Overslaan en naar de inhoud gaan
Vlag Frankrijk

Op reis naar Frankrijk met hond of kat

Op reis met je favoriete hond, kat of fret?

Hou dan rekening met de volgende zaken:

  • Verplichte inentingen

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek naar Frankrijk, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema.

  • Identificatie

Aan de hand van een verplichte chip.

  • EU dierenpaspoort

Verplicht!

Dieren jonger dan 15 weken

Deze zijn niet toegestaan. Elke hond, kat en fret moet een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag pas vanaf een leeftijd van 12 weken gegeven worden, daarna moet het dier nog 21 dagen wachten voordat hij Frankrijk binnen mag.

  • Bijzonderheden

Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (Pitbull), Mastiff en Tosa zijn verboden. Ook Pitbulls, kruisingen met Pitbulls, Boerboels, en kruisingen van Engelse Staffordshires, kruisingen American Staffordshire Terriers, kruisingen Mastiff en kruisingen Tosa zijn verboden.

De invoer van honden van de volgende erkende rassen, dus mét erkende stamboom, is toegelaten onder strikte voorwaarden: American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiler (als rashond én kruisingen van de Rottweiler). Deze stambomen moeten erkend zijn door het Franse Ministerie van Landbouw. Bij twijfel kan dit worden gecheckt op de website van de “Société Centrale Canine”. De voorwaarden die aan deze rassen worden gesteld, zijn zeer zwaar, er moet onder andere een Franstalige cursus en een gedragstest worden gedaan. Om die reden is het eigenlijk niet mogelijk om deze honden voor korte periode (bijvoorbeeld vakantie) mee te nemen naar Frankrijk.

Opgelet: bovenstaande regels gelden ook wanneer je op doorreis bent!

Hier zie je nog een oplijsting van honden die verboden/onder strenge voorwaarden toegelaten zijn.

Meer vragen over reizen naar Frankrijk?

Op de overheidssite van Frankrijk kan je meer informatie vinden over het invoeren van huisdieren en dergelijke.

Meer info kan je vinden in dit volgend artikel over invoereisen in Europa geschreven door het LICG.

Graag nog eens met een dierenarts gesproken om zeker te zijn?

Check ons gratis vakantieconsult