Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze gedragsbegeleiders zijn - net als alle teamleden van WelloPet - echte dierenvrienden. Maar ook gepassioneerde experts die goed luisteren. En daarna handelen op maat van jou en je hond of kat.

Maak kennis met onze gedrags­begeleiders

Wij begrijpen jou én je huisdier. Wat betekent je hond of kat voor jou? Heb je iets opgemerkt bij je maatje dat je wil begrijpen of veranderen? Wij willen je verhaal kennen, zo kunnen we je nog beter helpen. De coördinator gedragsbegeleiding, Manon, leidt alles in goede banen, en volgt jouw vraag verder op.

Manon
Floré
Dierenartsassistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Annemarie
Timmermans
Gedragsbegeleider

Annemarie leeft voor honden, daarom heeft ze er zelf drie. Met jaren ervaring in het herplaatsen van honden van alle rassen, ontwikkelt Annemarie haar “natuurlijke feel” om mensen inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Op een niet-dwingende manier en met focus op de relatie met hun hond.

Kristel
Van Hoey
Gedragsbegeleider

Opleiding: Postgraduaat Toegepast Diergedrag (KaHo Sint-Lieven te Sint-Niklaas) • Puppy-specialisatiecursus in Nederland • B.A.T. 2.0 Grisha Stewart • diverse andere bijscholingen
Ervaring: Sinds 2011 als zaakvoerder Pet-Consulting

Vanaf haar achttiende was Kristel actief bezig met het 'trainen' en 'opvoeden' van honden. Dit na de adoptie van haar eerste eigen hond. Al gauw zag Kristel dat bepaalde omgangswijzen en opvattingen contraproductief kunnen werken. Daarom schoolde Kristel zich door de jaren heen steeds bij om honden - en nadien ook katten - beter te begrijpen. Wat kan en zal leiden tot het verbeteren van hun welzijn opdat ze gelukkig zouden zijn en aangenaam kunnen leven als huisdier. Finaal volgde Kristel met succes het Postgraduaat Toegepast Diergedrag en een puppy-specialisatiecursus, waarna ze haar eigen praktijk "Pet-Consulting" heeft opgericht.
Sindsdien streeft Kristel er iedere dag naar om mensen & hun hond (of kat) op een kwalitatieve en respectvolle manier, op maat van mens en dier, te begeleiden. Belangrijk onderdeel hiervan is de preventie van probleemgedrag, en het ijveren voor Gewenst Gedrag. Vandaar het engagement van Kristel voor het programma 'Start-to-Puppy'.

Lisa
Wittevrongel
Gedragsbegeleider

Rol: Gedragsbegeleider puppy-coaching in de programma's Start-to-Puppy en Welkom Puppy

Lisa is sinds 2021 oprichter en zaakvoerder van Dogfulnouli, een onderneming waar baasjes een unieke hals- en leiband kunnen samenstellen voor hun hond, alsook waar honden en baasjes kunnen 'bijleren' over gedrag. Het welzijn van de hond staat voor Lisa steeds centraal.
Gezien zij is afgestudeerd als klinisch orthopedagoog is er ook voldoende oog voor het baasje naast de hond en wordt er gewerkt met de combinatie baasje & hond 'als team'. Ze werkt bij WelloPet als puppybegeleider en schoolt zich nog verder bij als hondengedragsdeskundige en begeleider Hersenwerk voor honden. 

Maureen
De Brucker
Gedragsbegeleider

Maureen baat een kleinschalig kattenpension uit, en is kattenoppasser in de Vlaamse Ardennen. Vanuit een diepe passie voor katten, en een opleiding als Cat Coach, wil Maureen haar kennis delen vanuit heel veel eigen ervaringen. Vooral het gedrag van je kat beter begrijpen is essentieel om jouw kat gelukkig en gezond te houden.

Joke
Monteny
Therapeut

Dr. ir. Joke Monteny is oprichter en eigenaar van Hond Inform, een centrum voor opvoeding en training van honden en begeleiding van gedragsproblemen. Als doctor en bio-ingenieur duikt ze elke dag opnieuw de wereld van de wetenschap in. Naast haar eigen centrum en haar cursus bij Vives Hogeschool, werkt ze ook met WelloPet om workshops te geven voor puppy's en honden.

Joline
De Jaegher
Therapeut

Opleiding: Post Graduaat Toegepast Diergedrag (Kaho, Sint-Lieven te Sint Niklaas), dierverzorgster & dierenartsassistent (Hogeschool, Gent)
Ervaring: Sinds 2010
Rol: Gedragstherapeut 'katten'

Joline De Jaegher is sinds 2010 werkzaam als kattengedragstherapeute bij haar bedrijf Chat-o-Gand. Reeds eerder had ze het diploma van dierverzorgster/dierenartsassistent behaald in 2008. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het de missie van Joline om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.
In 2017 richtte ze het unieke katvriendelijke kattenhotel Chat-o-Resort op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen.


dierenarts die een konijn verzorgt
“Ik ben dierenarts. Maar ergens zeg ik: aandacht is mijn ambacht. Daarom luister ik naar zowel dier als mens.”
— Celine Decaluwe | Oprichter WelloPet

Zo helpen wij je

"Ik heb geen echte of al te grote problemen met ongewenst gedrag, maar sommige dingen zou ik anders willen zien of willen bijsturen".


Alle gedragsbegeleiders zijn beschikbaar voor consultaties. De focus ligt op het begrijpen van je vragen, je leefwereld en die van je huisdier. Je vult daarom best op voorhand een vragenlijst in.
We overlopen samen de stappen om gedragsveranderingen aan te leren. Op weg naar een fijne band tussen jou en je huisdier leren we de behoeften van je hond of kat begrijpen, hun gedrag interpreteren en kleine signalen lezen. Sommige zaken kunnen ook bij jou thuis, zoals Puppy Coaching.

