Overslaan en naar de inhoud gaan

Focus op vlooien en teken

focus van de maand: vlooien en teken

In mei en juni focussen we op het voorkomen van vlooien en teken bij jouw viervoeter 

Vlooien en teken willen we ten allen tijde vermijden bij onze geliefde huisdieren. Een besmetting met vlooien en/of teken zorgt voor veel jeuk, waardoor je huisdier krabt en zo de huid schaadt. In die wondjes kunnen dan infecties komen of parasieten. Naast het verlies van bloed  bij een erge infestatie.

'Preventief handelen mét de juiste producten' en 'blijven doen' is het geheim om je huisdier te beschermen. Er bestaan veel producten die niet meer of nog nauwelijks werken door resistentie. En bovendien is er meer en meer commerciële misleiding. Daarom willen bij WelloPet benadrukken: praat altijd met je dierenarts. Hij/zij heeft toegang tot erkende en geteste producten, en geeft je het beste advies. 

Omdat WelloPet je wilt bijstaan in deze niet aflatende strijd tegen vlooien en/of teken, voorzien we in mei en juni verschillende voordelen voor je huisdier. 

 1. In mei en juni krijg je 5% korting op producten tegen vlooien en/of teken. Deze korting krijg je direct aan onze balie! Heb je een Friends 4 Life Plan voor je viervoeter? Dan heb je die korting al gekregen bij het afsluiten van je plan. 
 2. Aan de balie van een WelloPet-vestiging naar keuze krijg je in mei en juni een gratis set kwaliteitsvolle tekentangetjes* (zonder enige aankoopverplichting). De door ons gebruikte O'Tom-tekentangetjes zijn eerder al verkozen tot het beste hulpmiddel! (*zolang de voorraad strekt, één per gezin, enkel tijdens mei/juni)
 3. In samenwerking met onze partner Hill's bieden we jou een éénmalige korting van €5 (bij aankoop van een verpakking van 1 t.e.m. 5kg) of een korting van €10 (bij aankoop van een verpakking van meer dan 4kg) uit het gamma ZD of DERM Complete. Het enige dat je hoeft te doen is de bon terug bezorgen aan Hill's. 

Wat kom je allemaal te weten in deze blog? 
Klik op de link voor een snelle toegang naar het onderwerp!

 1. 5% korting op producten tegen vlooien en/of teken
 2. Een gratis set tekentangetjes
 3. Bekijk: hoe vlooien herkennen en hoe teken verwijderen
 4. Kortingsbon voeding Hill's
 5. Wist-je-datjes over vlooien en teken
 6. Claim je gratis ticket voor de Puppy Start Avond in Merelbeke
 7. Onze tips en tools voor vachtzorg bij je kat
 8. Oproep van UGent: onderzoek naar eetlust bij katten met nierproblemen
 9. Een Friends 4 Life Plan voor je huisdier
 10. Extra leesvoer over vlooien en teken

5% korting op producten tegen vlooien en/of teken

In mei en juni krijg je bij WelloPet 5% korting op producten tegen vlooien en/of teken. Daarmee willen we iedereen helpen om geliefde viervoeters te beschermen tegen een besmetting. Want preventie met de juiste producten is het geheim om je geliefde huisdier te beschermen. 

De 5% korting kan je verzilveren aan de balie van een WelloPet-vestiging naar keuze (Kuurne, Waregem, Merelbeke, Lochristi, Sint-Denijs-Westrem*).
(*Sint-Denijs-Westrem is open vanaf 1 juni). 


Gratis set tekentangetjes

In mei en juni kan je aan de balie van elke WelloPet-vestiging een gratis setje tekentangetjes ophalen. Actie is enkel geldig in mei en juni, één per gezin en zolang de voorraad strekt. 

Er is trouwens vaak twijfel of je een teek beter verwijdert met een tangetje dat draait of nijpt. Beide tangetjes hebben hun voordelen, dus veel hangt af van je persoonlijke voorkeur. Bij WelloPet verkiezen we tekentangetjes die draaien, omdat er zo minder risico is op het afbreken en achterblijven van tekenpootjes. Daarnaast loop je met dit type tang geen risico op het ongewild ledigen van de besmette maaginhoud van de teek, wat wel het geval is met een nijpend tangetje. 


