Overslaan en naar de inhoud gaan

Elk ras en elk type vacht verdient de juiste verzorging. Onze trimmers zijn dan ook specifiek gespecialiseerd in het vachtvriendelijk trimmen van honden en katten. Elk van hen is volledig en up to date opgeleid, zij beheersen alle technieken voor de diersoort waarin ze specialiseren en zij scholen zich voortdurend bij. Steeds met een oog op de algemene gezondheid!

Tarief voor wassen en trimmen

Het wassen en trimmen van je hond, kat kost €48 per uur voor 'hond' en €76 per uur voor 'kat' (elk tarief wordt afgerekend per 10 minuten).
Na iedere trimbeurt ontvang je een servicekaart met meer informatie over de trimbeurt en verder advies voor vachtverzorging thuis.

Maak kennis met onze trimmers

Onze trimmers omarmen jouw geliefde huisdier met veel zorg, vakkennis en dierenliefde. Ze vinden het even belangrijk om correct om te gaan met je maatje als om het perfect te trimmen. Trimmen gebeurt steeds vachtvriendelijk (niet-invasief). Voortdurend bijscholen hoort er dus altijd bij. Bovendien houden ze steeds een oogje op de gezondheid van je huisdier, en de dierenarts is steeds in de buurt.

Brendy
François
Trimmer

Reeds vroeger toen iemand aan Brendy, als klein meisje van 5-6 jaar oud, vroeg 'Wat wil je later worden?' antwoordde ze reeds “hondenkapster”. Het zat er dus altijd al in 😊.  Van kleins af leeft Brendy omringd door en met huisdieren. Een leven zonder die huisdieren is voor haar nauwelijks voor te stellen, dus ging ze zonder enige twijfel dierenzorg, agro- en biotechnologie en hondentrimmen studeren. 

Britt
De Groote
Trimmer

Opleiding: Diploma dierenzorg specialisatie trimmen van honden
Actief bij WelloPet sinds: 2022
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Britt heeft een passie voor honden ontwikkeld sinds haar jeugd. Naast het spelen en wandelen met haar 2 Engelse Springer Spaniels gaat ze ook elke week mee naar de hondenschool.  De liefde voor het trimmen heeft ze ontdekt tijdens een stage, waardoor ze gekozen heeft voor trimmen als specialisatie in haar laatste jaar. Van haar passie voor honden en trimmen je job kunnen maken: dat noemt Britt 'haar dreamjob"!

Felle
De Baerdemaeker
Trimmer

Opleiding: Bachelor dierenzorg (Vives Roeselare), Hondentrimmen (Centrum voor afstandsonderwijs) 
Ervaring: bij WelloPet sinds 2022
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Felle wist al van jongs af aan dat ze met dieren wou werken. De keuze om dierenzorg te gaan studeren was dus snel gemaakt. Zij is halftijds als dierenartsassistente beginnen werken in een praktijk in Nederland en is dan eveneens gestart met de opleiding 'hondentrimmen'. Na haar stage in het trimsalon bij WelloPet, heeft ze daar haar plekje gevonden om als trimmer aan de slag te gaan.

Helen
De Cooman
Trimmer

Opleiding: Bachelor in de humane wetenschappen, diploma hondentrimmer (Syntra Gent).
Ervaring: Sinds 2009 
Rol: Trimster in het WelloPet-team

Helen is een gepassioneerde hondenliefhebster. Toen ze afstudeerde als trimster in 2009 zag ze haar droom in vervulling gaan. Ze startte onmiddellijk een eigen salon. In 2012 verhuisde ze naar Duitsland en baatte ook daar een salon uit. Na haar terugkeer naar België is ze heel blij haar passie voor trimmen opnieuw uit te oefenen in het WelloPet team. Zelf heeft ze twee honden rondlopen: een Cane Corso en een Labradoodle. 

Joëlle
Van Kerckhove
Trimmer

Opleiding: Dierenzorg & Hondentrimmer en Uitbater honden - en  kattenpension 
Ervaring: bij WelloPet sinds april 2022, eerder bij meerdere trimsalons
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Joëlle groeide op tussen de dieren en droomde ervan in haar latere leven een job met dieren uit te oefenen.
Na haar studie dierenzorg volgde ze een extra jaar hondentrimmen. Sedert 2022 trimt ze honden in Merelbeke en Lochristi.
Zelf heeft ze een fox terriër waarvan ze de vacht met veel passie onderhoudt en gezond houdt. Samen genieten ze ook van grote wandeltochten en volgen ze lessen 'gehoorzaamheid'. Ze heeft ook een geadopteerde kat : de deugniet Sjakie.

Marie
Verlinde
Dierenarts assistent, Trimmer

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorger (Hogent Melle) / Specialisatie hondentrimmer (Ecole supérieure Toulouse)
Ervaring: Sinds 2017

Rol: Trimster en dierenartsassistente

Marie is een echte dierenliefhebber - van kop tot teen! Haar vrije tijd gaat op aan haar 3 katten, en als er tijd over is houdt zij zich bezig met muziek en film. Haar missie, alsook haar passie, is om 'honden te verzorgen' en hen er ‘haar’-fijn uit te laten zien! Naast haar professionele opleiding als dierenverzorger & hondentrimmer kan Marie ook trots zijn op haar opleiding "professioneel hondengedragsbegeleider" (Geert De Bolster - Brugge). Last but not least: 'enthousiasme' is haar handelsmerk!

Maya
Geöcze von Szendröi
Dierenarts assistent, Trimmer

Opleiding: Bachelor dierenzorg (Vives) - Hondentrimmer (Syntra West) 
Actief bij WelloPet sinds: juli 2021
Rol: dierenartsassistent en trimmer voor het team WelloPet

Maya is gediplomeerd dierenartsassistent en hondentrimmer. Daardoor staat ze zowel paraat aan de balie van WelloPet als in het trimsalon. De passie voor dieren ontstond al vroeg doordat ze opgroeide tussen heel wat verschillende huisdieren. Haar studiekeuze was dan ook snel gemaakt.
In haar vrije tijd is ze graag in de natuur samen met haar hondje Winnie en verzorgt ze met veel liefde haar cavia's, kippen en garnalen!

Melissa
Devos
Trimmer

Opleiding: Dierenzorgtechnieken (Vrij Agro- en biotechnisch Instituut te Roeselare)
Ervaring: sinds 2022 in het kattenhotel en als kattentrimster, bij Chat-O-Gand
Rol: Trimster voor katten bij WelloPet, i.o. van Chat-O-Gand


Melissa heeft een enorme passie voor katten (welke letterlijk op haar lichaam geschreven staat). Tijdens haar middelbare opleiding genoot ze
van een opleiding dierenzorg aangezien ze die grote affiniteit heeft voor dieren. In 2022 is ze met veel enthousiasme bij Chat-o-Gand gestart. 

Rani
Van der Jeugd
Trimmer
Sofie
Fraeye
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer (Centrum voor Afstandsonderwijs) 
Actief bij WelloPet sinds: 2022
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Sofie is iemand die haar job vol liefde en passie doet. Bij Sofie haar ouderlijke huis hadden ze een tuinbouwbedrijf waar de dieren ook erg aanwezig waren. Zo hadden ze honden, katten, kippen, eenden, vogels en konijnen.
Op zaterdag kon je Sofie altijd terugvinden op de boerderij van haar grootouders waar ze zich ontfermde over de schapen, herten en alle kleine diersoorten.
Na een opleiding als kapper werd al snel duidelijk dat ze haar liefde voor 'dieren' en de passie voor 'haarverzorging' samen wou brengen! 
Thuis heeft Sofie drie honden, 1 kat, vele vogels en ook kippen: het verzorgen van al deze dieren helpen haar om steeds tot rust te komen.

Sophie
Van hauwermeiren
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer (Syntra) / Bachelor Accountancy-fiscaliteit
Ervaring: Sinds 2019 trimmen
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Sophie groeide op met heel wat dieren rondom zich. In haar ouderlijke tuin vond ze kippen, eenden, zwanen, konijnen, paarden en natuurlijk ook honden. Hen verzorgen was één van haar favoriete bezigheden. Een warm nest bieden gaf haar een voldaan gevoel, nieuwe aanwinsten die het wat moeilijker hadden, werden door Sophie onder haar hoede genomen.

Deze liefde voor dieren vertaalde zich na haar studies in een opleiding honden trimmen. Sophie heeft een interesse in de verschillende vachttypes en het belang van een gepersonaliseerde verzorging. Thuis zorgt ze nu voor haar Amerikaanse Stafford Zita, terwijl ook de zorg voor paarden een vaste bezigheid blijft.

Sylvie
Catteeuw
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer 2011, trimmen van kat, konijn en cavia 2014, in opleiding Bachelor Agro-Biotechnologie richting dierenzorg 
Ervaring:  actief bij WelloPet sinds 2022, eigen trimsalon sinds 2012
Rol: trimmer voor het team WelloPet voor zowel hond als konijn

Kort na het behalen van haar diploma startte Sylvie haar eigen zaak op in 2012 te Bissegem. Gezien de grote vraag naar vachtverzorging besloot Sylvie ook de opleiding kat, konijn en cavia te volgen, weliswaar via een opleiding in Nederland gezien dit in België nog niet bestond. Momenteel volgt Sylvie eveneens de opleiding Agro- & Biotechnologie aan  Vives te Roeselare. 
Naast het trimmen is Sylvie ook de vaste waarde voor de zorg voor haar gezin, haar 3 honden en de kat!

Wiske
De Smedt
Trimmer

Opleiding: bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorging (Hogent Melle)
Ervaring: sinds 2018 in het kattenhotel, sinds 2020 als kattentrimster, bij Chat-O-Gand
Rol: Trimster voor katten bij WelloPet, i.o. van Chat-O-Gand


Wiske houdt al van jongs af aan van de natuur en dieren, katten in het bijzonder! Ze heeft een zestal jaar bijgedragen als vrijwilliger bij de kattenafdeling in een dierenasiel.
Verder studeren als dierenverzorgster aan de Hogeschool Gent was dan ook een logische keuze. Vervolgens ging ze aan de slag bij het Kattengedragscentrum Chat-o-Gand, waar ze nog steeds instaat voor het kattenhotel, de oppas aan huis en het trimmen.
Bij WelloPet zal je Wiske tegenkomen als jouw kattentrimster: waar ze geduldig en vachtvriendelijk te werk gaat bij het verzorgen van de vacht van jouw kat.


dierenarts die een konijn verzorgt
“Ik ben dierenarts. Maar ergens zeg ik: aandacht is mijn ambacht. Daarom luister ik naar zowel dier als mens.”
— Celine Decaluwe | Oprichter WelloPet

Meer over trimmen

Het is belangrijk om de vacht en huid van je huisdier - hun grootste orgaan - goed te onderhouden en verzorgen. Zo blijven ze niet alleen gezond, maar je merkt er kleine wondjes, ontstekingen of kwalen ook vroegtijdig mee op.

Er zijn veel verschillende vachtsoorten, en ze hebben allemaal een specifieke verzorging nodig.

Met een hond ga je best regelmatig naar een trimsalon, zelfs als het gaat om kruisingen of kortharige honden. Of je onderhoudt tussentijds de vacht thuis. Voor langharige honden als de Malthezer, Briard en Bobtail en voor de spaniëlfamilie is het zelfs levensnoodzakelijk: hun vacht vervilt zo erg dat ze na een tijdje in de huid snijdt. Te lang wachten zorgt voor vachtschade of onaangenaam lange trimbeurten.

Ook met je kat kom je best regelmatig langs voor een trimbeurt, zeker op het einde van de zomer en winter. Want klitten in een kattenvacht kunnen ze doen vervilten, met alle gevolgen van dien. 

Het kattentrimmen bij WelloPet gebeurt door het gespecialiseerde team van Chat-O-Gand: zij zijn gespecialiseerd in vachtverzorging voor katten en hanteren 10 belangrijke regels voor het ideale trimsalon gebaseerd op een holistische en preventieve filosofie. Het trimmen gebeurt steeds vachtvriendelijk (niet-invasief).

