Overslaan en naar de inhoud gaan

Wassen en trimmen

wassen-en-trimmen

Kort overzicht

Wat wassen en trimmen van je hond of kat door de honden- of kattenkapster
Prijs € 48/uur voor het eerste uur, € 33 vanaf het tweede uur (afrekening per 10 min.)
Waarom vachtverzorging van je huisdier is een belangrijke stap voor de gezondheid van je huisdier

Jouw lieveling wordt met heel veel zorg, vakkennis en dierenliefde omarmd door ons team van trimmers. Onze trimmers vinden zowel het correct trimmen van jouw huisdier, als het correct omgaan met huisdieren, even belangrijk. Een alert oog op de goede gezondheid is een vast onderdeel van het geheel!

Hondenkapster, maar ook kat en konijn

Trimmen gebeurt voor zowel hond, kat als konijn. Elk van de trimmers heeft een specifieke specialisatie voor ofwel hond of kat, en heeft de nodige ervaring. De trimmers van WelloPet staan erop dat elk ras, en elke vacht, correct verzorgd wordt. Zij zijn goed opgeleid, scholen zich permanent bij, en beheersen alle technieken. 

We beschikken over een goed ingericht was- en trimsalon. Trimmen gebeurt steeds op afspraak. Je kan eveneens in het weekeinde bij ons terecht!

hondenkapster
hondenkapster
Trimmers 3.jpg
Trimmers 4.jpg

Waarom trimmen?

Het onderhoud en goede verzorging van de vacht van je hond of kat is een belangrijke taak. Er zijn veel verschillende vachtsoorten, die ieder een eigen verzorging nodig hebben. In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan een trimsalon aan te raden. Onderschat niet dat ook kruisingen en kortharige honden heel erg kunnen verharen. Ook katten hebben baat bij regelmatige vachtverzorging, zeker op het einde van de zomer en winter.

Vachtverzorging is nodig voor een gezonde huid en vacht, maar het biedt ook de kans om vroegtijdig kleine wonden, ontstekingen of kwalen op te sporen.

Levensnoodzakelijk

Elke hond is gebaat bij een trimbeurt, maar voor vele honden is het zelfs levensnoodzakelijk. Als je een ras met lang haar zoals bijvoorbeeld Malthezer, Briard, Bobtail, maar ook de spaniëlfamilie, geen vachtbehandeling zou geven, dan kan een hond er letterlijk aan sterven. De vacht vervilt zodanig erg tot dat ze in de huid snijdt. Het is m.a.w. enorm belangrijk om de vacht van honden met dergelijke vachtsoorten goed te onderhouden.

Ook katten moeten op tijd naar het trimsalon om geen medische problemen te veroorzaken. Wanneer klitten niet behandeld worden, dan gaat de vacht vervilten, met alle negatieve gevolgen die daarbij horen.

Formules

Een behandeling met wassen, blazen/föhnen en trimmen kost € 48/uur voor het eerste uur en € 33 vanaf het tweede uur. Er wordt afgerekend per 10 minuten. 

Voor puppy's en kittens is de eerste kennismaking met het trimsalon stressvol. Daarom bieden we gratis puppygewenning aan voor de leeftijd van 6 maanden.

De trimmers hanteren bij elke hondenvachtsoort de was- en blaastechniek. Op deze manier krijg je een kwalitatieve vacht die bijdraagt aan de gezondheid van je huisdier. Daarnaast levert dit ook een mooi resultaat op na de trimbeurt.

Terwijl wordt voor katten alles gedaan om stress te verminderen en een aangename omgeving te creëren, zodat de vachtverzorging zo aangenaam mogelijk is.

De tijd die onze trimmers nodig hebben varieert doorgaans tussen 40 minuten en 2 uur. Dit is helemaal afhankelijk van het ras en de grootte van je huisdier. Besef wel dat een trimbeurt voor een goed verzorgde vacht vele malen sneller gaat dan in andere gevallen.

Wat hoort er bij een behandeling?

Afhankelijk van het ras en de vacht worden volgende handelingen toegepast:

 • Borstelen
 • Kammen
 • Ontwollen (niet voor katten)
 • Plukken (je huisdier niet wassen gedurende 10 dagen voor de trimbeurt en 10 dagen na de trimbeurt!) (niet voor katten)
 • Effileren (Bij katten enkel en uitzonderlijk voor de baard)
 • Scheren of knippen (knippen niet voor katten)
 • Verwijderen van dode haren
 • Oren reinigen en ontharen (ontharen niet voor katten)
 • Huid en vachtcontrole
 • Nagels knippen
 • Klitten en vilt verwijderen (voor katten)

Afhankelijk van ras en vacht voorzien we extra

 • Wassen
 • Drogen met waterblazer en föhnen

PetBudget

Met een PetBudget-kaart heb je altijd 10% bonus bij elke oplaadbeurt, waarmee je jouw trimbeurten kan betalen. Zo betaal je minder voor je trimbeurt en hang je nergens aan vast. Vraag er zeker na in ons dierenzorgcentrum.

Elk ras en elke vachtsoort wordt verzorgd zoals het hoort. Maak kennis met het team kapsters en trimmers van Wellopet. 

Contacteer ons voor een was- en trimbeurt