Overslaan en naar de inhoud gaan

zaterdag, 16 februari, 2019

Honden zoals ze echt zijn

Masterclass: Chris Dusauchoit 'Honden zoals ze echt zijn'

Van 14:00 tot 15:30

Chris Dusauchoit is dol op honden. Precies daarom schudt hij vaak het hoofd als hij hoort en leest wat mensen, en zelfs zogezegde hondenkenners en –fluisteraars over honden zeggen. Vlaanderens dierenvriend nummer 1 besloot daarom een boek te schrijven waarin hij de vloer aanveegt met de foute clichés die de ronde doen over honden.

DE HOND ZOALS HIJ IS: EEN GEHEEL ANDERE KIJK OP ONS FAVORIETE HUISDIER

Dit is vooral geen lezing met praktische tips. Je komt niet te weten hoe je je hond het beste kunt doen zitten of liggen. Je krijgt ook niet te horen welke rashond nu het beste bij je past. Laat staan wat voor lekkers je voor je hond allemaal kunt kopen of koken.

Dit is wel een verhaal. Over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte. Wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond en de moderne baas. Waarom het niet verstandig is om over roedels te praten als het niet over wolven gaat. Over hoe de hond doorheen zijn evolutie als geen ander dier leerde om op onze signalen te letten. Een verhaal over hoe slim ze wel zijn, en hoe ze onder ons vel kruipen. Het is een zoektocht naar de ware aard van de hond.

Dit is een lezing voor mensen die een hond hebben, of eentje overwegen en zelfs voor wie geïnteresseerd is in onze relatie met (huis)dieren in het algemeen. Er passeren wel eens moeilijker begrippen als cognitie, neotenie en domesticatie. De minimumleeftijd ligt op 16 jaar.

Bekijk hier het boek 'Honden zoals ze echt zijn'.

Van 14:00 tot 15:30
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen