Overslaan en naar de inhoud gaan
Katten liggen op een dikke mat te rusten

Kennismaken met andere huisdieren en kinderen

Het kennismaken met nieuwe gezinsleden

  • kennismaking mens en dier

Het kennismaken met andere huisbewoners kan best geleidelijk en op rustige wijze plaatsvinden. Zorg ervoor dat er altijd iemand toezicht houdt: enthousiaste kinderen kunnen onbedoeld uw kitten verwonden. Laat de kinderen op de vloer zitten en wachten tot het kitten zelf naar hen toekomt.

Laat het kitten ook met rust als hij niet meer wilt spelen: het is immers geen speeltje en heeft ook rust nodig.
 

  • kennismaking tussen dieren

Het kennismaken met een hond of andere kat moet voorzichtig gebeuren. Een slechte ervaring is lastig ongedaan te maken. Zet uw kitten eventueel in een grote bench: hierin zal hij zich veilig voelen en kunnen honden of andere katten geleidelijk wennen aan de nieuwkomer.

Sommige honden (die geen katten gewend zijn of snel agressief worden) moeten extra in de gaten gehouden worden. Laat de hond rustig zitten en lijn hem aan terwijl het kitten op een veilige plek in de kamer wordt gezet zodat hij de hond uit eigen beweging kan benaderen. Dit kan wat tijd kosten en vraagt om geduld en het uitbundig belonen van de hond op het moment dat hij zich goed gedraagt.

 

puppy ligt op een kat, deze dieren hebben het kennismaken al gehad

 

Voor de rustigere honden kan een stevige reismand een handig hulpmiddel zijn. Houdt de hond aan de lijn, plaats de reismand op een hoog gelegen oppervlak en laat de dieren onder toezicht, kort maar meerdere keren met elkaar in contact komen. De meeste honden kalmeren al snel wanneer ze zich realiseren dat de nieuwkomer niet erg interessant is. Laat het kitten nooit alleen bij honden of katten, totdat ze volledig aan elkaar gewend zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht op de webpagina verzorging van uw kitten geschreven door het LICG.

 

Hulp gewenst door onze consulenten?

contacteer ons voor individuele begeleiding