Overslaan en naar de inhoud gaan
n°9 Catch The Dream Challenge

Catch the dream challenge en win! tiende van 12

Iedere maand lanceren het kattenadoptiecafé DreamCATchers vzw te Gent en dierengezondheidscentrum WelloPet een nieuwe dreamcatch. Dit 12 maanden lang. Met elke maand iets te leren maar ook iets te winnen. En voor de volgehouden 12-maand-winnaar hebben we een echte catch in petto😻 
Omdat ❤️ preventie telt 🐾

Naar deel 10 van de wedstrijd >>

De vacht van een kat verzorgen? De rui tegengaan?

Nu de koude, donkere winterdagen stilaan voorbij zijn, geeft het zonnetje steeds vaker het beste van zichzelf. Tijd voor onze katten om afscheid te nemen van hun dikke winterjas. Door het lengen van de dagen worden de nieuwe wolharen die klaar zitten om de oude wolharen te vervangen weggeduwd, welke vervolgens de huid loslaten en in de vacht terecht komen. Normaal likt je kat deze dan weg bij zijn dagelijkse wasjes maar wanneer er veel haren ineens loslaten kan deze dat niet meer aan. Wat het gevolg hiervan is weten we als katteneigenaren maar al te goed: haren op je kleren, haren in de zetel, kortom van je huis tot in de auto hangt alles vol kattenhaar.

Lees hier de blog over De vacht van een kat verzorgen!

Doe mee met onze wedstrijd en win een waardebon van 24€ voor de aankoop van borstels.

Je kan kiezen uit dit assortiment borstels voor vachtverzorging (waardebon t.w.v. 24 €)

foto's borstels (1).png

Naar deel 10 van de wedstrijd >>

Hoe werkt de wedstrijd?

 1. Iedere maand is er een 'Dreamcatch van de maand'. Deze maand is dat 1 waardebon ter waarde van 24€ voor een borstel voor vachtverzorging. Kies hier jouw borstel voor vachtverzorging. Op 31 mei 2019 wordt er één winnaar getrokken uit alle deelnemers met de juiste antwoorden. Die winnaar mag zijn prijs nadien gratis afhalen bij WelloPet of Dreamcatchers. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. 
 2. Er is ook nog een tweede winnaar! En dit over de 12 dreamcatches heen! Deze winnaar haalt het hoogste aantal punten in het tussenklassement. Alle catches tellen!
  "Wat deze prijs dan is???" Hmmm, dat is nog een verrassing:-) Maar alvast dit: het is een VIP-treatment, bedacht door de dames van Dreamcatchers VZW zelf! 

De top 3 van deze dreamcatch van de maand mei

Lees hier de blog over De vacht van een kat verzorgen!

De Rui

Normaal likt jouw kat zelf haar overtollige haren weg bij zijn of haar dagelijkse wasjes maar wanneer er veel haren ineens loslaten kan deze dat niet meer aan. Wat het gevolg hiervan is weten we als katteneigenaren maar al te goed: haren op je kleren, haren in de zetel, kortom van je huis tot in de auto hangt alles vol kattenhaar.

Ontwollen doen we niet

Door te gaan ‘ontwollen’ worden er in principe zoveel mogelijk wolharen uit de vacht gehaald. Maar, hierbij worden ook haren uitgetrokken die nog niet klaar waren om los te laten. Dus gaan de haarzakjes wanneer ze voortijdig zijn leeggehaald “noodharen” produceren. Deze haren zijn helaas van minder goede kwaliteit, welke veel gemakkelijker loslaten en vooral veel klitgevoeliger zijn, met alle gevolgen van dien.

Het begint alvast bij het gebruik van het juiste trimmateriaal! 

Je hebt slechts drie dingen op je boodschappenlijstje staan:

 1. Een wijdgetande, metalen combikam
 2. Een slickerborstel met houten handvat (een zachte en universele borstel met fijne gebogen metalen haakjes) 
 3. Een microvezeldoekje (deze heeft iedereen toch wel in huis, lekker handig, toch!)

Tips om de rui door te komen

 • Controleer dagelijks met je vingers de vacht op klitten (vooral bij langharige katten).
 • Vind je een klit, pluis deze er dan uit.
 • Krijg je de klit er niet uit met de vingers, neem dan de combikam
 • Lukt dit niet meer dan heb je extra hulp nodig en laat je deze er best lokaal uitscheren.
 • Een ander optie om losse haren te verwijderen is de slickerborstel. Maar deze mag je enkel heel licht over de vacht laten heen gaan
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen