Overslaan en naar de inhoud gaan

woensdag, 24 april, 2019

konijnen

Konijnenvaccinatiedag : 24 april

Van 09:30 tot 18:00

Bij WelloPet raden we aan om je konijn jaarlijks (dus 1x/jaar) te laten vaccineren tegen Myxomatose, RHD-1 en RHD-2

NIEUW
Met het vaccin RHD-2 dat nu beschikbaar is, kunnen we de konijntjes een volledig jaar beschermen tegen RHD-2. Dit, in tegenstelling tot andere jaren, waarbij het vaccin een bescherming gaf van slechts 6 maand. 

Vaccinatiedagen

Om de vaccinaties vlotjes te laten verlopen organiseren de dierenartsen van WelloPet vaccinatiedagen voor alle konijnen.
Dit jaar vallen deze vaccinatiedagen op:

  • zaterdag 13 april '19
  • woensdag 24 april '19

Gezondheidscheck inbegrepen

Er gebeurt eveneens een algemene gezondheidscontrole met:

  • Opvolging van het gewicht 
  • Tandcontrole 
  • Nakijken van ogen en oren 
  • Controle van de vacht 
  • Nagels knippen indien nodig 
  • ... de vaccinaties natuurlijk

De kostprijs van de consultatie bedraagt €27.50,
Wil je je konijn beschermen tegen Myxo, RHD-1 én RHD-2, dan kost de vaccinatie €25.
Wil je je konijn enkel beschermen tegen Myxo en RHD-1, dan kost de vaccinatie €15.
 
Door alle konijntjes samen te laten vaccineren op één van bovenstaande dagen, kunnen we de kostprijs per myxo-, RHD1- en RHD2-vaccin reduceren van €37.5 naar €25.

Waarom is het belangrijk om je konijn te vaccineren?

Er bestaan twee belangrijke virale aandoeningen die dodelijk zijn voor konijnen en waartegen je hen kan beschermen door middel van vaccinatie.

Het gaat over Myxomatose en Viraal Hemorrhagisch Syndroom of Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD). Van het RHD-virus bestaan 2 varianten. Tegen de eerste variant wordt er in België al zeer lang gevaccineerd. De tweede variant is aan een opmars bezig sinds 2010. Toen werd het voor de eerste maal in Frankrijk vastgesteld en sindsdien heeft het diverse slachtoffers gemaakt in verschillende Europese landen, waaronder België. Het virus verspreidt zich voornamelijk via stekende insecten zoals muggen en alle konijnen zijn gevoelig. Ook konijntjes die binnen zitten kunnen besmet worden door muggen die het virus dragen.

Je kan een afspraak maken via het contactformulier, telefonisch (09/232 00 42), online (op één van de twee dagen weliswaar ;-) of aan de balie (Fraterstraat 113, 9820 Merelbeke).

naar het contactformulier >>

Van 09:30 tot 18:00
Speelplezier

Onze begeleide speelweide : 24 april

Van 14:00 tot 15:00

Onze begeleide speelweide organiseren we voor honden die eens wat meer uitdaging of variatie wensen, dan enkel te wandelen. Dit is ideaal voor honden om op correcte manier, sociaal met elkaar te leren omgaan. Onze gedragsconsulenten maken steeds eerst een kennismaking met uw hond, en kijken ook hoe de honden op elkaar reageren tijdens een voorafgaande wandeling. Indien zij merken dat er een hondje het wat moeilijker heeft in de groep, wordt die apart genomen en begeleid op de speelweide. De speelweide is volledig afgezet met draad en voorzien van water en poepzakjes. Samen plezier maken op een veilige manier staat hier dus centraal 😊 

Vanaf heden lopen alle inschrijvingen en betalingen over het externe Eventbrite-platform.
Gebruik onderstaande knop en volg de betaalinstructies.

Van 14:00 tot 15:00
medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen