Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenartsen

Ontmoet ons team van dierenartsen

Onze dierenartsen staan voor een heel persoonlijk contact en top-bereikbaarheid. We vinden het beestje heel erg belangrijk, maar jij als persoon staat bij ons centraal. Wij luisteren écht naar je!

Celine en Ben zijn vrienden van in het begin van hun universitaire studies. In augustus 2016 richtten ze samen hun eigen dierenartsenpraktijk binnen WelloPet op. Samen met Inge, Orilie, Lauren, MariePaulien, Lise, Manon, Silke, Aline, Lieselotte, Maya, Helena en Yentl vormen zij jouw Happy Pet team. 

Aline
Bracke
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2019, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team van Merelbeke en Lochristi

Kort na het behalen van haar diploma, begon Aline meteen met een vervanging van een collega in Zottegem. Nadien volgde een internship in de tweetalige dierenkliniek van Sint-Pieters-Leeuw bij Brussel. Daar lag de nadruk vooral op het stabiliseren van spoedpatiënten en de opvolging van gehospitaliseerde dieren. Hierdoor vond Aline haar expertiseveld: interne geneeskunde en echografie.

Zoals vele dierenartsen, droomde Aline al in haar kindertijd van een toekomst als dierenarts. Het verzorgen van haar eigen dieren en die van haar vrienden was toen al een uit de hand gelopen hobby. Momenteel gaan de zorgen thuis vooral naar lieve kat Marie.

Ben
Hilderson
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2015, grote dierenartspraktijk ouders
Rol: Hoofddierenarts in het team Merelbeke

Ben, de hoofddierenarts, werkt veel achter de schermen als organisator en verantwoordelijke. Ben heeft meerdere jaren ervaring in de dierenartsenpraktijk van zijn ouders. Bij WelloPet voert Ben ook een deel van de operaties en de RX-fotografie uit. Hij verdiept zich in cardiologie, orthopedie en dermatologie. Als je Ben ziet, kan je ook zijn troetels, de twee Golden Retrievers ‘Pebbles & Fred’, zien. Fred van WelloPet is aangesteld als mascotte 🐾.

Celine
Decaluwe
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2015, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team Merelbeke

Celine is één van onze vaste dierenartsen die een heel pak van de consultaties en operaties voor haar rekening neemt. Met 5 jaar ervaring bouwde ze al de nodige expertise op. Celine is met alle behandelingen vertrouwd, maar is heel erg geïnteresseerd, en bedreven, in tandheelkunde. Een sterke pijler van deze praktijk. Verder verdiept Celine zich in de interne geneeskunde, de weke-delen chirurgie en endocrinologie.

Helena
Van Hyfte
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2021, stages in meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team Merelbeke

Als kind vond je Helena steevast buiten, tussen hun dieren om de kippen kunstjes te leren, te knuffelen met de geitjes en te ravotten met haar energieke border collie Axelle. Een vakantie bij haar nicht-dierenarts in Ierland deed haar passie voor dierengezondheid ontvlammen. Tussen droom en daad staan vaak praktische bezwaren, dus haalde Helena eerst nog het diploma van Bio Ingenieur. Maar de roep om toch dierenarts te worden werd steeds sterker. Het laatste puzzelstukje viel op z'n plaats tijdens een prachtig e vrijwilligerstaak bij een dierenarts in Sri Lanka: in juni 2021 studeerde Helena af, te Gent, als "dierenarts gezelschapsdieren" met grote onderscheiding.

Helena is heel loyaal en enorm leergierig. Daardoor is ze steeds gedreven voor een juiste diagnose en behandeling. Haar bijzondere interesses binnen de dierengeneeskunde zijn chirurgie en neurologie. Ondertussen woont Helena met haar gezin ‘op den buiten’ waar spelen in de modder een must is. ‘Grumpy’ de kat zit het liefst uitkijkend op de vensterbank. Hond Ferdi, geadopteerd uit Spanje, is extreem loyaal en een allemansvriend. Voor de rest leeft Helena zich uit op een terrasje met vrienden, fietsend met haar zoontje of al reizend.

Lauren
Herreman
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: sinds september in eerstelijnspraktijken
Rol: Dierenarts in het team Merelbeke

"Aan het werk als dierenarts gezelschapsdieren" dat is de kinderdroom van Lauren die werkelijkheid is geworden. Haar liefde voor dieren is ontstaan op heel jonge leeftijd. Voor Lauren zijn dieren dan ook enorm belangrijk voor haar gezin. Geen huisdieren hebben is gewoonweg geen optie: "we zien ze te graag!" Ontmoet Lauren haar beestenbende : Basiel, een lieve kater en een echte hartendief van 15 jaar oud, is de senior, naast Frodo, een fiere Ierse Setter, nog twee andere poezen, cavia's, konijnen en kippen ...

