Overslaan en naar de inhoud gaan

zaterdag, 21 november, 2020

Huid en vacht kat

Initiatie huid en vacht 'Kat' : individuele sessie - november

Van 10:00 tot 11:00

 In deze individuele sessie krijg je uitgebreid uitleg door onze eigen trimster Annick in het verzorgen van de huid en vacht van katten. 

Katten en trimmen, de gedachte alleen is soms al een uitdaging op zich. Onze kattentrimster Annick snelt ons ter hulp. Ze leert ons hoe we naar de huid en vacht moeten kijken, hoe we ze moeten behandelen en verzorgen. Veel voorkomende vragen zoals 'Wat met de ondervacht?' of 'Ruiven katten?' of 'Welke kam/borstel moet ik gebruiken?', worden beantwoord.

We kijken samen met haar hoe je een gezonde vacht kan bekomen, en hoe klitten te voorkomen. Vooral bij katten die al wat gevoeliger op aanraking zijn, is preventie van verwaarloosde vacht des te belangrijker. Annick toont hoe je de theorie in de praktijk kan omzetten. 

OPGELET: Deze individuele sessie gaat door in onze vestiging in Lochristi!

Alle inschrijvingen en betalingen lopen via het externe Eventbrite-platform.
Gebruik onderstaande knop en volg de betaalinstructies.
Hoe betaal ik met een waardebon of mijn PetBudget?

 

 

Van 10:00 tot 11:00
Konijntje

Lezing: Een fijn konijn - november

Van 14:00 tot 15:00

Heb jij je altijd al afgevraagd of je konijn nu wel gelukkig is? Of dat het alles heeft wat zijn/haar hartje verlangt?

Tijdens deze lezing gaat dierenarts Celine dieper in op de huisvesting, verzorging en voedingsgewoontes van jouw konijn. Niet alleen een goed hok, maar ook de bodembedekking is van groot belang.

OPGELET: Deze lezing gaat door in onze vestiging in Lochristi!

Op welke voeding, als voedingsbestanddelen moet je letten bij konijnen. Er wordt uitvoerig besproken hoe je kan zien of je konijn zich niet lekker voelt. Vanaf welk punt moet je je zorgen maken, en naar de dierenarts gaan? En wat is nu normaal aan het uitzicht en aan de gedragingen van je konijn.  Alsook de vele misverstanden in de konijnenwereld worden weerlegd.

Deze infosessie is geschikt voor iedere konijnenliefhebber. Zowel voor eigenaars die reeds één of meerdere konijnen hebben, maar ook voor iemand die nog geen konijn heeft en zich hierover eerst wil informeren.  

Alle inschrijvingen en betalingen lopen via het externe Eventbrite-platform.
Gebruik onderstaande knop en volg de betaalinstructies.
Hoe betaal ik met een waardebon of mijn PetBudget?

celine_360.jpg Celine is de dierenarts die je het meest zal zien, zij neemt het leeuwenaandeel van de consultaties en operaties voor haar rekening. Haar werkervaring deed ze op tijdens stages en in dienst van andere dierenartsen. Celine is met alle behandelingen vertrouwd, maar is heel erg geïnteresseerd, en bedreven, in tandheelkunde. Een sterke pijler van deze praktijk. Verder verdiept Celine zich in de interne geneeskunde, de weke-delen chirurgie en endocrinologie.
Van 14:00 tot 15:00
Speelweide puppy's

Begeleide speelweide: Puppy's - 21 november

Van 10:00 tot 11:00

Deze editie is speciaal georganiseerd voor de nieuwe aanwinsten in het gezin. Het is zeer belangrijk om puppy's op vroege leeftijd te laten socialiseren. Zowel met eigen soort als met andere mensen, dieren, situaties en dergelijke. Daarom gaan onze gedragsconsulenten Annemarie en Jorgen maar al te graag jullie met woord en daad bijstaan tijdens deze begeleide speelweide. Zo leren ze op een veilige manier hoe ze met elkaar kunnen spelen, en kunnen de consulenten jullie bijsturen wanneer je nu net moet ingrijpen en wanneer niet. Want jong geleerd, is oud gedaan.

De speelweide is volledig afgezet met draad en voorzien van water en poepzakjes.
Samen plezier maken op een veilige manier staat hier dus centraal 😊

Onze consulenten staan ook altijd open voor vragen omtrent puppyopvoeding en lesjes, dus aarzel zeker niet om vragen te stellen.
Graag vragen wij jullie vooraf om altijd een veilige afstand te houden bij het toekomen op de Wellopet praktijk.
Niet elk pupje is altijd al zo zelfzeker genoeg om met deze happening om te gaan.
Er wordt ook hier steeds een wandeling gemaakt van 15 minuten in het bos, zodat de consulenten de pups en eigenaars eerst wat beter leren kennen. Daarna wordt er doorgegaan naar de speelweide, waar ook een afgezet stuk voorzien is, moest er een pupje toch nog niet zo op zijn/haar gemak zijn, dat hij/zij rustig apart gezet kan worden.

Alle inschrijvingen en betalingen lopen via het externe Eventbrite-platform.
Gebruik onderstaande knop en volg de betaalinstructies.
Hoe betaal ik met een waardebon of mijn PetBudget?

Meer info over de Begeleide Speelweide
Tips en praktische afspraken bij het gebruik van de Speelweide

Van 10:00 tot 11:00