"Ik heb echt wel een probleem met ongewenst gedrag en ik zoek een oplossing".

Zoek je meer dan een consultatie, of vinden onze consulenten dat je dier gespecialiseerde hulp nodig heeft? Dan bereiden ze jouw gesprek met een therapeut voor. De gedragstherapeuten maken zelf geen deel uit van het WelloPet-team, maar zijn wel geprefereerde partners. Therapie vindt steeds plaats in de eigen leefwereld bij jou thuis.

"Ik wil gewenst gedrag versterken en/of opbouwen, ik heb wel enkele vragen en vooral de goesting om veel bij te leren".

Je kan erover praten, maar echt dierenplezier ontstaat pas als je samen met je huisdier tijd doorbrengt. De gedragsbegeleiders staan voor jou klaar: op speelweides, tijdens de Pet Friend Academy, tijdens individuele lessen & wandelconsultaties, maar ook met lezingen, workshops, tips en tricks,  ...  enz. Bekijk alle events in onze kalender en schrijf je meteen in.

Wij belonen graag jouw inspanningen voor gewenst gedrag.

Met je PetBudget betaal je eenvoudig en voordelig voor je afspraken bij onze gedragsbegeleiders, in ons trimsalon of op onze evenementen. Door vooraf een saldo op je kaart te zetten, ontvang je 10% voordeel op het bedrag dat je besteedt. Aan de kassa betaal je dan eenvoudig met je PetBudget-kaart.

Onze gedrags­begeleiders gaan voor preventie

Bij WelloPet geloven we in een gezonder, langer en aangenamer leven voor onze huisdieren. We bieden ze daarom meer en betere preventieve zorgen

Daar hoort natuurlijk ook gewenst gedrag bij. Niet alleen voor gedeeld dierplezier! Het is eveneens een barometer die langs twee kanten werkt. Een dier dat minder onrust of stress voelt, is meer op zijn gemak en vertoont dan ook minder ongewenst gedrag. Een dier dat zich niet goed voelt, gaat net het omgekeerde doen. Daarnaast kan voortdurend agressief of gespannen gedrag ook zelf de aanleiding zijn voor ongelukjes of kwaaltjes.

Echt dierenplezier bloeit pas als er harmonie is tussen beestje en baasje. En het is de moeite om daaraan te werken. Tip: wij selecteerden voor jou een paar boeken over gedrag. Geschreven door specialisten die zelf ook meewerken aan onze events en workshops!

Onze begeleiders aan het woord

Locatie en bereikbaarheid

locatie

Opent op zaterdag 1 juni!

Ons dierengezondheidscentrum, inclusief de spoeddienst, ligt vlak aan de afrit E40 op de steenweg N43 Kortrijk - Gent (zwarte gebouw naast Colmar, buurt KBC-toren) en er is parkeerplek voor de deur.

Steeds vrije ingang van 09h00-18h30, ook op zaterdag, zon- en feestdag. Na de standaarduren, 24/24 én 7/7, is er altijd een dierenarts van Wellovets aanwezig in onze spoeddienst

Sint-Denijs-Westrem

Opent op zaterdag 1 juni!

Ons dierengezondheidscentrum, inclusief de spoeddienst, ligt vlak aan de afrit E40 op de steenweg N43 Kortrijk - Gent (zwarte gebouw naast Colmar, buurt KBC-toren) en er is parkeerplek voor de deur.

Steeds vrije ingang van 09h00-18h30, ook op zaterdag, zon- en feestdag. Na de standaarduren, 24/24 én 7/7, is er altijd een dierenarts van Wellovets aanwezig in onze spoeddienst

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons dierengezondheidscentrum ligt aan de steenweg N43 Kortrijk - Gent. We bevinden ons op het terrein samen met IXINA en hebben volop parkeerplek voor de deur.

WelloPet Waregem is steeds geopend van 09u tot 18u30, ook op zaterdag.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

 

Waregem

Ons dierengezondheidscentrum ligt aan de steenweg N43 Kortrijk - Gent. We bevinden ons op het terrein samen met IXINA en hebben volop parkeerplek voor de deur.

WelloPet Waregem is steeds geopend van 09u tot 18u30, ook op zaterdag.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

 

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons WelloPet dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de ring R8 te Kuurne. We bevinden ons in het gebouw van Duponzoo - vlak bij ALDI - en hebben voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Kuurne - Overleie is geopend tussen 9u en 18u30 van maandag tot zaterdag. 

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodigDe spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Kuurne (vroegere 'Overleie')

Ons WelloPet dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de ring R8 te Kuurne. We bevinden ons in het gebouw van Duponzoo - vlak bij ALDI - en hebben voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Kuurne - Overleie is geopend tussen 9u en 18u30 van maandag tot zaterdag. 

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodigDe spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de afrit Merelbeke van de E40 en de R4. We grenzen aan tuincentrum Eurotuin en hebben ruim voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Merelbeke is van maandag tot zaterdag open van 9u tot 18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Merelbeke

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de afrit Merelbeke van de E40 en de R4. We grenzen aan tuincentrum Eurotuin en hebben ruim voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Merelbeke is van maandag tot zaterdag open van 9u tot 18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de dorpskern van Lochristi, aan de N70. We bevinden ons op het terrein van Delhaize Lochristi en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

WelloPet Lochristi is van maandag tot zaterdag open van 09u-18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen. 

Lochristi

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de dorpskern van Lochristi, aan de N70. We bevinden ons op het terrein van Delhaize Lochristi en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

WelloPet Lochristi is van maandag tot zaterdag open van 09u-18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen. 

Meer info
Routebeschrijving
locatie