Lauren heeft tijdens haar opleiding meerdere internationale stages gelopen, waaronder gedurende drie maanden een operationele rol in een dierenkliniek in Frankrijk. Haar interesses liggen voornamelijk bij eerstelijnsdiergeneeskunde, endocrinologie en voortplanting.

Orilie
De Waele
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2019, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team Merelbeke

Orilie is dierenarts, gespecialiseerd in kleine huisdieren. Haar ruime praktijkervaring deed ze op in binnen- en buitenlandse stages. Bijzonder is haar vrijwilligerswerk in Kenya in 2017. Orilie haar interesses spitsen zich toe op interne geneeskunde, dermatologie en medische beeldvorming. De passie voor dieren is al van jongs af aan heel sterk deel van het leven van Orilie. Momenteel is haar grote liefde Storm, een Zwitserse herder. Wie weet kom je hem ooit wel eens tegen bij WelloPet. 

Silke
Deconinck
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2013, meerdere dierenartspraktijken en een eigen praktijk te Lochristi
Rol: Dierenarts in het team Lochristi

Na 6 jaar in verschillende dierenartspraktijken te hebben gewerkt als dierenarts, startte Silke in 2019 haar eigen praktijk op in Lochristi. Samen met WelloPet besloot Silke om de krachten te bundelen en in 2020 de WelloPet-vestiging te Lochristi mee gestalte te geven. De laatste jaren verdiept Silke zich meer in de dermatologie en orthopedie. Daarnaast heeft ze een grote passie voor katten in het bijzonder en staat ‘cat friendly practice’ centraal. De aandacht thuis gaat vooral uit naar de eigen 3 katten, waaronder 1 vondelingetje en 2 pixiebobs!

Yentl
Bostoen
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2019, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team van Merelbeke & Lochristi

Yentl kon kort na het behalen van zijn diploma als dierenarts al snel enkele maanden een collega vervangen in zijn geboorteplaats Brugge. Dit was een perfecte opstap naar de rol van "roterend internship" in een drukke en gespecialiseerde dierenkliniek in Antwerpen. Als spoeddierenarts heeft hij daar heel veel verschillende cases gezien, en dit bracht Yentl heel wat ervaring bij. Zijn interesses liggen vooral bij de chirurgie van de weke delen en de 'critical care'. Al van kleins af aan is hij omringd door dieren. Zo ook vandaag de dag, waar hij zich nu ontfermt over Harry, een jong katertje dat Yentl adopteerde tijdens zijn verblijf in Antwerpen.

 

klik op de foto voor meer info...

Ontdek onze diensten

Dierenartsen 1.jpg
Dierenartsen 2.jpg
Dierenartsen 3.jpg
Dierenartsen 4.jpg

Ontdek onze dierenartsenpraktijk

Onze dierenartsenpraktijk is heel modern uitgerust, voor de meest recente toepassingen in de diergeneeskunde, en met de allernieuwste medische apparatuur. De dierenartsen staan klaar voor alle eerste-lijns behandelingen.

De praktijkruimte bestaat uit twee operatiekamers, eigen RX-fotografie, verschillende consultatieruimtes, een gescheiden en geklimatiseerde opname voor hond en kat, echografie en een eigen labo. Daarnaast is er een aangename en grote wachtzaal waar je kan verpozen met een warm of koud drankje. Je vindt er het assortiment voeding en accessoires. De dierenartsassistent is er beschikbaar voor extra uitleg en hulp. Alle producten zijn eveneens te koop op de webshop van WelloPet.

Onze spreekuren & consultaties zijn op afspraak, 7 op 7. Lees meer

Onze dierenartsen gaan voor preventie, jij toch ook?

Bij WelloPet geloven we in een gezonder, langer en aangenamer leven voor onze huisdieren. We bieden hen daarom meer, betere en preventieve zorgen. Voor ons team is preventie het geheel van 5 domeinen: goede bescherming, veel beweging, ideale voeding, verzorgd uitzicht en gewenst gedrag. Onze dienstverlening is allesomvattend!

Onze ervaring: goed begonnen is half gewonnen. Daarom bieden de dierenartsen jou en je viervoeter een ‘Plan’ aan. Voor jou is zorgeloos, gemakkelijk & voordelig.

•    Een WelloPet Life Plan biedt de garantie op alle nodige preventieve zorgen en bescherming voor één jaar, incl. een korting op voeding en op extra diensten.
•    Met het voedingsadvies van WelloPet weet je welke voeding jouw viervoeter écht nodig heeft. Wij voorzien alvast een aangename korting op de gezonde voeding voor jouw dier. 

Onze tips & themamaanden gidsen jou langs alle actuele vragen en antwoorden voor de beste dierenzorg bij jou thuis.

Maak een afspraak >>

 

Stel jouw vraag aan het team dierenartsen >>