Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelweide • begeleid volgen of privaat huren

Speelweide

 

Kort overzicht

 1. 'Onze speelweide'
 2. 'Privé afhuren'
 3. 'Hoe gaat de Begeleide Speelweide in zijn werk?'


pro-tip: wil je via email op de hoogte blijven van de komende events? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief 'events'!

Wat

 Een speelweide aangeboden door WelloPet. Je kan de speelweide privaat huren of begeleid volgen onder begeleiding van de hondentrainer Rony Mestdagh en onze dierenartsassistente Manon Floré. 

Prijs

Begeleid volgen: € 9,50 per hond voor ca. één uur, max. 8 honden
Privaat huren: € 5,50 per half uur
Boek voordelig met je PetBudget.

Waarom

Honden in een veilige omgeving laten spelen en met elkaar leren omgaan.

Wanneer

Begeleid: Om de twee weken
Privaat: Tijdens de openingsuren (7 op 7, van 09u00 tot 18u30)

 

Onze begeleide speelweide is het perfecte moment voor jouw hond om te spelen met leeftijdsgenoten. WelloPet organiseert deze speelweide om eens wat meer uitdaging en variatie te bieden voor jouw hond, dan enkel te wandelen. Op ontspannen, begeleide manieren brengen we honden samen om hun natuurlijk gedrag te laten ontwikkelen. Hierbij worden jullie bijgestaan door onze hondentrainer Rony Mestdagh en dierenartsassistent Manon Floré die zullen uitleggen hoe je jouw hond kan leren spelen met andere honden en hoe je het best kan omgaan met moeilijke situaties.

Klik hieronder om te kijken welke data voor jouw hond lukken!

Kalender met events

Onze speelweide

Op dit moment heeft WelloPet één speelweide-terrein ter beschikking. Deze ligt bij de vestiging in Merelbeke. Daar vind je WelloPet, en de speelweide, in de Fraterstraat 113 te 9820 Merelbeke.

 • Er is een stevige omheining rond het grote speelveld. Deze meet 1,80m aan de kant van de snelweg en 1,50m langs de kant van het tuincentrum Eurotuin. Er zijn geen aanpalende percelen waar andere honden zijn, waardoor de afleiding beperkt is. De speelweide ligt naast de snelweg, waardoor er wel achtergrondgeluid is.
 • Er is een sas met twee hekkens voorzien, zodat onrustige of onzekere honden even apart kunnen.
 • Voor de baasjes is er een schuilhok voorzien mocht er overwachts regen opduiken.
 • WelloPet voorziet steeds water en poepzakjes.

Privé afhuren

Wanneer je lieveling nood heeft om even de pootjes te strekken maar geen zin heeft om met anderen te spelen, of voor een speelmoment onder 'viervoetervriendjes', dan kan je de speelweide ook privé afhuren. Dit gebeurt aan de prijs van € 5,50 per half uur. De speelweide kan je afhuren tijdens onze openingsuren (7 op 7, van 09u00 tot 18u30).

Stuur ons een bericht om de Speelweide privaat te huren.

Hoe gaat de Begeleide Speelweide in zijn werk?

Honden houden van spelen. Wie dit graag wil doen in een veilige omgeving kan op vaste momenten zijn/haar hond laten uitleven op onze speelweide. Een begeleide speelweide is m.a.w. een vorm van speelmoment en duurt ongeveer een uur.

De 'begeleide speelweides' gaan steeds door onder de vakkundige begeleiding van een gedragsbegeleider. Deze gedragsconsulent helpt jou en jouw hond actief met tips en aanwijzingen

 • Stap 1: We laten niet zomaar alle honden samenspelen, maar we maken eerst samen een wandeling. Hierdoor kunnen de gedragsbegeleiders het gedrag van de beestjes, maar ook van de baasjes, correct inschatten.
 • Stap 2: Nadien worden alle honden losgelaten op de speelweide onder begeleiding van de hondentrainer Rony Mestdagh en onze dierenartsassistente Manon Floré.

Getuigenissen:
Martine: Wij zijn nog maar één keertje geweest en mijn ervaring was zéér positief! Zeer goede begeleiding en tips gekregen. Wij gaan zeker terug!
Anatevka: Heb mij met Senna weer opgegeven. We vonden het heel erg leuk. Senna heeft hele middag liggen slapen. Bedankt voor alle hulp gisteren.
Sarah: Die begeleide speelweide zorgt ervoor dat Lady met kleine beetjes open bloeit naar andere honden toe. Simba amuseert zich rot omdat hij thuis niet de ruimte heeft om van hier naar daar te rennen. Je merkt hoe hij ervan geniet. Doe zo verder!


Download hier de tips en praktische afspraken bij het gebruik van de Speelweide: pagina één voor 'privaat huren', pagina twee voor 'begeleid volgen'

Belangrijk!

De prijs om deel te nemen is steeds 'per hond'! Er kunnen maximum 8 honden deelnemen. Puppies verwijzen we graag naar de Puppy Socialisatieklas.

De speelweide gaat enkel door vanaf minstens 3 inschrijvingen en bij geschikte weersomstandigheden.

Klik hieronder om te kijken welke data voor jouw hond lukken!

Kalender met events
Wens je voordelig gebruik te maken van de speelweide, zowel begeleid als privaat? Gebruik dan het WelloPet PetBudget.WelloPet beschouwt gewenst gedrag als noodzakelijke 'mentale gezondheid' op weg naar meer dierplezier voor huisdier en eigenaar. Daarom is er een vast aanbod van workshops en lessen beschikbaar.

De coördinator gedragsbegeleiding, Manon, leidt alles in goede banen, duidt het juiste aanbod voor jou aan en volgt alles verder op volgens deze logica van WelloPet:

 1. "Ik wil gewenst gedrag versterken en/of opbouwen, ik heb wel enkele vragen en vooral de goesting om veel bij te leren".
  Het standaard aanbod van workshops en lessen is hiervoor ideaal. Zowel in groep als individueel.
 2. "Ik heb geen echte of al te grote problemen met ongewenst gedrag, maar sommige dingen zou ik anders willen zien of willen bijsturen".
  Individuele gedragsbegeleiding, vaak éénmalig, ter plaatse bij WelloPet, zal jou op weg helpen.
 3. "Ik heb echt wel een probleem met ongewenst gedrag en ik zoek een oplossing".
  De coördinator gedragsbegeleiding zal jou in contact brengen met een geschikte therapeut. Die zal in meerdere sessies bij jou thuis jouw vraag verder behandelen.


Stel gerust jouw vraag over gewenst gedrag op hello@wellopet.be of lees verder op de pagina over gedragsbegeleiding.


Producten in de kijker