Overslaan en naar de inhoud gaan
WelloPet Dierenarts

WelloPet neemt maatregelen voor Corona-crisis

Laatste update: 04/05/2020, 11u

De maatregelen die het hele land treffen inzake de Corona-crisis hebben ook gevolgen voor WelloPet. Als dienstverlener in de medische sector en verdeler van dierenvoeding, blijven onze artsen en medewerkers klaar staan voor jullie, maar nemen we wel maatregelen om onze verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding zo veel als mogelijk op te nemen. We vragen ook aan iedereen om de maatregelen van de overheid uiterst streng op te volgen. Neem enkel de officiële info voor waar; die kan je hier raadplegen.

In het kort:

  • Vanaf 11 mei is WelloPet 7 dagen op 7 geopend, telkens van 9u tot 18u30
  • Vanaf 4 mei kan je ook voor niet-dringende medische behandelingen bij de dierenartsen terecht, alsook voor gedragstherapie
  • Ons trimsalon is opnieuw open, voor al jullie noodzaken.
  • We vragen zo veel als mogelijk met één persoon naar de praktijk te komen
  • De vrije inloopspreekuren vallen momenteel weg, we vragen alle baasjes om op afspraak te komen
  • In de wachtzaal is er plaats voor maximaal 5 mensen op hetzelfde moment
  • Bij een (lange) trimbeurt vragen we niet bij WelloPet te wachten. We geven je een seintje wanneer je jouw lieveling kan ophalen
  • De evenementen ter plaatse en de self wash blijven voorlopig nog gesloten
  • Koop of bestel je dierenvoeding via de webshop, we helpen je graag via mail en telefonisch (09 232 00 42)

Dierenzorg verzekerd: vanaf nu 7 dagen 7 open!

Op 4 mei begint fase 1a van de exit-strategie voor de Corona-lockdown. Dit betekent dat ook wij weer onze activiteiten mogen hervatten, maar niet zonder een uiterst veilige omgeving te creëren voor onze medewerkers en klanten. Dat betekent dat je meer mondmaskers, handschoenen, ontsmettingsgels en vloerstickers zal aantreffen in onze praktijk. Het belangrijkste om te weten is dat je opnieuw voor alles welkom bent bij WelloPet. Zowel de dierenartsenpraktijk als de gedragstherapie worden weer opgestart. Nadien (vanaf 11 mei) ook het trimsalon. Wel doen we dit enkel op afspraak en vragen we om met slechts één persoon naar WelloPet te komen. Voor spoedgevallen bel je indien mogelijk vlak voor, of net als, je op weg bent. Dan zorgen we zowel voor medische als hygiënische maatregelen.

Onze praktijk ziet er dus anders uit momenteel. We reinigen de wachtzaal en consultatieruimtes meerdere keren per dag en verwijderden oppervlaktes die door meerdere mensen aangeraakt kunnen worden. Om de veiligheid van iedereen te garanderen, vragen we om niet met meer dan 5 mensen in de wachtzaal te zitten. Zie je dus dat er te veel mensen in de wachtzaal zitten, wacht dan even buiten of elders, we verwittigen je zodra er plaats is. Ook als je huisdier voor een tijdje in het trimsalon is, vragen we om niet bij WelloPet te wachten. We geven je een seintje als je lieveling klaar is om op te halen.

Om jullie maximaal, en gespreid, te kunnen bedienen, zijn we vanaf maandag 11 mei ook 7 dagen op 7 open, van 9u tot 18u30. Dat betekent dat je altijd bij ons terecht kan, voor wat dan ook!

Trimsalon en gedragstherapie opnieuw open

Onze events ter plaatse worden opnieuw georganiseerd, maar met aandacht voor social distancing. Waar het kan, bieden we een alternatief in de vorm van leuke webinars, waar al velen van jullie aan deelnamen. Neem zeker een kijkje in de kalender om te ontdekken wat er gepland staat.

Ook de gedragstherapie wordt opnieuw opgestart. Heb je dus een vraag of een probleem, onze specialisten voor hond en kat helpen je graag verder!

Het trimsalon is opnieuw open, waardoor we de opgelopen achterstand kunnen inhalen. De wachttermijn bedraagt enkele weken, maar we doen ons uiterste best om jouw viervoeter zo snel mogelijk in te plannenBel of mail ons gerust voor een afspraak.

Dierenvoeding beschikbaar

Onze dierenvoeding is zowel offline als online beschikbaar. Het is uiteraard geen probleem om naar de winkel te komen voor je benodigdheden, maar als het lukt voor je, verkiezen we het gebruik van onze Webshop: je kan thuis laten leveren of reserveren voor een snelle ophaling bij ons. 
In de winkel helpen onze assistenten je om de gewenste voeding uit de rekken te halen, zodat jouw zak enkel door jou en ons aangeraakt wordt.

Heb je nog vragen?

We staan voor je klaar via hello@wellopet.be of 09 232 00 42.

Loopt mijn huisdier gevaar?

Momenteel is er geen enkel bewijs dat honden, katten of andere huisdieren COVID-19 kunnen doorgeven of oplopen. Het virus wordt voornamelijk verspreid wanneer geïnfecteerde mensen hoesten, niezen of spreken. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt wel aan om regelmatig je handen grondig te wassen, zeker na contact met je huisdier. Het virus kan uitzonderlijk terecht komen op je huisdier door contact, zonder dat hij daardoor ziek of besmettelijk wordt. Daarnaast vragen ze ook huisdieren niet aan je gezicht te laten likken, als extra zekerheid. Patiënten die het Corona-virus opgelopen hebben, worden geadviseerd om zo min mogelijk fysiek contact te hebben met hun huisdier (zoals aaien of laten likken). 

Als er vanuit de bevoegde instanties nieuwe info komt, zullen we dit zo snel mogelijk verspreiden.