Overslaan en naar de inhoud gaan

FysioPet

atrose-zorgplan

Kort overzicht

Wat Een begeleidend programma met massage en bewegingsoefeningen om honden soepeler te laten bewegen o.b.v. fysiotherapeutische principes
Prijs Basis: €35
Standaard: €115
Premium: €225
Waarom Veel honden kampen met chronische pijn (20% gemiddeld, zelfs 80% van de honden ouder dan 8 jaar). Ze hebben massage & de juiste beweging nodig om soepel te worden/blijven. Wij willen jou die technieken aanleren.

 

"Mijn hond wil de trap niet meer op." "Het opstapje voor de auto is te hoog voor hem." "Lange wandelingen lukken niet meer." "Hij ligt veel vaker neer dan vroeger."

Herkenbaar? Je bent niet alleen. 1 hond op 5 krijgt vroeg of laat gewrichtsproblemen. Bij honden ouder dan 8 jaar heeft 80% last van artrose. Maar honden zijn enorm goed in het verbergen van pijn, zeker als die pijn chronisch van aard is. Het zijn die kleine veranderingen in gedrag die jou aantonen dat je hond jouw hulp nodig heeft. Een trip naar de dierenarts is dan een must, maar net zoals bij mensen, hebben ook honden nadien baat bij behandeling door een fysiotherapeut. Daarom is er bij WelloPet FysioPet. Een plan om je hond weer soepeler te laten bewegen en de pijn te bestrijden, gesteund op massage en bewegingsoefeningen.

Artrose zorgplan

Wat doet FysioPet?

In individuele en/of groepsworkshops leren we je aan hoe je met massage en bewegingsoefeningen jouw hond een betere levenskwaliteit kan bieden. FysioPet biedt je een plan aan waarbij je hond opgevolgd wordt, zodat we werken tot er een oplossing is.

Massage:

  • Ondersteuning van de gewrichten
  • Soepel houden van de verschillende weefsels
  • Verlichten van pijn

Bewegingsoefeningen:

  • Bespiering stimuleren, spierafbouw afremmen
  • Gewrichten in beweging houden ("Rust roest")

Heb je er al zin in? FysioPet is maar 1 mailtje van je weg. 

FysioPet, op maat voor elke hond!

Samen gaan we op zoek naar de gepaste behandeling om de vicieuze cirkel van kraakbeenschade, ontsteking en pijn te doorbreken. Dat kan op 3 manieren:

  Inhoud Prijs
Basic 1 webinar (1u) waar je de theorie rond massage, lichaamschecks en bewegingsoefeningen aangeleerd krijgt en 1 fysieke workshops in groep (1u) waar je deze theorie inoefent onder begeleiding. €35
Standaard 2 privé-workshops (1u analyse en 30m massagetechnieken) om de theorie aan te leren en 4 oefensessies in groep (30min) om alles in te oefenen onder begeleiding. €115
Premium 1 intake van 1u om de hond te analyseren en 7 wekelijkse oefensessies van 30m om alles individueel aan te leren en in te oefenen. €225

Hoe gaan we van start?

  1. De dierenarts zal samen met jou de juiste diagnose stellen, dit gebeurt tijdens een consultatie. Niet alle situaties zijn geschikt, en bij zwelling is het afgeraden.
  2. Ons FysioPet-team onder leiding van Kaat Wauters zal samen met jou een geschikte formule kiezen en met jou data afspreken.
  3. Tijdens en bij afsluiten van jouw FysioPet-traject checken we hoe het staat met je hond om te zien of een vervolgbehandeling nodig is.

Met FysioPet zorgt u er als eigenaar voor dat uw hond, elke dag, zo optimaal mogelijk kan genieten en bewegen.

Artrose zorgplan

Wat is osteoartrose precies?

Bij artrose vindt er slijtage plaats in het gewricht en dit zien we bij de hond voornamelijk in gewrichten zoals de knie, heup, de elleboog en soms aan de ruggenwervels . Een normaal gewricht bestaat uit 2 botten waarvan de botuiteinden beschermd worden door een laagje kraakbeen. Bij artrose zal dit beschermend kraakbeenlaagje verdwijnen waardoor schokken minder goed opgevangen worden en de 2 botten die het gewricht vormen over mekaar gaan schuren.  Zoals u zich kunt voorstellen, brengt dit ongemak en pijn met zich mee. De losgekomen kraakbeenstukjes zullen in het gewricht een ontstekingsreactie veroorzaken waardoor het gewricht minder beweeglijk wordt en nog meer kraakbeenschade ontstaat. 

 

Stel ons jouw vraag over gewrichtsslijtage, of over FysioPet

 

Artrose zorgplan
Artrose
Artrose
Artrose

 

Producten in de kijker