Overslaan en naar de inhoud gaan

WelloPet Lochristi

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de dorpskern van Lochristi, aan de N70. We bevinden ons op het terrein van Delhaize Lochristi, waar je steeds probleemloos kan parkeren voor de deur.

WelloPet Lochristi is doorlopend open tussen 9u en 18u30, ook op zaterdag. Na deze openingsuren blijven we telefonisch bereikbaar.

  • Ook op zondag kan je bij WelloPet terecht. WelloPet Lochristi zelf is gesloten, maar WelloPet Merelbeke is wel doorlopend open. 
  • Iedere laatste donderdag van de maand sluiten we in de namiddag even de deuren voor de permanente bijscholing en opleiding van ons team.

 

Bosdreef 1D, 9080 Lochristi

 

Dierenartsen bij WelloPet Lochristi

Aline
Bracke
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2019, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team van Merelbeke en Lochristi

Kort na het behalen van haar diploma, begon Aline meteen met een vervanging van een collega in Zottegem. Nadien volgde een internship in de tweetalige dierenkliniek van Sint-Pieters-Leeuw bij Brussel. Daar lag de nadruk vooral op het stabiliseren van spoedpatiënten en de opvolging van gehospitaliseerde dieren. Hierdoor vond Aline haar expertiseveld: interne geneeskunde en echografie.

Zoals vele dierenartsen, droomde Aline al in haar kindertijd van een toekomst als dierenarts. Het verzorgen van haar eigen dieren en die van haar vrienden was toen al een uit de hand gelopen hobby. Momenteel gaan de zorgen thuis vooral naar lieve kat Marie.

Silke
Deconinck
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2013, meerdere dierenartspraktijken en een eigen praktijk te Lochristi
Rol: Dierenarts in het team Lochristi

Na 6 jaar in verschillende dierenartspraktijken te hebben gewerkt als dierenarts, startte Silke in 2019 haar eigen praktijk op in Lochristi. Samen met WelloPet besloot Silke om de krachten te bundelen en in 2020 de WelloPet-vestiging te Lochristi mee gestalte te geven. De laatste jaren verdiept Silke zich meer in de dermatologie en orthopedie. Daarnaast heeft ze een grote passie voor katten in het bijzonder en staat ‘cat friendly practice’ centraal. De aandacht thuis gaat vooral uit naar de eigen 3 katten, waaronder 1 vondelingetje en 2 pixiebobs!

Yentl
Bostoen
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2019, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team van Merelbeke & Lochristi

Yentl kon kort na het behalen van zijn diploma als dierenarts al snel enkele maanden een collega vervangen in zijn geboorteplaats Brugge. Dit was een perfecte opstap naar de rol van "roterend internship" in een drukke en gespecialiseerde dierenkliniek in Antwerpen. Als spoeddierenarts heeft hij daar heel veel verschillende cases gezien, en dit bracht Yentl heel wat ervaring bij. Zijn interesses liggen vooral bij de chirurgie van de weke delen en de 'critical care'. Al van kleins af aan is hij omringd door dieren. Zo ook vandaag de dag, waar hij zich nu ontfermt over Harry, een jong katertje dat Yentl adopteerde tijdens zijn verblijf in Antwerpen.

Lise
Van Tricht
Dierenarts assistent, Voedingsspecialist, Coördinator FysioPet

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorger (Hogent Melle)
Ervaring: Sinds 2012 • meerdere dierenartsenpraktijken, VOC Geraardsbergen & Planckendael
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Lise heeft een ruime ervaring. De medische dierenwereld is haar grote passie. Vooral omdat ze daar, in samenwerking met collega's, het verschil kan maken voor dieren. Hoe groot of klein, wild of tam dieren ook mogen zijn, Lise verwelkomt ze steeds met veel enthousiasme en een grote glimlach. Hospitalisatie, voedingsleer en fysiotherapie zijn haar interessevelden waar ze zich voortdurend over bijschoolt. In haar vrije tijd reist Lise graag naar plekken waar je  dieren in hun natuurlijke habitat kan spotten. Naast dat allemaal heeft Lise nog steeds voldoende liefde en aandacht over om thuis konijntje ‘Basiel’, rosé kaketoe 'Vino', en zwarte labrador 'Torra' te kunnen verwennen!

Manon
Floré
Dierenarts assistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Najade
Witterzeel
Dierenarts assistent

Opleiding: bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg
Ervaring: sinds 2022 bij WelloPet, voordien De Morette KHD (Asse), faculteit Diergeneeskunde RUG (Merelbeke) op afdeling Anesthesie en Heelkunde van Grote Huisdieren (Merelbeke), Varkenscampus Ilvo (Melle), aslook vrijwilliger in het Dierenasiel Gent
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt


Najade heeft sinds ze een klein meisje was een passie voor dieren. Ze wou lang heel graag dierenarts worden, maar koos dan toch om Geologie te studeren in Leuven. Haar liefde voor dieren zorgde er voor dat ze naar Melle verhuisde om opgeleid te worden tot dierenverzorger. Thuis naast haar partner en zoontje wordt ze vergezeld door twee chinchilla’s, Titus en Zeus, en een rescue katje Simba.

Sarah
Van Mieghem
Dierenarts assistent

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorger (Odisee, Sint-Niklaas)
Ervaring: Sinds 2020 in dierenartsenpraktijk met specialisatie paard, orthopedie en sportbegeleiding
Rol: Dierenartsassistente in het team Lochristi

Sarah volgde haar grote passie voor paarden, honden, katten, konijnen, kippen, ... ! Daarom startte ze in 2017 een Bachelor Agro- en biotechnologie (dierenzorg). De interesses van Sarah liggen vooral bij fysiotherapie en revalidatie, maar geeft ze ook graag tips & tricks aan jou. Naast het werk trekt ze graag de natuur in met haar hond Raika.

 

Trimmers bij WelloPet Lochristi

Felle
De Baerdemaeker
Trimmer

Opleiding: Bachelor dierenzorg (Vives Roeselare), Hondentrimmen (Centrum voor afstandsonderwijs) 
Ervaring: bij WelloPet sinds 2022
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Felle wist al van jongs af aan dat ze met dieren wou werken. De keuze om dierenzorg te gaan studeren was dus snel gemaakt. Zij is halftijds als dierenartsassistente beginnen werken in een praktijk in Nederland en is dan eveneens gestart met de opleiding 'hondentrimmen'. Na haar stage in het trimsalon bij WelloPet, heeft ze daar haar plekje gevonden om als trimmer aan de slag te gaan.

Rani
Van der Jeugd
Trimmer
Wiske
De Smedt
Trimmer

Opleiding: bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorging (Hogent Melle)
Ervaring: sinds 2018 in het kattenhotel, sinds 2020 als kattentrimster, bij Chat-O-Gand
Rol: Trimster voor katten bij WelloPet, i.o. van Chat-O-Gand


Wiske houdt al van jongs af aan van de natuur en dieren, katten in het bijzonder! Ze heeft een zestal jaar bijgedragen als vrijwilliger bij de kattenafdeling in een dierenasiel.
Verder studeren als dierenverzorgster aan de Hogeschool Gent was dan ook een logische keuze. Vervolgens ging ze aan de slag bij het Kattengedragscentrum Chat-o-Gand, waar ze nog steeds instaat voor het kattenhotel, de oppas aan huis en het trimmen.
Bij WelloPet zal je Wiske tegenkomen als jouw kattentrimster: waar ze geduldig en vachtvriendelijk te werk gaat bij het verzorgen van de vacht van jouw kat.

 

Gedragsbegeleiders bij WelloPet Lochristi

Annemarie
Timmermans
Gedragsbegeleider

Annemarie leeft voor honden, daarom heeft ze er zelf drie. Met jaren ervaring in het herplaatsen van honden van alle rassen, ontwikkelt Annemarie haar “natuurlijke feel” om mensen inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Op een niet-dwingende manier en met focus op de relatie met hun hond.

Lisa
Wittevrongel
Gedragsbegeleider

Rol: Gedragsbegeleider puppy-coaching in de programma's Start-to-Puppy en Welkom Puppy

Lisa is sinds 2021 oprichter en zaakvoerder van Dogfulnouli, een onderneming waar baasjes een unieke hals- en leiband kunnen samenstellen voor hun hond, alsook waar honden en baasjes kunnen 'bijleren' over gedrag. Het welzijn van de hond staat voor Lisa steeds centraal.
Gezien zij is afgestudeerd als klinisch orthopedagoog is er ook voldoende oog voor het baasje naast de hond en wordt er gewerkt met de combinatie baasje & hond 'als team'. Ze werkt bij WelloPet als puppybegeleider en schoolt zich nog verder bij als hondengedragsdeskundige en begeleider Hersenwerk voor honden. 

Maureen
De Brucker
Gedragsbegeleider

Maureen baat een kleinschalig kattenpension uit, en is kattenoppasser in de Vlaamse Ardennen. Vanuit een diepe passie voor katten, en een opleiding als Cat Coach, wil Maureen haar kennis delen vanuit heel veel eigen ervaringen. Vooral het gedrag van je kat beter begrijpen is essentieel om jouw kat gelukkig en gezond te houden.

Joke
Monteny
Therapeut

Dr. ir. Joke Monteny is oprichter en eigenaar van Hond Inform, een centrum voor opvoeding en training van honden en begeleiding van gedragsproblemen. Als doctor en bio-ingenieur duikt ze elke dag opnieuw de wereld van de wetenschap in. Naast haar eigen centrum en haar cursus bij Vives Hogeschool, werkt ze ook met WelloPet om workshops te geven voor puppy's en honden.

Joline
De Jaegher
Therapeut

Opleiding: Post Graduaat Toegepast Diergedrag (Kaho, Sint-Lieven te Sint Niklaas), dierverzorgster & dierenartsassistent (Hogeschool, Gent)
Ervaring: Sinds 2010
Rol: Gedragstherapeut 'katten'

Joline De Jaegher is sinds 2010 werkzaam als kattengedragstherapeute bij haar bedrijf Chat-o-Gand. Reeds eerder had ze het diploma van dierverzorgster/dierenartsassistent behaald in 2008. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het de missie van Joline om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.
In 2017 richtte ze het unieke katvriendelijke kattenhotel Chat-o-Resort op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen.

Stel hier je vraag aan onze dierenartsen!