Overslaan en naar de inhoud gaan

Kuurne (vroegere 'Overleie')

Ben je verrast dat je op deze website beland bent? Hier is een logische verklaring voor! Dierenartsen Overleie is namelijk sinds februari 2022 gefusioneerd met WelloPet en is verhuisd naar een gloednieuwe vestiging van 250m2 in Kuurne.


Hallo en welkom bij WelloPet Kuurne! Team WelloPet - Overleie verwelkomt je graag!

Ons Pet Health Centre ligt vlot bereikbaar langs de R8 in Kuurne, net tegenover Ring Shopping en bij dierenspeciaalzaak Duponzoo. Onze nieuwe locatie heeft niet enkel een pak meer parkeergelegenheid, ook ons aanbod is veel ruimer geworden. Zo kan je vanaf nu ook terecht in ons trimsalon of bij onze gedragsspecialisten en voedingsbegeleiders.

WelloPet Kuurne is van maandag tot zaterdag geopend, van 9u tot 18u30. Na de openingsuren is de wachtdienst van WelloPet telefonisch bereikbaar.

  • Ook op zondag kan je terecht bij WelloPet. WelloPet Kuurne is gesloten, maar WelloPet Sint-Denijs-Westrem is open.
  • Dringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.
  • Iedere laatste donderdag van de maand sluiten we in de namiddag even de deuren voor de permanente bijscholing en opleiding van ons team.

 

Ringlaan 20, 8520 Kuurne

 

Dierenartsen bij WelloPet Kuurne

Joshua
Dutré
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds 2012 in meerdere praktijken (Orion, De Vliet, Kerberos), en van 2016-2021 een eigen praktijk 'Overleie' te Kortrijk
Rol: Dierenarts in Kuurne 
Joshua, opgegroeid in het Antwerpse, werd van jongs af aan steeds omringd door honden en katten. Ook op straat kon hij het nooit laten om mensen met een hond te vragen de hond te mogen aaien. Naast de algemene diergeneeskunde van hond en kat is de hoofdinteresse  van Joshua 'de chirurgie'. Zowel de algemene chirurgie alsook de orthopedische chirurgie draagt z'n interesse weg, vandaar de investering in vele bijscholingen om dit verder uit te bouwen. Naast het werk is sporten in de fitness een vaste waarde, alsook Engelse literatuur. 

Linde
Elyn
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2022 bij WelloPet, en in een gespecialiseerde voortplantingspraktijk
Rol: Dierenarts

Linde is opgegroeid op een vleesvee-boerderij tussen een grote beestenboel. Al sinds ze klein was bekommerde ze zich om alle dieren thuis en wist ze dat ze later dierenarts wou worden. Wanneer Linde na het werk thuiskomt, wordt ze opgewacht door haar 6 katten, haar paarden Ré en Jos, de koeien in de wei, de dwerggeitjes, konijnen, kippen, en haar allerbeste vriend: Chito de hond. Naast eerstelijnsdiergeneeskunde, heeft Linde een passie voor voorplanting en het embryonale leven. Tijdens haar studies deed ze onderzoek naar de kunstmatige voortplantingstechniek IVF en werkt ze, naast WelloPet, ook bij een gespecialiseerde dierenartspraktijk voor voortplanting bij honden.

An-Sofie
De Wulf
Dierenartsassistent

Opleiding: bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg (Hogeschool Vives Roeselare)
Ervaring: sinds 2022 bij WelloPet, vrijwilliger bij De Zonnegloed, Animalshelter SPCA of Westchester NY en Boudewijn Seapark
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

An-sofie is sinds heel vroeg gefascineerd en gepassioneerd door dieren. Als kind was ze dan ook voortdurend omringd door heel wat huisdieren. Nog steeds kan ze  zich geen leven voorstellen zonde dieren in de buurt. Naast haar liefde voor dieren in het algemeen, heeft ze een intense passie voor honden en walvisachtigen. Daarom staat An-Sofie tevens paraat voor gestrande bruinvissen. Werken met dieren is niet alleen haar passie, maar ook haar roeping. Ze staat dan ook jou en je viervoeter met veel enthousiasme te woord.

Lise
Van Tricht
Dierenartsassistent, Voedingsspecialist, Coördinator FysioPet

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorger (Hogent Melle)
Ervaring: Sinds 2012 • meerdere dierenartsenpraktijken, VOC Geraardsbergen & Planckendael
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Lise heeft een ruime ervaring. De medische dierenwereld is haar grote passie. Vooral omdat ze daar, in samenwerking met collega's, het verschil kan maken voor dieren. Hoe groot of klein, wild of tam dieren ook mogen zijn, Lise verwelkomt ze steeds met veel enthousiasme en een grote glimlach. Hospitalisatie, voedingsleer en fysiotherapie zijn haar interessevelden waar ze zich voortdurend over bijschoolt. In haar vrije tijd reist Lise graag naar plekken waar je  dieren in hun natuurlijke habitat kan spotten. Naast dat allemaal heeft Lise nog steeds voldoende liefde en aandacht over om thuis konijntje ‘Basiel’, rosé kaketoe 'Vino', en zwarte labrador 'Torra' te kunnen verwennen!

Manon
Floré
Dierenartsassistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Margaux
Vanonacker
Dierenartsassistent

Opleiding: bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg (HoGent)
Ervaring: Sinds 2021 bij dierenartsenpraktijk Overleie en WelloPet
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Margaux wist al op haar 13e dat ze dierenartsassistente wou worden. Heel specifiek, dat wel, maar ze ging voluit voor haar doel. In het middelbaar studeerde ze de laatste 2 jaar dierenzorg, nadien volgde  HoGent om er Agro- en biotechnologie te studeren. Tijdens haar studies liep ze stage op de faculteit dierengeneeskunde in Merelbeke bij de afdeling paarden, ook één van haar kinderpassies. Daarna ging Margaux aan de slag bij Dierenartsen Overleie. Margaux is een sportief persoon die graag wandelt met haar adoptiehond Watson. Ze bakt graag - wat haar collega’s allemaal ten zeerste appreciëren - en gebruikt haar vrije tijd om te reizen. Ze staat je graag te woord, zowel in het Frans als in het Nederlands! 

Maya
Geöcze von Szendröi
Dierenartsassistent, Trimmer

Opleiding: Bachelor dierenzorg (Vives) - Hondentrimmer (Syntra West) 
Actief bij WelloPet sinds: juli 2021
Rol: dierenartsassistent en trimmer voor het team WelloPet

Maya is gediplomeerd dierenartsassistent en hondentrimmer. Daardoor staat ze zowel paraat aan de balie van WelloPet als in het trimsalon. De passie voor dieren ontstond al vroeg doordat ze opgroeide tussen heel wat verschillende huisdieren. Haar studiekeuze was dan ook snel gemaakt.
In haar vrije tijd is ze graag in de natuur samen met haar hondje Winnie en verzorgt ze met veel liefde haar cavia's, kippen en garnalen!

Kaat
Wauters
Massagetherapeut

Kaat Wauters is een kynologisch massagetherapeut en -instructeur die bij WelloPet instaat voor alle opleidingen en workshops rond beweging en massage voor honden. Ze is een specialiste die door constante bijscholing mee is met de laatste inzichten in de wereld van de hondenmassage en bewegingstherapie en wil haar kennis graag met alle hondeneigenaars delen, zodat zij hun hond gelukkiger en soepeler kunnen laten bewegen.

