Overslaan en naar de inhoud gaan
Konijnenvoer WelloPet

Konijnenvoer: Wat geef ik mijn dier precies?

Konijnenvoer: Welke voeding moet mijn konijn krijgen?

Een konijn heeft behoefte aan heel veel vezels in zijn voeding. Deze zitten vooral in ruwvoer, zoals hooi, gras en groenten. Maar niet elke groente is geschikt voor een konijn: witlof, wortelloof, andijvie, radijsblad of een stukje wortel zijn prima, maar kolen, prei en dergelijke kan uw konijn erg ziek maken.

Fruit en droog brood zijn dikmakers en bevatten veel suikers die niet goed door het maag- en darmkanaal kunnen verwerkt worden. Probeer daarom deze producten te vermijden als konijnenvoer. Naast hooi kan u uw konijn ook hardvoer geven. Zo krijgt uw konijn alle voedingsstoffen binnen. Geef uw konijn niet meer dan 20 gram brokjes per kg lichaamsgewicht. Konijnen eten een deel van hun keutels, de blindedarmkeutels, meteen op. Hierin zitten onmisbare voedingsstoffen. Wanneer u deze keutels terugvindt in het hok, dan kan het zijn dat uw konijn teveel voer krijgt.

Konijnen knagen ook graag op takken. Het is goed voor hun tanden en levert extra vezels op. Een knaagsteen wordt afgeraden aangezien deze teveel kalk bevat en blaasstenen kan veroorzaken. Het is ook zeer belangrijk dat uw konijn onbeperkt vers water kan drinken. Zorg hier dus dagelijks voor naast het geschikte konijnenvoer!

Voor meer informatie kunt u de webpagina alles over het konijn lezen, geschreven door het LICG.

 

Graag meer info?

Spreek met onze dierenarts over jouw konijn

medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen