Overslaan en naar de inhoud gaan

zaterdag, 13 april, 2019

konijnen

Konijnenvaccinatiedag : 13 april

Van 09:30 tot 18:00

Bij WelloPet raden we aan om je konijn jaarlijks (dus 1x/jaar) te laten vaccineren tegen Myxomatose, RHD-1 en RHD-2

NIEUW
Met het vaccin RHD-2 dat nu beschikbaar is, kunnen we de konijntjes een volledig jaar beschermen tegen RHD-2. Dit, in tegenstelling tot andere jaren, waarbij het vaccin een bescherming gaf van slechts 6 maand. 

Vaccinatiedagen

Om de vaccinaties vlotjes te laten verlopen, én voordelig!, organiseren de dierenartsen van WelloPet vaccinatiedagen voor alle konijnen.
Dit jaar vallen deze vaccinatiedagen op:

  • zaterdag 13 april '19
  • woensdag 24 april '19

Gezondheidscheck inbegrepen

Er gebeurt eveneens een algemene gezondheidscontrole met:

  • Opvolging van het gewicht 
  • Tandcontrole 
  • Nakijken van ogen en oren 
  • Controle van de vacht 
  • Nagels knippen indien nodig 
  • ... de vaccinaties natuurlijk

De kostprijs van de consultatie bedraagt €27.50,
Wil je je konijn beschermen tegen Myxo, RHD-1 én RHD-2, dan kost de vaccinatie €25.
Wil je je konijn enkel beschermen tegen Myxo en RHD-1, dan kost de vaccinatie €15.
 
Door alle konijntjes samen te laten vaccineren op één van bovenstaande dagen, kunnen we de kostprijs per myxo-, RHD1- en RHD2-vaccin reduceren van €37.5 naar €25.

Waarom is het belangrijk om je konijn te vaccineren?

Er bestaan twee belangrijke virale aandoeningen die dodelijk zijn voor konijnen en waartegen je hen kan beschermen door middel van vaccinatie.

Het gaat over Myxomatose en Viraal Hemorrhagisch Syndroom of Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD). Van het RHD-virus bestaan 2 varianten. Tegen de eerste variant wordt er in België al zeer lang gevaccineerd. De tweede variant is aan een opmars bezig sinds 2010. Toen werd het voor de eerste maal in Frankrijk vastgesteld en sindsdien heeft het diverse slachtoffers gemaakt in verschillende Europese landen, waaronder België. Het virus verspreidt zich voornamelijk via stekende insecten zoals muggen en alle konijnen zijn gevoelig. Ook konijntjes die binnen zitten kunnen besmet worden door muggen die het virus dragen.

Je kan een afspraak maken via het contactformulier, telefonisch (09/232 00 42), online (op één van de twee dagen weliswaar ;-) of aan de balie (Fraterstraat 113, 9820 Merelbeke).

naar het contactformulier >>

Van 09:30 tot 18:00
Dr. Ir. Monteny Joke

Masterclass 'Taal van de hond' - Deel 2

Van 10:30 tot 12:00

Communiceren met eender welk dier is een opgave op zich. Men spreekt dezelfde taal niet, gebruikt niet dezelfde gebaren, en gebruik van geuren... is ons al helemaal onbekend. Nu honden zijn door de jaren heen, dichter bij de mens komen te staan. Worden vaak gekozen als gezinslid of als werkhond. Welk doel er uiteindelijk gekozen wordt, goede afspraken maken goede vrienden. Maar hoe maakt men nu afspraken als we elkaar niet verstaan?

   Enkel voor de deelnemers van deel 1 op zaterdag 06 april!   

Joke Monteny komt ons hier bij Wellopet een inkijk geven in de wondere wereld van hondencommunicatie.

Het accent in deel 2 ligt op de non-verbale communicatie

Honden zijn kampioenen op gebied van communicatie en zullen ook met ‘jou’ heel veel praten. Maar er is veel meer, ze zullen ook jouw blik volgen om te zien waar jij naar toe kijkt of ze volgen het wijzen van je vinger. Of misschien komt jouw hond wel voor je staan met zijn lege drinkkom om je duidelijk te maken dat hij dorst heeft. Is het praten met je hond steeds zo evident? Of zijn er ook valkuilen aan de communicatie doordat wij misschien niet steeds door de ‘hondenbril’ kijken en onze hond niet steeds door onze ‘mensenbril’?

Zou op de rug rollen ook een andere betekenis kunnen hebben dan ”aai mij op mijn buik”. Ja inderdaad dat kan en een kwispelende staart is niet steeds een blije hond… 
Het is net omdat honden zo goed kunnen communiceren, dat hun taal en de communicatie met ons niet zo in eenvoudige regeltjes te gieten is. Van signaal x (op de rug rollen) betekent niet steeds y (aai mij). Niet alleen onze taal zit vol nuances, ook die van de honden.

Ook benieuwd naar deze antwoorden en meer? 
Kom dan gezellig mee volgen op deze tweede interactieve voormiddag.

   Enkel voor de deelnemers van deel 1 op zaterdag 06 april!   

 Schrijf hieronder in 
alle inschrijvingen, betalingen en opvolgmails verlopen via het Eventbrite-platform
Help, waarom kan ik de knop ‘bestellen’ niet gebruiken?

 
Van 10:30 tot 12:00
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen