Overslaan en naar de inhoud gaan

Seniorconsult voor oude honden en katten

senior hond

Kort overzicht

Wat een gespecialiseerde consultatie bij de dierenarts met bijhorende onderzoeken voor een betere preventie van gekende ouderdomskwalen bij het ouder worden van jouw huisdier (honden zijn senior na 7 jaar, katten na 9 jaar)
Prijs Seniormaand september: hond: € 144 Kat: € 160
Overige maanden: hond: € 180 kat: € 196
Waarom  je hond of kat zo lang mogelijk gezond, vitaal en actief te houden


Je weet natuurlijk al langer dat goede verzorging en voldoende beweging beiden heel belangrijk zijn voor de gezondheid van jouw hond of kat. Elke dag een stukje wandelen met de hond of spelen met de kat, goede voeding, liefdevolle aandacht en af en toe iets lekkers zijn voor jouw dier allemaal garanties voor een heerlijk honden-, en kattenleven. En hoe prettiger jouw dier zich voelt, hoe fijner dat voor jou als eigenaar is! De kunst is om jouw hond of kat zo lang mogelijk gezond, vitaal en actief te houden.

Het ouder worden van je huisdier

Ouder wordende dieren ontwikkelen steeds vaker ouderdomsklachten. Dit kan variëren van moeizaam opstaan tot het ontwikkelen van bultjes op het lichaam bij honden, tot het ontstaan van problemen met nieren en schilklier of verminderde vachtverzorging bij katten.

Het is belangrijk om verandering in gedrag en gezondheid snel op te merken. Vaak is een ziekte een heel geleidelijk proces en valt het eigenlijk niet echt op. Hoe eerder een probleem opgespoord wordt, hoe beter het te bestrijden is.

Om de oudere hond en kat beter te begeleiden heeft WelloPet een seniorconsult. De seniorconsult wordt uitgevoerd door onze ervaren dierenartsen. Speciale aandacht gaat uit naar de vacht, het gewicht, het gebit, de gewrichten, de oren en ogen.

Onderschat dit niet! Meer dan de helft van onze huisdieren leidt aan ouderdomskwalen zoals artrose, suikerziekte of nierfalen. Bij katten van 7 jaar en ouder schat men 2 op de 3 katten. Vaak herkennen we dit niet uit onwetendheid, of in het geval van een kat verbergt deze meesterlijk de dagelijkse pijn. Een kleine minderheid van hen wordt daadwerkelijk behandeld. Dat is wel echt jammer. Dus help je hond of kat!

Wat houdt zo'n seniorconsult in?

  1. Een consultatie met een volledige check-up van jouw oudere hond of kat
     
  2. Een urineonderzoek (Exclusief kosten urine afname mocht dit nodig zijn)
  • Dip stick analyse (Controle van suiker, ontsteking, eiwitten en zuurtegraad)
  • Bepaling Soortelijk gewicht (Controle werking van de nieren)
  • Microscopisch onderzoek (Controle op kristallen en blaasstenen)

3. Een bloedafname (exclusief kosten verdoving mocht dit nodig zijn)

4. Een bloedonderzoek

  • Voor jouw hond: een controle van rode en witte bloedcellen, nieren, lever en suiker
  • Voor jouw kat: Controle rode en witte bloedcellen, nieren, lever en schildklier

 

Afspraak Seniorconsult maken

Producten in de kijker