Overslaan en naar de inhoud gaan
jou konijn inenten bij WelloPet

Konijn inenten: hoe en waarom?

Konijn inenten: waarom is het belangrijk om dit te doen? 

Er bestaan twee belangrijke virale aandoeningen die dodelijk zijn voor konijnen en waartegen je hen kan beschermen door middel van vaccinatie. Het gaat over Myxomatose en Viraal Hemorragisch Syndroom of Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD). Om dit te vermijden is een konijn inenten zeer belangrijk!

Regelmatig organiseren onze dierenartsen 'vaccinatiedagen'. De geplande vaccinaties zijn dan voordeliger door de grotere groep dieren. Ieder konijn krijgt eveneens een volledige gezondheidscheck.


Konijnenvaccinatiedagen 2021

op  woensdag 7 april en zaterdag 24 april  

Je kan voor deze vaccinatie een afspraak maken via:

ons contactformulier;
telefonisch:  +329 232 00 42 of +329 282 36 78;
of aan de balie van WelloPet.


Van het RHD-virus bestaan 2 varianten.

  • Tegen de eerste variant wordt er in België al zeer lang gevaccineerd.
  • De tweede variant is aan een opmars bezig sinds 2010. Toen werd het voor de eerste maal in Frankrijk vastgesteld en sindsdien heeft het diverse slachtoffers gemaakt in verschillende Europese landen, waaronder België. Het virus verspreidt zich voornamelijk via stekende insecten zoals muggen en alle konijnen zijn gevoelig. Ook konijntjes die binnen zitten kunnen besmet worden door muggen die het virus dragen.

Konijn inenten WelloPet

Advies

Bij WelloPet raden we je aan om je konijn jaarlijks (dus 1x/jaar) te laten vaccineren tegen Myxomatose en RHD-1 en RHD-2.

Nieuw: Met het vaccin RHD-2 dat nu beschikbaar is, kunnen we de konijntjes een volledig jaar beschermen tegen RHD-2. Dit, in tegenstelling tot andere jaren, waarbij het vaccin een bescherming gaf van slechts 6 maand. 

Plan je afspraak en bescherm je huisdieren

Je kan een afspraak maken voor deze inentingen via mail hello@wellopet.be, op tel.-nr. 09/2320042, online: www.wellopet.be of aan de balie in ons gezondheidscentrum te Merelbeke.

Vraag een afspraak >>