Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp bij uitvaart en crematie hond of kat

uitvaart

 

Wat Uitvaart en crematie van je huisdier
Prijs Zie onderaan
Waarom Het verlies van je geliefde huisdier is een moeilijk moment. Wij helpen jou verder bij uitvaart en crematie. We hebben speciale zorg beschikbaar voor de begeleiding en verwerking van dit rouwproces.

Hoe gaat de uitvaart in zijn werk?

Na een telefonische afspraak wordt jouw overleden huisdier bij de dierenarts of bij jou thuis opgehaald en met de meeste zorg naar het dierencrematorium te Roeselare (meer info op www.hokaservice.be) of Evergem (meer info op www.dcovl.be) overgebracht.

Indien jouw overleden huisdier reeds bij ons in de dierenartspraktijk aanwezig is zal op jouw vraag de dierenarts contact met het dierencrematorium opnemen om de ophaling van je huisdier te regelen. Dit kan voor jou op dat emotionele moment een hele zorg minder zijn.

Jij kan ook na afspraak zelf je huisdier naar het dierencrematorium brengen. Je kan een laatste afscheid voorzien en desgewenst aansluitend de crematie laten uitvoeren. Dit kan iedere werkdag van 7h00-18h00. Op zon- en feestdagen wordt een forfait van € 25 aangerekend voor het binnenbrengen van je huisdier.

Een aandenken, een houvast

Omdat rouwen een gevoelige en persoonlijke aangelegenheid is, waar iedereen heel verschillend mee omgaat,  is er een wacht- en afscheidsruimte voorzien waar je in alle sereniteit afscheid kan nemen.

Tijdens de crematie heb je rustig de tijd om een gepaste urne of een sieraad te kiezen mocht je dat wensen. Je kan je keuze ook al voorbereiden door een kijkje te nemen in het assortiment.

Na afloop van de crematie ontvang je altijd een officieel crematiebewijs met de naam van jouw huisdier en de datum van crematie. Bij dit certificaat kan je ook vrijblijvend en gratis een pootafdruk en een haarplukje vragen.

uitvaart-sierraad_0.jpg

Tarieven

Tarieven voor het transport van je huisdier

  • een forfait van € 25 voor de eerste 10km
  • per bijkomende km: € 1,00

Tarieven voor de crematie van je huisdier
De tarieven zijn gebaseerd op individuele crematies, en worden bepaald door het gewicht van jouw huisdier. Ze variëren van €55 voor een kleine viervoeter tot €275 voor zeer grote honden.


Tarief voor de asverwerking

  • een forfait van € 10

Tarieven voor het aandenken

  • De forfait voor de asverwerking vervalt indien er voor een urne wordt gekozen.
  • Voor zowel sobere als luxe uitvoeringen kan je een urne vinden vanaf € 25.

Contacteer ons bij het verlies van jouw huisdier