Bekijk: hoe vlooien herkennen en hoe teken verwijderen

In onderstaandje filmpjes zie je "hoe je vlooien kan herkennen" en "hoe je een teek kan verwijderen met een tekentangetje".


Kortingscoupon Hill's 

De voeding van Hill's helpt je viervoeter zich te beschermen tegen eventuele gevolgen van vlooien en/of teken. Die parasieten maken namelijk de huid van je huisdier kapot. Om die reden is het goed om de huid en de vacht van je huisdier van binnenuit te versterken en zo meer weerstand bieden of sneller te herstellen. Deze voeding is ook beschikbaar voor pups. 

 • Een vlooienbehandeling door de dierenarts zal de beestjes aanpakken, én met de Derm Complete help je de huid van jouw hond van binnenuit te herstellen, waardoor jeuk en roodheid van de huid ten gevolge van de insectenbeten sneller zal wegebben. 
 • Ook na verschillende tekenbeten, ondersteun je het herstel van de huid na het verwijderen van die teken met een huidherstellende voeding zoals Derm Complete.

Minder jeuk = meer plezier met Hill's Prescription Diet Derm Complete.  

 • Zichtbare huidgenezing in slechts 21 dagen bij honden met voedselallergieën
 • Voeding waarvan is aangetoond dat deze zorgt voor minder likken, krabben, hoofdschudden en roodheid van de huid in slechts 28 dagen
 • Hoge gehalten aan essentiële vetzuren om de gezondheid van de huid te ondersteunen

In samenwerking met Hill's krijg je een éénmalige korting van €5 (bij aankoop van een verpakking van 1 t.e.m. 4kg) of een korting van €10 (bij aankoop van een verpakking van meer dan 4kg). Deze korting geldt enkel bij een aankoop uit het gamma ZD, DERM Defense of DERM Complete. 

Hoe gaat het in z'n werk?

Vraag je Hill's bon aan

Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Wellopet om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken

Wist-je-datjes over vlooien en teken

Een hardnekkig misverstand is dat een hond of kat die binnenblijft géén vlooien kan hebben! Baasjes nemen - ongewild - eitjes mee naar binnen, en die eitjes overleven lang (genoeg) om je huisdier te besmetten. 

Alle huisdieren van het gezin moeten behandeld worden - zeker een kat, de favoriete gastheer van de vlo. Sommige dieren zijn gevoeliger dan andere. Indien alleen de dieren met jeuk behandeld worden, is de kans groot dat ze terug vlooien oplopen van de andere dieren zonder jeuk. 

Opgelet! Producten voor een hond kunnen giftig zijn voor een kat en omgekeerd! De gebruiksaanbevelingen duidelijk doornemen, of advies vragen aan de dierenarts, is dus noodzakelijk. 


Puppy Start Avond in Merelbeke 

Elke start is moeilijk, ook voor een kersvers hondenbaasje. Daarom organiseert WelloPet tweemaandelijks een Puppy Start Avond! Je krijgt alle nodige informatie van onze dierenarts en -assistent, er is ruimte voor vragen en je gaat naar huis met een leuke goodiebag. 

De volgende Puppy Start Avond gaat door op dinsdag 4 juni bij WelloPet in Merelbeke. 
We starten om 18u45 met een drankje. Dit event is gratis, je hoeft je enkel in te schrijven! 

Schrijf je in voor de Puppy Start Avond

De tools voor een goede vachtverzorging bij je kat 

Om je vachtzorg goed uit te voeren heb je eigenlijk slechts 3 dingen nodig: 

 1. Een wijdgetande combikam, van metaal
 2. Een slickerborstel, met houten handvat
 3. Een microvezeldoekje

En niet te vergeten: je eigen vingers om te kunnen controleren! 

