spelen, werken is.
Elke fase in het jachtproces duurt gemiddeld zo’n 3 a 5 minuten. Ze hebben dagelijks minimaal tien minuten speel- of jachttijd nodig om gelukkig te zijn en dat liefst verspreid over drie verschillende momenten. Gemiddeld heeft een kat in de natuur tot twintig jachtmomenten.

Gebruik van een hengel!

Wanneer je de hengel vast hebt, ben jij de vogel. Ga in het rond vliegen en beweeg die hengel aan een hoge snelheid. Recht voor de neus van de kat bewegen frustreert de kat. Laat het speelgoed niet slingeren acheraf, want dan verliest de kat haar interesse voor een volgende keer.
Doorloop alle fases van het spelen en eindig met een succesvolle vangst als beloning!

 

Veel speelplezier!

medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen