Overslaan en naar de inhoud gaan

Hond met last van darmproblemen? Probeer diepvriesvoeding!

Heeft je lieve snuiter soms ook wel eens last van darmproblemen in de vorm van diarree en het verspreiden van een vies geurtje? Het is minder prettig, maar het gebeurt wel eens… Wil je hier graag wat aan doen? Dat kan! En hoe jij hier iets kan aan doen als baasje, vertellen wij jou graag in deze blog.  

Stimuleer de spijsvertering van je hond indien last van darmproblemen 

Darmproblemen kunnen voorkomen door verschillende onderliggende redenen. Denk maar aan een onverantwoorde vreetpartij, voeding die het lichaam van je hond niet goed aanvaardt, parasieten of virussen, toediening van bepaalde medicijnen, enzovoort. Dat heeft allemaal te maken met de spijsvertering. Het lichaam van je hond regelt deze volledig zelf, maar toch kan jij als baasje hier een handje toesteken om deze te vergemakkelijken! 

We hebben het nu de hele tijd gehad over het feit dat wij als baasjes onze lieve snuiters kunnen helpen met hun darmproblemen, en nog steeds weet je het antwoord niet... Wel, hier is het dan: diepvriesvers vlees! "Huh?", horen we je nu al luidop denken. We verklaren het even!

Hondvriendelijke diepvriesvoeding die bijdraagt aan darmproblemen

Met diepvriesvers vlees bedoelen we niet dat je een stukje vlees van de slager moet invriezen en nadien je hond moet voorschotelen. Fout! Wel zijn er heel wat voedingsleveranciers voor honden die dergelijke hondvriendelijke voeding op de markt brengen. Deze voeding heeft een hoge verteerbaarheidsgraad die op die manier als logische gevolg bijdraagt aan de spijsvertering van je viervoeter. Hierdoor kunnen voedingsstoffen makkelijker worden opgenomen. Bij WelloPet bieden we de diepvriesgamma's van Jolipet en Wolf aan. 

Doordat verschillende stoffen beter kunnen worden opgenomen, worden er minder stoffen geproduceerd die de dunne darm kunnen irriteren. Dat komt door het feit dat de dunne darm van je snuiter zo minimaal mogelijk wordt belast met voedingsstoffen die de dunne darm nog niet heeft opgenomen. Het resultaat? Een betere stoelgang en minder darmproblemen!

Let op: Heeft je hond last van langdurige darmproblemen? Contacteer dan zeker onze dierenartsen voor verder onderzoek. Houd de ontlasting van je hond ook steeds goed in de gaten en controleer of er geen bloed bij zit. Bloed aanwezig in de ontlasting is geen goed teken. Check ook regelmatig of je geen wormpjes vindt in de stoelgang van je snuiter!


Bij WelloPet willen we baasjes helpen om de dierenzorg zo zorgeloos mogelijk te maken. Vandaar dat wij gratis voedingsadvies geven op maat van je dier. Ook kan je bij ons steeds genieten aan voordeligere prijzen voor voeding met WelloPet Food Code. 

Meer informatie over Food Code

Deze blog kwam mede tot stand dankzij onze samenwerking met Prins PetFoods.