Deze materialen helpen je kat om de echte losse haren die op de vacht liggen te verwijderen. Je kan zo ook lokaal klitten aanpakken, maar je trekt zo min mogelijk overbodige haren uit. Zelfs met het correcte materiaal kan je nog steeds onbedoeld schade aanbrengen, waardoor je de kans op klitten en overmatig verharen enkel verhoogt. 

Meer over vachtverzorging bij je kat

UGent onderzoek: voor katten met nierziekte en verminderde eetlust

Doe jij mee?
We zoeken nog deelnemers!

WelloPet werkt mee met UGent aan een wetenschappelijk onderzoek rond eetlust bij katten met gestegen nierwaarden. Een verminderde of verstoorde eetlust is nefast voor het nierherstel. Misschien kan jouw kat wel baat hebben bij deze nieuw-te-testen methode voor meer of betere eetlust?

Wat? 

Het gaat om een studie van 16 dagen, waarbij 2 soorten eetluststimulerende medicatie worden vergeleken. UGent bestudeert dan het effect ervan op de eetlust van de nierpatiënten. 
Omdat het hier gaat om een wetenschappelijk onderzoek zijn er strenge deelnemerscriteria. Er moet op z'n minst sprake zijn van een diagnose 'nierfalen' en van een verminderde eetlust. 

Hoe?

WelloPet voorziet een gratis bloed- en urineonderzoek en een bloeddrukmeting bij aanvang van de studie en op het einde van de studie. 16 dagen lang kan je een SureFeed automaat (werkt op chip of halsband) gebruiken. En op het einde van het onderzoek maak je kans om deze SureFeed automaat te winnen! UGent voorziet eveneens een lekkere, vloeibare snack "Porus Add One" om de testen medicatie eventueel in te steken. 

Spreekt deze studie jou aan? Je zou WelloPet en de Universiteit van Gent een grote stap vooruit helpen!
Stuur een mailtje (hello@wellopet.be) en één van onze dierenartsen contacteert je om samen te oordelen of jouw kat een kandidaat voor het onderzoek is. 

Ik schrijf me in voor het onderzoek


Friends 4 Life Plan: een voordelig plan op maat van jouw huisdier

Anti-parasitaire middelen nemen jaarlijks een groot deel van de kosten voor je huisdier. Het grootste deel van 'een jaar lang Friends 4 Life Plan' is eigenlijk al reeds betaald met die éénmalige aanschaf van anti vlo-, teek- of wormproducten. Anders gezegd: voor een kleine meerkost heb je met het Friends 4 Life Plan ook nog eens een jaar vol dierenzorg en een gratis PetBudget erbovenop! 

Meer over het Friends 4 Life Plan 

Waarom een zorgplan én een huisdierenverzekering afsluiten? Is dit voordelig en/of verstandig?

Met het Friends 4 Life Plan kies je voor een preventief zorgplan dat bij jouw huisdier past en kan je een hoop klachten voorkomen! Maar, een ongeluk zit in een klein hoekje en dan kun je terugvallen op de ziekteverzekering van je viervoeter. Deze vergoedt, afhankelijk van jouw pakket, verdere benodigde diergeneeskundige zorg. 

Wil je altijd de beste zorg voor je huisdier? Dan is een combinatie Friends 4 Life Plan x Huisdierenverzekering van FIGO ideaal. Zo hou je je dier zo lang mogelijk gezond, maar kun je ook bij onverwacht hoge kosten kiezen voor de beste zorg. Trouwens: vanuit een afgesloten ziekteverzekering bij FIGO krijg je een bijdrage van €75 voor jouw Friends 4 Life Plan. Zo maak je geen extra kosten en ben je volledig gedekt!

Lees hier meer over FIGO

Een huisdierenverzekering van FIGO bevat: 

 • Een preventiebudget van €75 per verzekeringsjaar (te besteden voor het Friends 4 Life Plan) 
 • Tot 90% vergoeding mogelijk met onbeperkte dekking voor medische kosten 
 • Supersnelle betaling van je rekening
 • Zo lang mogelijk genieten van je huisdier en de beste zorg! 

Extra leesvoer over vlooien en teken