Overslaan en naar de inhoud gaan
Alle soorten huisdieren op een rij, gaande van een kikker tot een vogel

Keuze voor een soort of ras

Je toekomstig soort huisdier

Wat verwacht u van een huisdier? Welke (karakter)eigenschappen moet het dier hebben en wat past bij uw situatie? Op basis van deze vragen kunt u een eerste keuze maken voor een bepaalde diergroep of soort. U komt bijvoorbeeld uit op een knaagdier of een hond. Vervolgens kunt u binnen die groep of soort een uiteindelijke keuze maken: verkiest u een cavia of een hamster? Een Deense dog of een Franse bulldog? 

Het wordt aangeraden u te verdiepen in verschillende mogelijkheden, laat u daarbij niet te veel leiden door het imago dat u over een bepaald ras hebt gekregen via tv of film, dit komt vaak niet overeen met de werkelijkheid. 

Nu kunt u bepalen welke soort of welk ras het beste bij u past. Gaat uw voorkeur uit naar een jachthond? Realiseert u zich dan ook de keerzijde van de medaille: wat als de hond tijdens elke wandeling achter konijnen of eenden aangaat omdat dat past bij zijn instinct. Was u op zoek naar een aaibaar dier voor de kinderen? Dan blijkt een hamster bij nader inzien toch niet de beste keuze: de hamster komt pas tevoorschijn wanneer de kinderen naar bed zijn. Een cavia is mogelijk een betere keuze: die is overdag wél wakker. 

Lees de webpagina het aanschaffen van een huisdier voor meer informatie.


Graag hulp gekregen?

Spreek met onze consulent of dierenarts over uw toekomstig huisdier