Overslaan en naar de inhoud gaan
dreamcatch challenge 2 van 12

Catch the dream challenge en win! Tweede van 12

Iedere maand lanceren het kattenadoptiecafé DreamCATchers vzw te Gent en dierengezondheidscentrum WelloPet een nieuwe dreamcatch. Dit 12 maanden lang. Met elke maand iets te leren maar ook iets te winnen. En voor de volgehouden 12-maand-winnaar hebben we een echte catch in petto😻 
Omdat ❤️ preventie telt 🐾

Naar deel 2 van de wedstrijd >>

Hoe krijg je jouw kat aan het drinken? 

Vergis je niet, katten hebben wel degelijk water nodig om gezond te zijn. Dehydratatie of uitdroging bij katten kan serieuze gevolgen hebben waaronder blaas- en urinewegen-problemen, tot en met blaasstenen en nierfalen. Deze laatste twee kunnen levensbedreigend zijn. Eenmaal je kat haar nieren falen, is er helaas geen weg terug.

Maar geen nood en zeker geen paniek: de oplossing ligt hier voor het rapen!

Steun kattenadoptiecafé Dreamcatchers! Koop deze prachtige drinkfontein!

WelloPet verkoopt gedurende augustus en september deze drinkfontein aan klanten en sympathisanten als steun voor Dreamcatchers VZW. WelloPet regelt de verkoop en de verzending, en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel Dreamcatchers VZW.

Doe mee met onze wedstrijd en win een prachtige drinkfontein in keramiek t.w.v. 60€.

109_3_small.jpeg

Naar deel 2 van de wedstrijd >>

Hoe werkt de wedstrijd?

  1. Iedere maand is er een 'Dreamcatch van de maand'. Deze maand is dat opnieuw de op-en-top drinkfontein in keramiek t.v.v. Dreamcatchers vzw. Op 30 september 2018 wordt er één winnaar getrokken uit alle deelnemers met de juiste antwoorden. Die winnaar mag zijn drinkfontein nadien gratis afhalen bij WelloPet. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. 
  2. Er is ook nog een tweede winnaar! En dit over de 12 dreamcatches heen! Deze winnaar haalt het hoogste aantal punten in het tussenklassement. Alle catches tellen!
    "Wat deze prijs dan is???" Hmmm, dat is nog een verrassing:-) Maar alvast dit: het is een VIP-treatment, bedacht door de dames van Dreamcatchers VZW zelf! 

De top 3 van deze dreamcatch van de maand september

Hoeveel zou een kat van 3 à 4 kg ongeveer moeten drinken per dag?

Tussen 150 en 250 ml. Dit is een groot glas water. Dit is een handige rekenregel mocht je twijfelen: "een kat heeft ongeveer 44 tot 66 ml drinken per kilo lichaamsgewicht nodig."

Hoe kan je 'zien' dat een kat uitgedroogd is (dus niet voldoende vocht opneemt)?

De makkelijkste manier is door het vel in de nek van je kat lichtjes omhoog te trekken en los te laten. Wanneer het vel niet onmiddellijk terug op zijn plek springt, is uw kat uitgedroogd. 

Is er een verschil tussen natte en droge voeding?

Klinkt logisch, en is ook logisch! Bij droge korrels wordt het vocht eigenlijk uit de voeding getrokken waardoor je kat maar liefst tien keer meer moet drinken. Aangezien het al geen aangeboren drinkers zijn, vormt dit dus een grotere uitdaging.

Maar opgelet: natte voeding heeft ook grote nadelen. De meeste natte voeding op de markt is bv. niet kwalitatief genoeg voor jouw kat! Jammer maar helaas.

Raadpleeg onze dierenartsen voor een juiste balans tussen droge en natte voeding.

Product van de maand: een drinkfontein

Deze drinkfontein van keramiek garandeert fris en proper water, én motiveert jouw kat om te drinken! Deze topper wordt aangeraden door het volledige team van DreamCATchers vzw.
Prijs  60€

WelloPet regelt de verkoop en de verzending, en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel Dreamcatchers VZW.

dreamcatchers_drinkfontein.jpg

alle info over deze drinkfontein >>

De opbrengst van dit product gaat integraal naar het kattenadoptiecafé DreamCATchers vzw te Gent

Meer lezen over katten en drinken? >> 

medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen