Overslaan en naar de inhoud gaan

Wassen en trimmen

wassen-en-trimmen

Kort overzicht

Wat wassen en trimmen van je hond door de trimmer
Prijs € 45/uur voor het eerste uur, € 30 vanaf het tweede uur (afrekening per 10 min.)
Waarom wassen en trimmen van je hond is een belangrijke stap voor de gezondheid van je huisdier

Jouw lieveling wordt met heel veel zorg, vakkennis en dierenliefde omarmd door ons team van trimmers. Onze trimmers vinden zowel het correct trimmen van jouw huisdier, als het correct omgaan met huisdieren, even belangrijk. Een alert oog op de goede gezondheid is een vast onderdeel van het geheel!

Hond, kat en konijn

Trimmen gebeurt voor zowel hond, kat als konijn. Elk van de trimmers heeft een specifieke specialisatie voor ofwel hond of kat, en heeft de nodige ervaring. De trimmers van WelloPet staan erop dat elk ras, en elke vacht, correct verzorgd wordt. Zij zijn goed opgeleid, scholen zich permanent bij, en beheersen alle technieken. 

We beschikken over een goed ingericht was- en trimsalon. Trimmen gebeurt steeds op afspraak. Je kan eveneens in het weekeinde bij ons terecht!

Trimmers 1.jpg
Trimmers 3.jpg
Trimmers 4.jpg

Waarom trimmen?

Het onderhoud en goede verzorging van de vacht van je hond is een belangrijke taak. Er zijn veel verschillende vachtsoorten, die ieder een eigen verzorging nodig hebben. In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan een trimsalon aan te raden. Onderschat niet dat ook kruisingen en kortharige honden heel erg kunnen verharen.

Vachtverzorging is nodig voor een gezonde huid en vacht, maar het biedt ook de kans om vroegtijdig kleine wonden, ontstekingen of kwalen op te sporen.

Levensnoodzakelijk

Elke hond is gebaat bij een trimbeurt, maar voor vele honden is het zelfs levensnoodzakelijk. Als je een ras met lang haar zoals bijvoorbeeld Malthezer, Briard, Bobtail, maar ook de spaniëlfamilie, geen vachtbehandeling zou geven, dan kan een hond er letterlijk aan sterven. De vacht vervilt zodanig erg tot dat ze in de huid snijdt. Het is m.a.w. enorm belangrijk om de vacht van honden met dergelijke vachtsoorten goed te onderhouden.

Formules

We hebben een Luxe Premium formule, en een Basis Verzorging Formule. Beiden kosten € 45/uur voor het eerste uur en € 30 vanaf het tweede uur. Er wordt afgerekend per 10 minuten.

Het verschil zit hem in de tijd die nodig is om je huisdier te verzorgen. Met de Luxe Premium Formule wordt je huisdier gewassen, gedroogd en wordt de vacht volledig verzorgd. Met de Basis Verzorging Formule wordt de vacht van je dier niet gewassen of gedroogd.

De tijd die onze trimmers nodig hebben varieert doorgaans tussen 40 minuten en 2 uur. Dit is helemaal afhankelijk van het ras en de grootte van je huisdier. Besef wel dat een trimbeurt voor een goed verzorgde vacht vele keren sneller gaat dan in andere gevallen.

Luxe Premium Formule én Basis Verzorgings Formule

Beide formules bevatten, afhankelijk van ras en vacht

 • Borstelen
 • Kammen
 • Ontwollen
 • Plukken (je huisdier niet wassen gedurende 10 dagen voor de trimbeurt en 10 dagen na de trimbeurt!)
 • Effileren
 • Scheren of knippen
 • Verwijderen van dode haren
 • Oren reinigen en ontharen
 • Huid en vachtcontrole
 • Nagels knippen

Luxe Premium Formule bevat extra's

Afhankelijk van ras en vacht voorzien we extra

 • Wassen
 • Drogen met waterblazer en föhnen

Abonnement

Er is een WelloPet Groom Plan beschikbaar: dit is een voordelig abonnement op meerdere trimbeurten. Vraag gerust naar de voorwaarden.

Elk ras en elke vachtsoort wordt verzorgd zoals het hoort. Maak kennis met het team hondenkappers en trimmers van Wellopet. 

Contacteer ons voor een was- en trimbeurt

medical icon
Alle diergeneeskundige zorgen en producten worden geleverd door erkende en onafhankelijke dierenartsen