Overslaan en naar de inhoud gaan
driehoek vergiftiging

Hond of kat vergiftigd door schoonmaakmiddelen, chloor, antivries, medicijnen

Vergiftiging in huis, hoe gebeurt het?

Vergiftiging bij honden, katten of andere huisdieren komt snel voor. Net als kinderen zijn huisdieren nieuwsgierig en onderzoeken ze graag het keukenkastje, het medicijnkastje en de garage. De meeste verpakkingsmiddelen zijn niet bestand tegen de scherpe tanden van hond of kat. Voor je het weet drinkt je dier van schoonmaakmiddelen, chloor, bestrijdingsmiddelen (plantensprays, insecticiden), plantenvoedingsmiddelen of antivries en is er gegeten van rattengif of slakkenkorrels. Zorg er dus voor dat al deze middelen veilig opgeborgen zijn in een gesloten kast waar je hond, kat of ander huisdier niet aan kan. 

Wat moet ik doen als mijn hond of kat een vergiftiging oploopt?

Laat jouw hond of kat niet zomaar braken, want dit kan de slokdarm ernstig beschadigen. Wacht ook niet even af, maar ga zo snel mogelijk naar jouw dierenarts, liefst met de verpakking van het middel dat opgenomen is. De dierenarts kan beslissen of braken of laxeren zinvol is.

Geen idee wat nog allemaal giftig kan zijn voor je hond of kat? Lees onze blogreeks rond giftige of schadelijke producten.


Bang dat jouw huisdier iets verkeerd op heeft?

Contacteer ons over vergiftiging