Overslaan en naar de inhoud gaan

vrijdag, 19 oktober, 2018

kindje en hondje

NIEUW ! Risicosituaties tussen kinderen en honden

Van 19:00 tot 20:30

Annelies Van Nuffel komt langs bij Wellopet, met hare nieuwe lezing 'Risicosituaties tussen kinderen en honden'.

Er is niets mooiers dan honden en kinderen die in harmonie samen leven, vind je niet? Wij vinden dat ook. Uiteraard weet iedereen dat je een kind niet aan de oren van een hond mag laten trekken, of dat je kinderen en honden niet zonder supervisie alleen kan laten.

Maar wist je dat kinderen het slachtoffer zijn in bijna de helft van de bijtincidenten? En wist je dat in de meeste gevallen een volwassene aanwezig was? Er was dus supervisie... Alleen hadden deze volwassenen het niet zien aankomen of kunnen voorspellen.
Wij geloven in ‘beter voorkomen dan genezen’ want bij bijtincidenten zijn er geen winnaars, enkel verliezers.
Tijdens deze lezing staan we stil bij de 5 grootste risicosituaties en pas je deze meteen toe op je eigen hond. Na de lezing ben je dus in staat de risicosituaties te herkennen in het algemeen en ken je de specifieke risico’s voor jouw hond. Help ons de hondenbeten te verminderen.

De focus ligt hier vooral op preventie van hondenbeten bij kinderen door het goed informeren en begeleiden van alle betrokken partijen: Hond - Kind en Ouders/Hondeneigenaars. Want binnen deze driehoek draait het immers allemaal.

Annelies Van Nuffel is eigenaar en lesgever binnen hondenschool Happy Tail te Erpe Mere en trotse mama van Lukas (7 jaar), Lotte (6 jaar) en hondjes Wodan en Hera. Naast de opvoeding voor pupjes, gedragsbegeleiding en workshops voor volwassen honden, zet ze zich binnen Happy Tail al enkele jaren in om een veilige en leuke omgeving te creëren voor kinderen en honden. Annelies volgde ook de 6-maand opleiding bij Dierbare Ontmoetingen om zich verder te specialiseren in de combinatie Kind en Hond.

 

Wens je graag wat meer over Annelies te weten te komen, kijk dan zeker eens op haar website

Aantal beschikbare plaatsen: 15

Van 19:00 tot 20:30
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen