Overslaan en naar de inhoud gaan

Waregem

Ons dierengezondheidscentrum ligt aan de steenweg N43 Kortrijk - Gent. We bevinden ons op het terrein samen met IXINA en hebben volop parkeerplek voor de deur.

Weet ook dat we ruime openingstijden hebben, steeds van 09h00-18h30. WelloPet Waregem is ook op zaterdag geopend. Na de openingsuren is er een wachtdienst telefonisch bereikbaar.

  • Op zondag kan je ook bij WelloPet terecht, doch niet in Waregem maar wel in WelloPet Kuurne of WelloPet Merelbeke.
  • Iedere laatste donderdag van de maand sluiten we in de namiddag even de deuren voor permanente bijscholing en opleiding van ons team.

 

Gentseweg 723, 8793 Waregem

 

Dierenartsen bij WelloPet Waregem

Joyce
Malfait
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2021, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team van Waregem

Als kind was Joyce al hevig in de weer met haar plastieken stethoscoop, speelgoed reflexhamer en kunststof tangetje die ze steevast hanteerde op zowel haar hond als op haar knuffeldieren. Ze moest én zou dierenarts worden. Bijna twintig jaar later werd die droom werkelijkheid. Meteen na het behalen van haar diploma hielp Joyce als dierenarts mee op de hospitalisatie-afdeling op de faculteit Diergeneeskunde. Daarna volgde ze een officieel roterend internship in de Dierenkliniek Randstad te Borsbeek waar de nadruk voornamelijk lag op het stabiliseren van spoedpatiënten en de opvolging van gehospitaliseerde patiënten. Joyce leert graag bij en deed verder ervaring op tijdens stages en vrijwilligerswerk, onder andere in het buitenland. Haar interesses liggen voornamelijk bij interne geneeskunde, cardiologie en neurologie. Momenteel heeft Joyce nog geen huisdieren. Een warme thuis bieden aan één of meerdere asieldieren staat m.a.w. nog op de planning. Intussen kijkt ze er met plezier naar uit om uw viervoeter te mogen verzorgen bij WelloPet. Goed om te weten: Joyce is altijd wel te vinden voor een drankje en hapje met haar vrienden. Een tripje naar het buitenland slaat ze evenmin snel af.

Lauren
Herreman
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: sinds september in eerstelijnspraktijken
Rol: Dierenarts in het team Merelbeke

"Aan het werk als dierenarts gezelschapsdieren" dat is de kinderdroom van Lauren die werkelijkheid is geworden. Haar liefde voor dieren is ontstaan op heel jonge leeftijd. Voor Lauren zijn dieren dan ook enorm belangrijk voor haar gezin. Geen huisdieren hebben is gewoonweg geen optie: "we zien ze te graag!" Ontmoet Lauren haar beestenbende : Basiel, een lieve kater en een echte hartendief van 15 jaar oud, is de senior, naast Frodo, een fiere Ierse Setter, nog twee andere poezen, cavia's, konijnen en kippen ...

Lauren heeft tijdens haar opleiding meerdere internationale stages gelopen, waaronder gedurende drie maanden een operationele rol in een dierenkliniek in Frankrijk. Haar interesses liggen voornamelijk bij eerstelijnsdiergeneeskunde, endocrinologie en voortplanting.

An-Sofie
De Wulf
Dierenartsassistent

Opleiding: bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg (Hogeschool Vives Roeselare)
Ervaring: sinds 2022 bij WelloPet, vrijwilliger bij De Zonnegloed, Animalshelter SPCA of Westchester NY en Boudewijn Seapark
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

An-sofie is sinds heel vroeg gefascineerd en gepassioneerd door dieren. Als kind was ze dan ook voortdurend omringd door heel wat huisdieren. Nog steeds kan ze  zich geen leven voorstellen zonde dieren in de buurt. Naast haar liefde voor dieren in het algemeen, heeft ze een intense passie voor honden en walvisachtigen. Daarom staat An-Sofie tevens paraat voor gestrande bruinvissen. Werken met dieren is niet alleen haar passie, maar ook haar roeping. Ze staat dan ook jou en je viervoeter met veel enthousiasme te woord.

Emma
Serlippens
Dierenartsassistent

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • afstudeerrichting Dierenzorg 
Ervaring: Sinds 2018 in twee dierenartsenpraktijken naast WelloPet
Rol: Dierenartsassistente in het team te Waregem

Als kind al zei Emma steeds en herhaaldelijk dat zij later voor alle dieren wou zorgen. Elk diertje dat zij zag wou zij helpen. En zo is Emma vol enthousiasme aan haar opleiding begonnen. Haar eigen huisdieren zijn "haar alles" en deze liefde neemt ze graag mee naar de patiënten bij WelloPet. Zelf is Emma zeer gedreven om samen met alle collega’s elk dier, zowel als zijn of haar baasje, zo goed als mogelijk te helpen.

Manon
Floré
Dierenartsassistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Margot
Kerkhof
Dierenartsassistent

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • afstudeerrichting Dierenzorg 
Ervaring: In meerdere dierenartsenpraktijken als stagiair en tijdelijke kracht
Rol: Dierenartsassistente in het team te Waregem

Al sinds Margot kind was, is ze een grote fan van dieren. Ze heeft dan ook al vele huisdieren gehad van konijnen en knaagdieren tot haar huidige dieren: 2 lieve honden en een paard. Het was dan ook haar droom om een job te kunnen uitvoeren waarbij zij met dieren kon werken. Margot kan nu als dierenartsassistent ervoor zorgen dat jouw viervoeter in de watten wordt gelegd bij WelloPet. Zij beantwoordt jullie vragen met plezier aan de balie, en verzorgt met liefde jullie dieren in de hospitalisatie!

Kaat
Wauters
Massagetherapeut

Kaat Wauters is een kynologisch massagetherapeut en -instructeur die bij WelloPet instaat voor alle opleidingen en workshops rond beweging en massage voor honden. Ze is een specialiste die door constante bijscholing mee is met de laatste inzichten in de wereld van de hondenmassage en bewegingstherapie en wil haar kennis graag met alle hondeneigenaars delen, zodat zij hun hond gelukkiger en soepeler kunnen laten bewegen.

 

 

Trimmers bij WelloPet Waregem

Kelsey
Vanhaverbeke
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer en Uitbater honden - en  kattenpension 
Ervaring: hulp bij ander trimsalon sinds 2019 en eigen trimsalon sinds 2021
Rol: trimmer voor het team WelloPet te Waregem

Al van kleins af heeft Kelsey altijd konijnen gehad en werd ze omringd door honden. Op haar twaalfde kreeg zij haar eigen hond: een 'golden retriever'. Dat was haar verantwoordelijkheid vanaf dan!
Toen ze zelf voor de eerste maal naar de kapper ging, wist zij meteen ook : 'dat wil ik worden later!'.
Naast haar eigen trimsalon heeft Kelsey ook een dieren-oppasdienst aan huis. In haar vrije tijd gaat al haar aandacht naar de honden en de katten die haar omringen bij haar thuis: 4 honden en 2 katten!

Sylvie
Catteeuw
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer 2011, trimmen van kat, konijn en cavia 2014, in opleiding Bachelor Agro-Biotechnologie richting dierenzorg 
Ervaring:  actief bij WelloPet sinds 2022, eigen trimsalon sinds 2012
Rol: trimmer voor het team WelloPet voor zowel hond als konijn

Kort na het behalen van haar diploma startte Sylvie haar eigen zaak op in 2012 te Bissegem. Gezien de grote vraag naar vachtverzorging besloot Sylvie ook de opleiding kat, konijn en cavia te volgen, weliswaar via een opleiding in Nederland gezien dit in België nog niet bestond. Momenteel volgt Sylvie eveneens de opleiding Agro- & Biotechnologie aan  Vives te Roeselare. 
Naast het trimmen is Sylvie ook de vaste waarde voor de zorg voor haar gezin, haar 3 honden en de kat!

