Overslaan en naar de inhoud gaan

Food Care - WelloPet geeft om goede voeding

Met zo'n groot aanbod in dierenvoeding verdien je hulp en advies om de juiste keuze te maken. WelloPet helpt jou om je viervoeter gezond, fit en gelukkig te houden dankzij kwaliteitsvoeding en begeleiding.

We willen allemaal dat ons huisdier gezond is. Verkeerde voeding of obesitas bij je huisdier, verhoogt namelijk de gezondheidsrisico's. En vergis u niet! 1 op 2 honden en katten heeft ongezond overgewicht. Er komt echter veel kijken bij het maken van de juiste keuzes op vlak van dierenvoeding. Niet alleen moeten voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn, het moet ook in de correcte hoeveelheden gegeven worden en je viervoeter moet het uiteraard ook lekker vinden. Wij snappen hoe moeilijk dit allemaal kan zijn, dus helpen wij bij WelloPet je graag om de beste keuzes te maken.

Tip: Alle voeding bij WelloPet wordt standaard met 15% korting afgerekend. Friends 4 Life Plan-klanten genieten van een VIP-korting van 20%

 

Food Coach, jouw held in dieetbegeleiding

Heeft jouw hond of kat overgewicht en heb je extra individuele begeleiding nodig? Onze Food Coaches staan voor jou klaar! Zij volgen jouw geliefde huisdier persoonlijk op en geven advies op maat van hun noodzaken.

a) Gratis voedingsadvies

Om je alvast goed op weg te zetten bieden wij gratis voedingsadvies aan. Wij houden hierbij rekening met het ras, de leeftijd, het huidige gewicht, risicofactoren, de voorgeschiedenis en activiteit van je huisdier. Zo weet je meteen welk soort voeding ideaal is voor jouw hond of kat. Je kan het advies aanvragen aan de balie in onze vestigingen of online via onderstaande knop. 

Vraag gratis voedingsadvies aan >> 

b) Het afslankplan

Overgewicht heeft vele nadelen bij huisdieren: de levenslust neemt af, de levensverwachting wordt korter en het risico verhoogt op verscheidene soorten ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen, leverproblemen en heel wat meer. Daarom is het dus heel belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen wanneer je trouwe vriend enkele kilo’s te veel weegt. 

Het kan voor baasjes echter een hele klus zijn om hun geliefde viervoeter terug naar een gezond gewicht te brengen. Om die reden bieden onze Food Coaches het afslankplan aan. Voor een vast bedrag van €95 wordt jouw viervoeter 12 à 18 weken nauw opgevolgd en regelmatig gewogen zodat je samen tot een gezond gewicht kan komen voor jouw hond of kat. 

Je krijgt een uitgebreid advies op papier mee om het gewicht goed op te kunnen volgen. Naast het meten van het gewicht wordt ook het gewenste gewicht bepaald. De Food Coach helpt jou langs het hele traject: welke voeding, aangepaste hoeveelheden, bewegingsadvies, gewoontes aanleren, snacks plannen... Alle ingrediënten om van jouw huisdier een fit en blij beestje te maken.

Ook krijg je de mogelijkheid om gratis gebruik maken van een ANIMO activity tracker (stappenteller) om na te gaan of je dier wel voldoende beweging krijgt.

c) Voedingsconsult 

Als je nog geen nood hebt aan het afslankplan maar je wel graag wat begeleiding wenst, kan je ook altijd bij een Food Coach terecht voor individuele consultaties. Ook hier worden jij en je viervoeter verder geholpen met uitgebreid advies op papier. 

Dieetbegeleiding kan niet alleen van pas komen bij het vermageren maar kan ook ingezet worden om problemen te behandelen d.m.v. een aangepast dieet: schildklierproblemen, gewrichtsproblemen, diabetes,  nierproblemen,…  Met onze op wetenschap gebaseerde voeding kan je veel problemen voorkomen en behandelen. Onze dierenarts geeft jou deskundig advies over therapeutische voeding en begeleidt je door het hele proces. Het wordt niet aanbevolen om te beginnen met therapeutische -of dieetvoeding zonder deskundig advies. 

Tussen consults door kan je gratis gebruik maken van de stappenteller om de beweging van je hond of kat op te volgen.

d) Soorten voeding en voeding bestellen

Therapeutische voeding

WelloPet verkoopt een breed assortiment aan therapeutische voeding. Deze voeding helpt om diverse ziektebeelden te behandelen. Dergelijke voeding kan alleen bij of door dierenartspraktijken worden aangeboden.
Vaak gaat er een consultatie, onderzoek of advies aan vooraf door dierenartsen (of gespecialiseerde consulenten bij bv. Afslankplan of FysioPet). 

Onderhoudsvoeding

Van de merken waar wij als dierenartsen het meest achter kunnen staan verkopen wij ook de onderhoudsvoeding voor de dagelijkse voeding van jouw huisdier.
Vaak heeft deze voeding extra eigenschappen (vorm, ingrediënten, supplementen, grootte, ...) die aangepast zijn aan de 
leeftijd, sterilisatiestatus en de grootte & gewicht van jouw specifieke huisdier, zonder dat dit daarom medisch-therapeutische voeding is.
Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen ook gericht hun effect hebben op de vacht, tanden, gewricht & gewicht, spijsvertering, ...

Voeding bestellen

WelloPet houdt een groot assortiment in voorraad. WelloPet wordt iedere dag beleverd, dus ook voor uitzonderlijke producten ben je snel geholpen.
Bestellen kan aan de balie van WelloPet, of via de webshop (zowel afhalen als verzenden).
Thuislevering is gratis>50€, op elke voeding geven wij standaard 15% korting bovenop de adviesprijs en klanten met een Friends 4 Life Plan voor hun dier krijgen 20% korting (of 5% extra bovenop de reeds verrekende korting)

Maak een afspraak met een Food Coach