 

Trimmers bij WelloPet Kuurne

Kelsey
Vanhaverbeke
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer en Uitbater honden - en  kattenpension 
Ervaring: hulp bij ander trimsalon sinds 2019 en eigen trimsalon sinds 2021
Rol: trimmer voor het team WelloPet te Waregem

Al van kleins af heeft Kelsey altijd konijnen gehad en werd ze omringd door honden. Op haar twaalfde kreeg zij haar eigen hond: een 'golden retriever'. Dat was haar verantwoordelijkheid vanaf dan!
Toen ze zelf voor de eerste maal naar de kapper ging, wist zij meteen ook : 'dat wil ik worden later!'.
Naast haar eigen trimsalon heeft Kelsey ook een dieren-oppasdienst aan huis. In haar vrije tijd gaat al haar aandacht naar de honden en de katten die haar omringen bij haar thuis: 4 honden en 2 katten!

Maya
Geöcze von Szendröi
Dierenartsassistent, Trimmer

Opleiding: Bachelor dierenzorg (Vives) - Hondentrimmer (Syntra West) 
Actief bij WelloPet sinds: juli 2021
Rol: dierenartsassistent en trimmer voor het team WelloPet

Maya is gediplomeerd dierenartsassistent en hondentrimmer. Daardoor staat ze zowel paraat aan de balie van WelloPet als in het trimsalon. De passie voor dieren ontstond al vroeg doordat ze opgroeide tussen heel wat verschillende huisdieren. Haar studiekeuze was dan ook snel gemaakt.
In haar vrije tijd is ze graag in de natuur samen met haar hondje Winnie en verzorgt ze met veel liefde haar cavia's, kippen en garnalen!

Sofie
Fraeye
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer (Centrum voor Afstandsonderwijs) 
Actief bij WelloPet sinds: 2022
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Sofie is iemand die haar job vol liefde en passie doet. Bij Sofie haar ouderlijke huis hadden ze een tuinbouwbedrijf waar de dieren ook erg aanwezig waren. Zo hadden ze honden, katten, kippen, eenden, vogels en konijnen.
Op zaterdag kon je Sofie altijd terugvinden op de boerderij van haar grootouders waar ze zich ontfermde over de schapen, herten en alle kleine diersoorten.
Na een opleiding als kapper werd al snel duidelijk dat ze haar liefde voor 'dieren' en de passie voor 'haarverzorging' samen wou brengen! 
Thuis heeft Sofie drie honden, 1 kat, vele vogels en ook kippen: het verzorgen van al deze dieren helpen haar om steeds tot rust te komen.

Sylvie
Catteeuw
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer 2011, trimmen van kat, konijn en cavia 2014, in opleiding Bachelor Agro-Biotechnologie richting dierenzorg 
Ervaring:  actief bij WelloPet sinds 2022, eigen trimsalon sinds 2012
Rol: trimmer voor het team WelloPet voor zowel hond als konijn

Kort na het behalen van haar diploma startte Sylvie haar eigen zaak op in 2012 te Bissegem. Gezien de grote vraag naar vachtverzorging besloot Sylvie ook de opleiding kat, konijn en cavia te volgen, weliswaar via een opleiding in Nederland gezien dit in België nog niet bestond. Momenteel volgt Sylvie eveneens de opleiding Agro- & Biotechnologie aan  Vives te Roeselare. 
Naast het trimmen is Sylvie ook de vaste waarde voor de zorg voor haar gezin, haar 3 honden en de kat!

Wiske
De Smedt
Trimmer

Opleiding: bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorging (Hogent Melle)
Ervaring: sinds 2018 in het kattenhotel, sinds 2020 als kattentrimster, bij Chat-O-Gand
Rol: Trimster voor katten bij WelloPet, i.o. van Chat-O-Gand


Wiske houdt al van jongs af aan van de natuur en dieren, katten in het bijzonder! Ze heeft een zestal jaar bijgedragen als vrijwilliger bij de kattenafdeling in een dierenasiel.
Verder studeren als dierenverzorgster aan de Hogeschool Gent was dan ook een logische keuze. Vervolgens ging ze aan de slag bij het Kattengedragscentrum Chat-o-Gand, waar ze nog steeds instaat voor het kattenhotel, de oppas aan huis en het trimmen.
Bij WelloPet zal je Wiske tegenkomen als jouw kattentrimster: waar ze geduldig en vachtvriendelijk te werk gaat bij het verzorgen van de vacht van jouw kat.

 

Gedragsbegeleiders bij WelloPet Kuurne

Manon
Floré
Dierenartsassistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Annemarie
Timmermans
Gedragsbegeleider

Annemarie leeft voor honden, daarom heeft ze er zelf drie. Met jaren ervaring in het herplaatsen van honden van alle rassen, ontwikkelt Annemarie haar “natuurlijke feel” om mensen inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Op een niet-dwingende manier en met focus op de relatie met hun hond.

Kristel
Van Hoey
Gedragsbegeleider

Opleiding: Postgraduaat Toegepast Diergedrag (KaHo Sint-Lieven te Sint-Niklaas) • Puppy-specialisatiecursus in Nederland • B.A.T. 2.0 Grisha Stewart • diverse andere bijscholingen
Ervaring: Sinds 2011 als zaakvoerder Pet-Consulting

Vanaf haar achttiende was Kristel actief bezig met het 'trainen' en 'opvoeden' van honden. Dit na de adoptie van haar eerste eigen hond. Al gauw zag Kristel dat bepaalde omgangswijzen en opvattingen contraproductief kunnen werken. Daarom schoolde Kristel zich door de jaren heen steeds bij om honden - en nadien ook katten - beter te begrijpen. Wat kan en zal leiden tot het verbeteren van hun welzijn opdat ze gelukkig zouden zijn en aangenaam kunnen leven als huisdier. Finaal volgde Kristel met succes het Postgraduaat Toegepast Diergedrag en een puppy-specialisatiecursus, waarna ze haar eigen praktijk "Pet-Consulting" heeft opgericht.
Sindsdien streeft Kristel er iedere dag naar om mensen & hun hond (of kat) op een kwalitatieve en respectvolle manier, op maat van mens en dier, te begeleiden. Belangrijk onderdeel hiervan is de preventie van probleemgedrag, en het ijveren voor Gewenst Gedrag. Vandaar het engagement van Kristel voor het programma 'Start-to-Puppy'.

Maureen
De Brucker
Gedragsbegeleider

Maureen baat een kleinschalig kattenpension uit, en is kattenoppasser in de Vlaamse Ardennen. Vanuit een diepe passie voor katten, en een opleiding als Cat Coach, wil Maureen haar kennis delen vanuit heel veel eigen ervaringen. Vooral het gedrag van je kat beter begrijpen is essentieel om jouw kat gelukkig en gezond te houden.

Joke
Monteny
Therapeut

Dr. ir. Joke Monteny is oprichter en eigenaar van Hond Inform, een centrum voor opvoeding en training van honden en begeleiding van gedragsproblemen. Als doctor en bio-ingenieur duikt ze elke dag opnieuw de wereld van de wetenschap in. Naast haar eigen centrum en haar cursus bij Vives Hogeschool, werkt ze ook met WelloPet om workshops te geven voor puppy's en honden.

Joline
De Jaegher
Therapeut

Opleiding: Post Graduaat Toegepast Diergedrag (Kaho, Sint-Lieven te Sint Niklaas), dierverzorgster & dierenartsassistent (Hogeschool, Gent)
Ervaring: Sinds 2010
Rol: Gedragstherapeut 'katten'

Joline De Jaegher is sinds 2010 werkzaam als kattengedragstherapeute bij haar bedrijf Chat-o-Gand. Reeds eerder had ze het diploma van dierverzorgster/dierenartsassistent behaald in 2008. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het de missie van Joline om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.
In 2017 richtte ze het unieke katvriendelijke kattenhotel Chat-o-Resort op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen.

 

Stel hier je vraag aan onze dierenartsen!