.

We beschikken over een goed ingericht was-en trimsalon. Trimmen gebeurt steeds op afspraak en kan ook tijdens het weekend. Is het wassalon niet bezet, dan kan je het ook afhuren als Self Wash.  

We organiseren regelmatig workshops over optimale vachtverzorging. Voor meer info en adviezen kan je altijd terecht op onze blog

Op zoek naar het juiste verzorgingsmateriaal voor thuis? Bekijk dan zeker onze aanbevolen borstels, kammen en shampoo in de webshop.

Onze dierentrimmers gaan voor preventie

Bij WelloPet geloven we in een langer, aangenamer en gezonder leven voor je huisdier. Daarom bieden we ook in ons trimsalon preventieve zorgen aan. Want mooi zijn is fijn, maar een goede verzorging van vacht, ogen, oren, tanden, nagels en poten is de basis voor een optimale gezondheid. Bovendien kan een regelmatige verzorging vroegtijdig kwaaltjes opsporen. Zowel onze dierenartsen als onze trimmers buigen zich dus met de grootste zorg over de gezondheid van jouw maatje.

Kies voor preventieve dierenzorg met de PetBudget-betaalkaart. Je krijgt 10% extra bonus bij elke oplaadbeurt en betaalt er makkelijk de trimbeurten van jouw huisdier mee aan de kassa. Een leuke extra: je kan je PetBudget-kaart ook gebruiken voor onze workshops, gedragsbegeleidingen of andere niet-medische diensten.

Openingsuren

maandag 09:00 - 18:30
dinsdag 09:00 - 18:30
woensdag 09:00 - 18:30
donderdag 09:00 - 18:30
vrijdag 09:00 - 18:30
zaterdag 09:00 - 18:30
zondag 09:00 - 18:30

Dierenartsen
Enkel op afspraak

Trimmer, consulent, therapeut
Op afspraak

Locatie en bereikbaarheid

locatie

Ons Pet Health Centre ligt makkelijk bereikbaar in de dorpskern van Lochristi, aan de N70 vlakbij Delhaize Lochristi. Je vindt er ruime parkeermogelijkheden en kan er 7 op 7 terecht voor de beste dierenzorg.

WelloPet Lochristi

Ons Pet Health Centre ligt makkelijk bereikbaar in de dorpskern van Lochristi, aan de N70 vlakbij Delhaize Lochristi. Je vindt er ruime parkeermogelijkheden en kan er 7 op 7 terecht voor de beste dierenzorg.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlakbij de afrit Merelbeke van de E40 en de R4. We grenzen aan het tuincentrum Eurotuin en hebben volop parkeerplek voor de deur.

Weet ook dat we ruime openingstijden hebben, we zijn ook op zondag geopend.

WelloPet Merelbeke

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlakbij de afrit Merelbeke van de E40 en de R4. We grenzen aan het tuincentrum Eurotuin en hebben volop parkeerplek voor de deur.

Weet ook dat we ruime openingstijden hebben, we zijn ook op zondag geopend.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons Pet Health Centre ligt vlot bereikbaar langs de R8 in Kuurne, net tegenover Ring Shopping, bij Duponzoo en aan Aldi. Er is voldoende parking voorzien zodat je nooit moet zoeken naar een plekje.

Kuurne - WelloPet Overleie

Ons Pet Health Centre ligt vlot bereikbaar langs de R8 in Kuurne, net tegenover Ring Shopping, bij Duponzoo en aan Aldi. Er is voldoende parking voorzien zodat je nooit moet zoeken naar een plekje.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Opening voorzien op 3 december: 350m2 gezondheidsdiensten voor jouw hond, kat, konijn of knaagdier. Vraag je welkomstgeschenk aan op www.wellopet.be/welkom.

(Waregem vanaf 3 dec.)

Opening voorzien op 3 december: 350m2 gezondheidsdiensten voor jouw hond, kat, konijn of knaagdier. Vraag je welkomstgeschenk aan op www.wellopet.be/welkom.

Meer info
Routebeschrijving
locatie