Overslaan en naar de inhoud gaan

Afslankplan

Afslankplan

Kort overzicht

Wat Een traject met 4 consultaties en verschillende weegmomenten gedurende 4 maand, op weg naar een gezond gewicht.
Prijs €95 voor het totaalpakket
Waarom Een totaalaanpak voor huisdieren met overgewicht met advies en begeleiding van professionals verhoogt de kans op succes en op een aangenamer, langer en gezonder leven voor je huisdier.


Lukt het jouw huisdier niet om de overtollige kilo's te verliezen? Dan moet je snel reageren. Obesitas bij je huisdier brengt heel wat problemen met zich mee: diabetes, gewrichtsaandoeningen, hartproblemen, lever- en nierziektes... Kortom, het leven van je viervoeter met obesitas is niet zo aangenaam of gezond. Met een Afslankplan kan je echter zorgen voor een goede, volledige oplossing. Onze Food Coaches begeleiden je aan de hand van een door de UGent en Vives opgesteld wetenschappelijk geverifieerd proces naar een gezonder en fitter leven voor je huisdier.

Wat zit er in een Afslankplan? 

  1. Starten doen we steeds met een online vragenlijst die opgesteld werd door de UGent in het kader van het onderzoek naar Obesitas bij honden.
  2. Nadien nodigen we je uit voor een intake bij WelloPet waar we de nodige gegevens verzamelen over de gezondheid van je huisdier (zoals de Body Condition Score, het gewicht en de mobiliteit van je viervoeter).
  3. Na 2 à 3 weken volgt dan het eerste weegmoment en een nieuwe consultatie.
  4. Deze laatste stap herhalen we nadien nog 2 keer om tot 4 consultaties in een periode van 4 maanden te komen. Op het einde van het afslankplan zorgen we samen voor het juiste gewicht bij je huisdier. Dit doen we niet enkel door je het juiste gewicht en dosering voor te schrijven maar ook door advies te geven op vlak van beweging, gewoontes en snacks, zodat de kans op langdurig succes hoger wordt.

Heel wat extra's mogelijk

Naast de persoonlijke opvolging van onze Food Coaches, kan je ook een activity tracker voor je huisdier mee naar huis nemen. Deze bevestig je aan de halsband van je viervoeter en installeer je op je smartphone. Met deze tracker ben je voortdurend op de hoogte van de activiteit, verbrande calorieën, slaapkwaliteit, blafbuien en heel wat meer. Dit is geen verplichting maar een hulpmiddel om beter op de hoogte te zijn van de beweging van je viervoeter.

Daarnaast kan je ook een looptest doen met het oog op eventuele gewrichtsproblemen en het bewegingsadvies.

Ten slotte krijg je ook 20% korting op onze kwaliteitsvolle voeding via een Food Code!

Als er tijdens de begeleiding extra problemen ontdekt worden, staan onze dierenartsen klaar om verder onderzoek te doen en een therapie op te starten (niet inbegrepen in het Afslankplan).

Boek nu je Afslankplan

Bekijk hier de fotokaart met de voor en nadelen van het gewicht
Fotokaart voor kat
Fotokaart voor hond

Tip: voeding kan voordelig en gemakkelijk worden aangekocht via een Food Code. Tot 20% korting en gratis thuis geleverd indien gewenst.

Doe onze online test rond een ideaal gewicht