Overslaan en naar de inhoud gaan

Snuffelmat

Snuffelmat-hond
Omschrijving

De Snuffelmat is een ontspannend voerspel voor jouw hond of kat, waarbij je huisdier voer of beloningen zoekt tussen de zachte fleecestroken. Kies zelf jouw drie favoriete kleuren, en geniet met je huisdier van onmiddellijk spelplezier. 

Wil je graag de Snuffelmat eenvoudig zelf in elkaar knutselen? Kies dan voor een doe-het-zelfpakket

De Snuffelmat is bedacht in Nederland door enthousiaste hondenbezitters die hun viervoeter graag aan het denken zetten. Met deze mat gaat de hond snuffelen om de verstopte brokjes te zoeken, deze worden tussen fleecestroken verstopt. Deze zachte mat kun je gebruiken als een spel om de hond op een andere manier te laten eten, als spelletje tussendoor tijdens slecht weer, of om de hond even lekker bezig te houden!

Gebruik

Als ontspanning of bij slecht weer 

De Snuffelmat verlengt de duur van de maaltijd. Veel honden krijgen na de maaltijd een dol of gek momentje, deze mat voorkomt dit door de duur van de zoektocht en het gebruik van de hersenen tijdens het snuffelen. De hond wordt moe van snuffelen. Een bijkomend voordeel van deze mat is dat veel honden die moeite hebben om uit de bak te eten, wel hun maaltijd uit de Snuffelmat eten! Niet alleen honden zijn gek op de snuffelmat, ook katten vinden het leuk tussen de stroken te snuffelen en hun brokjes te vinden.

In de Snuffelmat kun je een hele maaltijd droge brokjes verstoppen tot wel 450 gram. De duur van de maaltijd en de zoektocht geeft de honden een voldaan gevoel. In de meegeleverde gebruiksaanwijzing kun je een uitgebreide beschrijving vinden hoe je het spel aan de hond/kat geeft.

 

Bij ziekte of letsel 

De Snuffelmat is daarnaast ook geschikt wanneer jouw huisdier niet veel kan bewegen door revalidatie of gewrichtsziekten zoals artrose en reuma

Met de Snuffelmat doet je hond of kat beroep op het probleemoplossend vermogen, waardoor hij of zij zonder veel fysieke inspanning tóch de nodige energie kwijt kan. Huisdieren die revalideren krijgen dikwijls na een paar dagen hun oorspronkelijke energieniveau terug, maar door de verminderde bewegingsvrijheid raken ze die energie ook niet kwijt. Dit kan resulteren in ongewenst gedrag, zoals het slopen van meubilair en dergelijke. Vooral voor jonge, actieve dieren die weinig mogen bewegen, is de Snuffelmat een prima alternatief voor de dagelijkse wandel- en speelmomenten.

Een bijkomend voordeel, is de verhoogde controle over de voedselinname van jouw huisdier: zo vermijd je ongewenste gewichtstoename bij je hond of kat, dit gebeurt vooral wanneer de voedselinname groter is dan het energieverbruik. 
 

Sinds 2014 is de enige, echte Snuffelmat:

 • Superieur van kwaliteit 
 • Een ontspannend spel voor de hond of kat 
 • Makkelijk zelf te maken alle onderdelen handig bij elkaar verpakt
 • Duurzaam, door gebruik van rubbermat
 • Veilig en zacht voor de snuit van de hond door gebruik van fleecestof

Jouw kant-en-klare Snuffelmat, onmiddellijk klaar voor spelplezier! 

Met de kant-en-klare Snuffelmat hoef je verder niets meer te doen, dan je huisdier op de juiste wijze met de Snuffelmat te laten kennismaken. Hoe je dit best doet, staat omschreven in de handleiding die wordt meegeleverd bij jouw mat. 

Het is mogelijk om zelf een 3-kleurencombinatie samen stellen uit de 14 verschillende kleuren in ons assortiment: 

 

Veelgestelde vragen 

Mijn hond gaat de snuffelmat slopen, want hij sloopt vanalles. Waarom zou hij/zij dit spel niet slopen?

 • Het spel is gebaseerd op het eerste zintuig van de hond: De neus. Daarom gaan ze bij de eerste beloning (het vinden van een brokje met de neus) meteen door met snuffelen om zichzelf met meer brokjes te belonen. Zelfbelonend gedrag zorgt ervoor dat ze direct op zoek gaan naar nog meer brokjes!
 • Om ervoor te zorgen dat de hond de snuffelmat gebruikt om te snuffelen i.p.v. oppakken, schudden, graven en aan de stroken trekken is de manier van de mat aanbieden van belang. De eerste keer leg je wat brokjes OP de stroken en 2 a 3 brokjes tussen de bovenste stroken. Als de hond deze gevonden heeft berg je de mat op. In de meegeleverde beschrijving staan uitgebreide instructies hoe je het spel aan de hond geeft.

 

Kan je de snuffelmat wassen?

 • Je kunt de snuffelmat gewoon wassen in de wasmachine op 30 graden in een waszak of kussensloop, en centrifugeren op halve kracht (800 toeren). Na het centrifugeren omgedraaid ophangen en laten drogen. Gebruik van de droger raden wij af omdat dan het fleece lelijk kan worden. 
Specificaties
Afmetingen +/- 45 cm x 45 cm
Dikte +/- 17 cm
Gewicht 1,2 kg
€ 39,50
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen
 • Gratis levering vanaf €49

 • Levering binnen 4 werkdagen

 • Klantenbeoordeling 9,3/10

 • Veilige betaling, geen betaalkosten

 • 30 dagen recht van retour

 • Onze vestiging is ook open op zaterdag en zondag

 • Echte dierenartsen met expert-advies

Wat is de Food Code van Wellopet?