Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelweide • begeleid volgen of privaat huren

Speelweide

Kort overzicht

Wat het aanbieden van een speelweide door WelloPet
Prijs begeleid volgen: € 10 per hond
privaat huren: € 5 per half uur
Boek voordelig met je PetBudget.
Waarom honden in een veilige omgeving laten spelen en met elkaar leren omgaan


Met een hond wandelen is leuk, maar een hond zien spelen en zich zien uitleven op een speelweide is nog veel leuker! Het doel van onze begeleide speelweide: actieve honden zich laten uitleven, honden onder elkaar laten spelen, actief begeleiding door een gedragsbegeleider, leren omgaan met soortgenoten, …

Je kan het zien als een soort van socialisatieklas.
Samen plezier maken op een veilige manier staat hier centraal.

De speelweide kan je ook zelf privé huren

Wanneer je lieveling nood heeft om even de pootjes te strekken maar geen zin heeft om met anderen te spelen, dan kan je de speelweide ook privé afhuren. Dit aan de prijs van € 5,00 per half uur.

Deze speelweide is volledig omheind met hoge draad: 1,8 m aan de kant van de snelweg, en ook aan de zijkant; 1,5 m aan de kant van het tuincentrum. Er is een sas met twee hekkens voorzien. WelloPet zorgt voor water en poepzakjes. 

Stuur ons een bericht om de Speelweide privaat te huren.

Hoe gaat de Begeleide Speelweide in zijn werk?

Honden houden van spelen. Wie dit graag wil doen in een veilige omgeving, kan op vaste momenten zijn/haar hond zich laten uitleven op onze speelweide. 

De 'begeleide speelweides' gaan steeds door onder de vakkundige begeleiding van een gedragsbegeleider. Deze gedragsconsulent helpt jou en jouw dier met tips en aanwijzingen

 • Stap 1: We laten niet zomaar alle honden samenspelen, maar we maken eerst samen een wandeling. Hierdoor kunnen de gedragsbegeleiders het gedrag van de beestjes, maar ook van de baasjes, correct inschatten.
 • Stap 2: Nadien worden alle honden losgelaten op de speelweide onder begeleiding van de gedragsconsulenten.

Een begeleide speelweide is m.a.w. een vorm van socialisatieklas en duurt ongeveer een uur.

Getuigenissen:
Martine: Wij zijn nog maar één keertje geweest en mijn ervaring was zéér positief! Zeer goede begeleiding en tips gekregen. Wij gaan zeker terug!
Anatevka: Heb mij met Senna weer opgegeven. We vonden het heel erg leuk. Senna heeft hele middag liggen slapen. Bedankt voor alle hulp gisteren.
Sarah: Die begeleide speelweide zorgt ervoor dat Lady met kleine beetjes open bloeit naar andere honden toe. Simba amuseert zich rot omdat hij thuis niet de ruimte heeft om van hier naar daar te rennen. Je merkt hoe hij ervan geniet. Doe zo verder!

Wil je steeds op de hoogte blijven van de komende Begeleide Speelweides? Schrijf je hier in voor een maandelijkse mail met de kalender.
Download hier de tips en praktische afspraken bij het gebruik van de Speelweide: pagina één voor 'privaat huren', pagina twee voor 'begeleid volgen' 

Groot of klein? Er zijn aparte Speelweides!

Er zijn aparte edities van de Begeleide Speelweide enkel voor PUPPIES, of gescheiden voor MINI-rassen versus MAXI-rassen. Check onze kalender voor deze aparte edities!

Belangrijk!

De prijs om deel te nemen is steeds 'per hond' (10€)!

Wie wat waar?

 • Pups tot 10 maanden (grotere rassen tot 8 maanden) horen in de Begeleide Speelweide voor PUPPIES. Vanaf 10 weken oud - mits je pup al 2 weken bij jou is - kan je naar de Begeleide Speelweide komen.
  Bij een 'te groot' verschil in grootte binnen de groep wordt de speelweide verdeeld in twee delen.
 • Honden t.e.m. de grootte van een standaard Cocker volgende de versie voor MINI-rassen
 • Alle andere honden volgen de Speelweide voor MAXI-rassen

Twijfel je in welke groep jij met jouw hond zou willen deelnemen? Stuur ons een berichtje.

Socialisatieklassen voor puppies in twee geuren en kleuren

Welke kies jij?

 • Er is ook de 'Puppy Playground socialisatieklas'
  Deze socialisatieklas wordt sterk begeleid en aangestuurd door de lesgever, Raven.
  check de komende data van alle evenementen
 • Er is ook een Begeleide Speelweide 'Puppy-editie'
  Deze Begeleide Speelweide laat het initiatief aan jou en jouw pup, maar onder de het waakzaam oog en de begeleiding van de gedragsbegeleiders Annemarie en Jorgen.
  check de komende data van alle evenementen

 

 

naar de kalender met events & workshops
Wens je tot 20% voordeel bij het gebruik van de speelweide, zowel begeleid als privaat? Gebruik dan de strippenkaart van het WelloPet Plan Fit & Play.

 

Ja, hou me op de hoogte(*) van de komende Begeleide Speelweides
*maandelijkse mail met de kalender