Wiske
De Smedt
Trimmer

Opleiding: bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorging (Hogent Melle)
Ervaring: sinds 2018 in het kattenhotel, sinds 2020 als kattentrimster, bij Chat-O-Gand
Rol: Trimster voor katten bij WelloPet, i.o. van Chat-O-Gand


Wiske houdt al van jongs af aan van de natuur en dieren, katten in het bijzonder! Ze heeft een zestal jaar bijgedragen als vrijwilliger bij de kattenafdeling in een dierenasiel.
Verder studeren als dierenverzorgster aan de Hogeschool Gent was dan ook een logische keuze. Vervolgens ging ze aan de slag bij het Kattengedragscentrum Chat-o-Gand, waar ze nog steeds instaat voor het kattenhotel, de oppas aan huis en het trimmen.
Bij WelloPet zal je Wiske tegenkomen als jouw kattentrimster: waar ze geduldig en vachtvriendelijk te werk gaat bij het verzorgen van de vacht van jouw kat.

 

Gedragsbegeleiders bij WelloPet Waregem

Manon
Floré
Dierenartsassistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Annemarie
Timmermans
Gedragsbegeleider

Annemarie leeft voor honden, daarom heeft ze er zelf drie. Met jaren ervaring in het herplaatsen van honden van alle rassen, ontwikkelt Annemarie haar “natuurlijke feel” om mensen inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Op een niet-dwingende manier en met focus op de relatie met hun hond.

Kristel
Van Hoey
Gedragsbegeleider

Opleiding: Postgraduaat Toegepast Diergedrag (KaHo Sint-Lieven te Sint-Niklaas) • Puppy-specialisatiecursus in Nederland • B.A.T. 2.0 Grisha Stewart • diverse andere bijscholingen
Ervaring: Sinds 2011 als zaakvoerder Pet-Consulting

Vanaf haar achttiende was Kristel actief bezig met het 'trainen' en 'opvoeden' van honden. Dit na de adoptie van haar eerste eigen hond. Al gauw zag Kristel dat bepaalde omgangswijzen en opvattingen contraproductief kunnen werken. Daarom schoolde Kristel zich door de jaren heen steeds bij om honden - en nadien ook katten - beter te begrijpen. Wat kan en zal leiden tot het verbeteren van hun welzijn opdat ze gelukkig zouden zijn en aangenaam kunnen leven als huisdier. Finaal volgde Kristel met succes het Postgraduaat Toegepast Diergedrag en een puppy-specialisatiecursus, waarna ze haar eigen praktijk "Pet-Consulting" heeft opgericht.
Sindsdien streeft Kristel er iedere dag naar om mensen & hun hond (of kat) op een kwalitatieve en respectvolle manier, op maat van mens en dier, te begeleiden. Belangrijk onderdeel hiervan is de preventie van probleemgedrag, en het ijveren voor Gewenst Gedrag. Vandaar het engagement van Kristel voor het programma 'Start-to-Puppy'.

Maureen
De Brucker
Gedragsbegeleider

Maureen baat een kleinschalig kattenpension uit, en is kattenoppasser in de Vlaamse Ardennen. Vanuit een diepe passie voor katten, en een opleiding als Cat Coach, wil Maureen haar kennis delen vanuit heel veel eigen ervaringen. Vooral het gedrag van je kat beter begrijpen is essentieel om jouw kat gelukkig en gezond te houden.

Joke
Monteny
Therapeut

Dr. ir. Joke Monteny is oprichter en eigenaar van Hond Inform, een centrum voor opvoeding en training van honden en begeleiding van gedragsproblemen. Als doctor en bio-ingenieur duikt ze elke dag opnieuw de wereld van de wetenschap in. Naast haar eigen centrum en haar cursus bij Vives Hogeschool, werkt ze ook met WelloPet om workshops te geven voor puppy's en honden.

Joline
De Jaegher
Therapeut

Opleiding: Post Graduaat Toegepast Diergedrag (Kaho, Sint-Lieven te Sint Niklaas), dierverzorgster & dierenartsassistent (Hogeschool, Gent)
Ervaring: Sinds 2010
Rol: Gedragstherapeut 'katten'

Joline De Jaegher is sinds 2010 werkzaam als kattengedragstherapeute bij haar bedrijf Chat-o-Gand. Reeds eerder had ze het diploma van dierverzorgster/dierenartsassistent behaald in 2008. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het de missie van Joline om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.
In 2017 richtte ze het unieke katvriendelijke kattenhotel Chat-o-Resort op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen.

Stel hier je vraag aan onze dierenartsen!