Overslaan en naar de inhoud gaan
Konijn ligt in de armen van een dierenarts en wordt geaaid

Het verzorgen en hanteren van een konijn

Wat wil jouw konijn?

Een konijn wordt liever niet opgetild. Ze kunnen bijten, maar ze kunnen ook flink krabben met hun achterpoten wanneer ze weg willen geraken. Neem ze daarom altijd voorzichtig op. Veel konijnen vinden het wel fijn om geaaid te worden.

Bij kortharige konijnen is het belangrijk om hen regelmatig te borstelen tijdens de ruiperioden. Ook langharige konijnen moeten eens per week helemaal geborsteld worden, aangezien hun vacht makkelijk gaat klitten. Houd er rekening mee tijdens het kammen dat de huid van konijnen gevoelig is! Het is aangeraden om eens per twee maanden de vacht van langharige konijnen te laten knippen. Dit kan u laten doen bij een konijnentrimmer.

 

een bruin konijn

 

Ook controleert u best regelmatig of de nagels niet te lang worden. U kan de nagels ook zelf knippen, maar u moet hierbij opletten dat u niet door de bloedvaten knipt die door de nagels lopen. Minstens één keer per week moet het hok van een konijn schoongemaakt worden. Ververs dagelijks de bodembedekking en het drinkwater en verschoon wekelijks het drinkflesje en de voerbakjes.

Voor meer informatie raadpleeg de webpagina alles over het konijn geschreven door het LICG.

 

Contacteer ons over de gezondheid van uw huisdier

medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen