Overslaan en naar de inhoud gaan
WelloPet Dierenarts

WelloPet neemt maatregelen voor Corona-crisis

Laatste update: 17/03/2020, 20u

De maatregelen die het hele land treffen inzake de Corona-crisis hebben ook gevolgen voor WelloPet. Als dienstverlener in de medische sector en verdeler van dierenvoeding, blijven onze artsen en medewerkers klaar staan voor jullie, maar nemen we wel maatregelen om onze verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding zo veel mogelijk op te nemen. We vragen ook aan iedereen om de maatregelen van de overheid uiterst streng op te volgen en enkel te luisteren naar de officiële info die je hier kan raadplegen.

In het kort:

  • De gewone openingsuren blijven gelden, maar enkel essentiële afspraken worden ingeboekt
  • De vrije inloopspreekuren vallen momenteel weg, we vragen alle baasjes om op afspraak te komen
  • Alle events worden uitgesteld tot na de quarantaine-periode
  • Het trimsalon sluit momenteel de deuren
  • Ook gedragsbegeleiding op afspraak wordt momenteel uitgesteld
  • Koop je dierenvoeding via de webshop, we helpen je graag via mail en telefonisch (09 232 00 42)

Dierenzorg verzekerd

WelloPet blijft open, ook in het weekend, om medische zorg te kunnen bieden aan dieren die dit nodig hebben. De vrije inloopspreekuren worden in de volgende periode wel afgeschaft, we vragen onze klanten om enkel op afspraak langs te komen en met zo weinig mogelijk mensen je huisdier te vergezellen. Geboekte afspraken blijven geldig, maar voor nieuwe afspraken nemen we momenteel enkel essentiële consultaties aan. Dit doen we zodat we de aanwezigheden in de praktijk zoveel mogelijk kunnen spreiden en dus zo weinig mogelijk contacten hebben. Een spoedgeval? Bel indien mogelijk als je op weg bent, dan zorgen we zowel voor medische als hygiënische maatregelen.

-       We reinigen onze praktijk meerdere keren per dag. Dit betekent dat de rekken gekuist en ontsmet worden, dat onze balie ontsmet wordt (inclusief bancontact) en dat alle voorwerpen die door meerdere mensen aangeraakt kunnen worden (zoals tijdschriften) uit de wachtzaal gehaald worden. De wachtzaal wordt ook anders ingericht om aanwezigen te spreiden over de ruimte.

Geen events, geen trimsalon, geen gedragstherapie

Op basis van de aanbevelingen van de Federale overheid worden alle events en culturele bijeenkomsten afgelast. Hiertoe behoren ook de events die bij WelloPet georganiseerd worden. Mensen die al een ticket gekocht hadden voor één van deze events kregen via mail meer info. Na de quarantaine zal gekeken worden met de deelnemers om een nieuwe datum te prikken.

Uit eigen overweging wordt het trimsalon ook gesloten. Moet er medisch of essentieel worden getrimd, dan kunnen we dit op afspraak in samenspraak met de klant bekijken. 

Ten slotte zullen de afspraken voor gedragstherapie voor hond en kat uitgesteld worden tot na de quarantaine-periode. Je kan steeds bij ons terecht met vragen over je huisdier, onze website staat trouwens vol met handige artikels.

Dierenvoeding beschikbaar

Net zoals in de supermarkten is er bij WelloPet geen sprake van schaarste. Het is dus niet nodig om te hamsteren. Jouw dierenvoeding op maat blijft beschikbaar indien je wil, maar we vragen om deze de komende weken via de Webshop te bestellen. 

Heb je nog vragen? Dan staan we voor je klaar via hello@wellopet.be of 09 232 00 42.

Loopt mijn huisdier gevaar?

Momenteel is er geen enkel bewijs dat honden, katten of andere huisdieren COVID-19 kunnen doorgeven of oplopen. Het virus wordt voornamelijk verspreid wanneer geïnfecteerde mensen hoesten, niezen of spreken. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt wel aan om regelmatig je handen grondig te wassen, zeker na contact met je huisdier. Het virus kan uitzonderlijk terecht komen op je huisdier door contact, zonder dat hij daardoor ziek of besmettelijk wordt. Daarnaast vragen ze ook huisdieren niet aan je gezicht te laten likken, als extra zekerheid. Patiënten die het Corona-virus opgelopen hebben, worden geadviseerd om zo min mogelijk fysiek contact te hebben met hun huisdier (zoals aaien of laten likken). 

Als er vanuit de bevoegde instanties nieuwe info komt, zullen we dit zo snel mogelijk verspreiden.

medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen