Overslaan en naar de inhoud gaan

zaterdag, 2 maart, 2019

pups spelen

Onze begeleide speelweide Puppy editie : 02 maart

Van 10:00 tot 11:00

Deze editie is speciaal georganiseerd voor de nieuwe aanwinsten in het gezin. Het is zeer belangrijk om puppy's op vroege leeftijd te laten socialiseren. Zowel met eigen soort als met andere mensen, dieren, situaties en dergelijke. Daarom gaan onze gedragsconsulenten Annemarie en Jorgen maar al te graag jullie met woord en daad bijstaan tijdens deze begeleide speelweide. Zo leren ze op een veilige manier hoe ze met elkaar kunnen spelen, en kunnen de consulenten jullie bijsturen wanneer je nu net moet ingrijpen en wanneer niet. Want jong geleerd, is oud gedaan.

De speelweide is volledig afgezet met draad en voorzien van water en poepzakjes.
Samen plezier maken op een veilige manier staat hier dus centraal 😊
 

Onze consulenten staan ook altijd open voor vragen omtrent puppyopvoeding en lesjes, dus aarzel zeker niet om vragen te stellen.
Graag vragen wij jullie vooraf om altijd een veilige afstand te houden bij het toekomen op de Wellopet praktijk.
Niet elk pupje is altijd al zo zelfzeker genoeg om met deze happening om te gaan.
Er wordt ook hier steeds een wandeling gemaakt van 15 minuten in het bos, zodat de consulenten de pups en eigenaars eerst wat beter leren kennen. Daarna wordt er doorgegaan naar de speelweide, waar ook een afgezet stuk voorzien is, moest er een pupje toch nog niet zo op zijn/haar gemak zijn, dat hij/zij rustig apart gezet kan worden.

 

Van 10:00 tot 11:00
maxi speelweide

Onze begeleide speelweide Maxi's : 02 maart

Van 11:00 tot 12:00

Onze begeleide speelweide organiseren we voor honden die eens wat meer uitdaging of variatie wensen, dan enkel te wandelen. Dit is ideaal voor honden om op correcte manier, sociaal met elkaar te leren omgaan. Onze gedragsconsulenten maken steeds eerst een kennismaking met uw hond, en kijken ook hoe de honden op elkaar reageren tijdens een voorafgaande wandeling. Indien zij merken dat er een hondje het wat moeilijker heeft in de groep, wordt die apart genomen en begeleid op de speelweide. De speelweide is volledig afgezet met draad en voorzien van water en poepzakjes. Samen plezier maken op een veilige manier staat hier dus centraal 😊

Honden bestaan in alle formaten, daarom geven we onze grote loebassen de kans om in alle veiligheid met honden van hun eigen formaat te spelen. Vaak kennen ze hun eigen kracht en afmeting niet, waardoor er voor kleinere hondjes het risico bestaat om overrompeld te worden. Deze editie staat dus in teken van “groot en stoer” voor alle middelgrote tot grote hondenrassen.

Mogen wij jullie toevallig nog om een gunst vragen?
Op de dag dat jullie met de hondjes aanmelden in de praktijk of wachten op de consulenten: 
Niet alle hondjes zijn zo dol op contact met (nieuwe) honden, daarom vragen wij voor alle veiligheid om afstand van elkaar te bewaren.
Onze gedragsconsulenten zullen jullie hierin correct begeleiden, want honden aan een lijn reageren nog anders als loslopende honden.

Van 11:00 tot 12:00
puppycoaching

Puppy Praktijk: 4e les puppycoaching

Van 13:30 tot 14:15

Ben jij een trotse bezitter van een puppy, of plan je een puppy in huis te halen in de eerstkomende periode? Dan hebben wij een fantastisch aanbod voor jou! Want jij wil een mooie harmonie tussen jou, jouw puppy en jullie leefomgeving, ja toch ?

Kort overzicht:

Wat 5 praktijklessen puppycoaching
Prijs € 15/ les zonder pup

 

Puppy Coaching en Opvoeding

In 5 lessen helpen wij jou met een aanpak om jouw puppy op te voeden tot die aangename en liefdevolle viervoeter. Dit wordt jouw beste vriend voor de komende jaren. Onze persoonlijke begeleiding, in een heel kleine groep met jou en jouw puppy, garandeert jou een hoge kwaliteit van coaching met veel resultaat en dierenplezier.

De 5 lessen bestaan uit een mix van ‘opvoeding’ en ‘training’. Onze eerste zorg is het welbevinden van de hond, van het baasje en van de omgeving. Happy Pets & Happy Baasjes is ons motto. Er worden evenwel ook voldoende handvaten aangereikt om gepast controle te kunnen nemen volgens voorkeur door jou als baasje. Als je dat wil kan je nog een tweede persoon uit je gezin laten deelnemen.

De lessenreeks is op maat ontwikkeld door dr. ir. Joke Monteny (*), samen met de gedragsbegeleiders van WelloPet. De 5 lessen worden deels verzorgd door mevr. Monteny, en deels door de door haar opgeleide gedragsbegeleiders van WelloPet.

Iedere coaching wordt ondersteund door een begeleidende tekst om de inzichten thuis verder in te oefenen. Daarnaast bestaat de optie om alle documentatie op eigen tempo uitgebreid te verkennen in het apart beschikbare boek ‘Welkom Puppy’.

Praktisch

Iedere lessenreeks bestaat uit 5 praktijklessen:
5 lessen coaching van 45’ door de gedragsbegeleider. Elke coaching bevat meerdere onderwerpen, actie en rust wisselen elkaar af.

Data

5 zaterdagnamiddagen om 13h30

Lesinhoud in detail


Eerste coaching : 09/02/2019


•    Hoe kan je jouw pup een naam aanleren: klassieke conditionering
•    'Pak het': operante conditionering 
•    De pup laten wennen aan mensen

2016_07 logee ES (1).JPG


Tweede coaching: 16/02/2019


•    Adequaat reageren op begroetingsrituelen bij hun pup
•    Verder toelichting omtrent begroeting en socialisatie
•    Verder oefenen in het observeren en interpreteren van de taal van jouw pup 
•    Hanteren van de lijn

Eye 2.JPG


Derde coaching: 23/02/2019


•    Jouw pup laten zitten op jouw vraag, laten komen op jouw vraag
•    'Kom hier'
•    Je leert om jouw pup op jouw vraag iets los te laten uit z’n muil
•    Leren en begrijpen hoe je kan spelen met jouw pup

SAM_0040.JPG

Vierde coaching: 02/03/2019


•    Correct spelen
•    Verder oefenen in het observeren en interpreteren van de taal van jouw pup 
•    Puppy gym
•    Theorie moment: ongewenst gedrag? Moeilijkheden?
 

IMG_8008.JPG

Vijfde coaching: 09/03/2019


•    Vrijwillige connectie maken
•    Je zal leren hoe de pup kan liggen met ‘lokken’
•    Het opdragen aan jouw puppy om naar zijn of haar matje te gaan

DSC03985.JPG

 

Van 13:30 tot 14:15
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen