Overslaan en naar de inhoud gaan

woensdag, 6 februari, 2019

Chat O Gand

Nieuw・Groepsconsult "Help! Mijn kat plast naast de kattenbak"

Van 13:30 tot 14:30

Joline De Jaegher van Chat-O-Gand komt langs bij Wellopet met een gloednieuw groepsconsult.  
Samen met haar gaan we op zoek naar de oorzaak en oplossing van het ontlasten bij katten op ongewenste plaatsen.

Je volgt samen, met nog enkele andere katteneigenaren die in hetzelfde schuitje zitten, een consultatie specifiek gericht op dit probleem. De gedragstherapeut geeft je de basistips mee om het ongewenst gedrag te proberen oplossen en je hebt de mogelijkheid om binnen
de tijd ook eigen vragen te stellen aan de gedragstherapeut op je persoonlijke situatie. Gelieve rekening te houden dat er geen uitgebreide anamnese van de persoonlijke situatie mogelijk is in deze setting.

Om oa deel te nemen is het belangrijk dat je kat haar ongewenst gedrag plassen is en niet sproeien:
Plassen: de urine wordt gevonden op horizontale oppervlakken en de kat neemt een zittende houding aan
Sproeien: de urine wordt gevonden op verticale oppervlakken en de kat neemt een staande houding aan met de staart trillend omhoog.

Het ongewenst gedrag kan zich ook uiten in stoelgang maken, op andere plaatsen dan de kattenbak. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals andere vulling, andere locatie, bak delen met andere katten en ga zo maar door.

Samen met Joline gaan we de situatie proberen schetsen en jullie hopelijk terug met goede moed naar huis kunnen laten gaan.

Over Joline:
Joline De Jaegher is sinds 2010, na het succesvol afronden van de Post Graduaat Toegepast Diergedrag aan de Kaho Sint-Lieven te Sint Niklaas, werkzaam als kattengedragstherapeute bij Chat-o-Gand. Voordien is ze afgestudeerd als dierverzorgster/dierenartsassistent
aan de Hogeschool Gent in 2008. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het haar missie om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met
kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat. In 2017 richtte ze het unieke katvriendelijke kattenhotel Chat-o-Resort op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen.

 

 

Beschikbare plaatsen: 3

Van 13:30 tot 14:30
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen