Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieetbegeleiding voor honden en katten

Voedingsconsult

Kort overzicht

Wat Een betaalde consultatie door onze Food Coach of dierenarts
Prijs Onderdeel van een consultatie bij de dierenarts of €51/u bij een Food Coach
Waarom Met de juiste begeleiding door onze experten kan je voeding- en gewichtsgerelateerde problemen snel en efficiënt aanpakken


Merk je dat je dier een beetje te zwaar wordt? Of staat hij of zij volgens jou wat te mager? Zijn er problemen met het verteren van de voeding of met de ontlasting? Twijfel dan zeker niet om onze dierenartsen of Food Coaches te contacteren voor voedingsadvies en dieetbegeleiding. 

lees meer over basisvoeding en therapeutische voeding
lees meer over gratis 'online' voedingsadvies

Bij onze Food coaches kan je zowel terecht voor individuele consultaties als voor afslankplannen. Het afslankplan werd ontwikkeld door UGent voor ons onderzoek rond obesitas. Je krijgt hierbij een advies mee naar huis en kan gebruik maken van een activity tracker (een soort Fitbit voor je huisdier). Ook een looptest is mogelijk. Het belangrijkste aan een Food Coach is dat je een voedingsspecialist hebt die samen met jou aan de slag gaat en een helpende hand is doorheen het proces. Consultaties kosten €51 per uur en worden per 10 minuten afgerekend. Je kan ze betalen met je PetBudget.

In een consultatie kan je ook aan onze dierenartsen raad vragen over voeding. Zij onderzoeken je huisdier dan en geven gericht advies over therapeutische voeding of verwijzen je door naar onze Food Coaches. Dit is steeds onderdeel van een normale consultatie en brengt geen extra kost met zich mee.

Bel ons voor een afspraak

Voedingsadvies en dieetbegeleiding voor katten en honden 

Je dier wordt bij ons regelmatig gewogen en nauwlettend opgevolgd. Daarvoor gebruiken we de Body Condition Score: een visueel hulpmiddel om over- of ondergewicht te bepalen. Je krijgt een uitgebreid advies op papier mee om het gewicht in de daarop volgende periode verder te kunnen evalueren. Naast het meten van het gewicht wordt er ook een gewenst gewicht bepaald. De assistent en de dierenarts zullen jou als Food Coach de juiste voeding adviseren, alsook de juiste dosis. Vraag gerust jouw schema om zelf een Body Condition Score te bepalen.

Dieetbegeleiding dient niet enkel om te vermageren, maar kan ook ingezet worden om problemen te behandelen d.m.v. een aangepast dieet: schildklierproblemen, gewrichtsproblemen, diabetes,  nierproblemen,…. Met onze wetenschappelijke onderbouwde voeding kan je veel problemen voorkomen en behandelen. Onze dierenartsen geven jou deskundig advies omtrent de therapeutische voeding en begeleiden jou doorheen het proces. Het is ten zeerste afgeraden om zonder deskundig advies te starten met therapeutische of dieetvoeding.

De nadelen van een te zwaar huisdier of verkeerde voeding

 • Levenslust neemt af
 • Gewrichtsproblemen
 • Hartaandoeningen
 • Diabetes
 • Leverproblemen
 • Nierproblemen
 • Maag-en darmproblemen
 • Een te zwaar huisdier is sneller vatbaar voor kanker
 • Kortere levensverwachting

Voordelen van onze dieetbegeleiding:

 • De levenskwaliteit gaat omhoog
 • Een actiever huisdier
 • De organen zijn beter beschermd
 • Een langere levensverwachting
 • Er is minder kans op gezondheidsproblemen

Bekijk hier de fotokaart met de voor en nadelen van het gewicht
Fotokaart voor kat
Fotokaart voor hond

Tip: voeding kan voordelig en gemakkelijk worden aangekocht via een Food Code. Tot 20% korting en gratis thuis geleverd indien gewenst.

Doe onze online test rond een ideaal gewicht