Overslaan en naar de inhoud gaan

Let op: honden, katten en konijnen in de buurt van verf

Wat kan er mis gaan met verf?

Een vergiftiging treedt niet alleen op na het opdrinken of oplikken van verf. Als een hond of kat langs een pas geverfde deurpost of een andere chemische stof strijkt, kan dit leiden tot ernstige irritatie van de huid. Dit uit zich in roodheid, pijn en vaak schilfering van de getroffen huid.

Verwijder de smurrie of chemische stof zo goed mogelijk met een droge, schone doek en knip of scheer droge restanten uit de vacht. Probeer te voorkomen dat uw hond of kat zichzelf schoonlikt! Is het kleurstof op waterbasis, spoel uw huisdier dan af met lauwwarm water en was hem hierna met een speciale honden- of kattenshampoo.

blije hond, hier is geen verf te bespeuren

Uiteraard bestaan er nog veel meer andere gevaarlijke stoffen voor huisdieren. Denk aan zaken als schoonmaakmiddelen, autoproducten zoals olie en diverse vloeistoffen, doe-het-zelfproducten zoals verf en terpentine, cosmetische producten en dergelijke.

De gevaren van het verven van de vacht van je dier

Het was ooit een rage om huisdieren te verven en om er mee te lopen pronken op straat of op social media. Maar zo hoort het niet te zijn! Verf is niet gemaakt voor de vacht van huisdieren. Het kan zorgen voor brandwonden, jeuk, allergieën, irritaties en heel wat andere aandoeningen door de vele chemische stoffen die het bevat. Laat je ook zeker niet in de val lokken door "diervriendelijke" verf

Denk niet alleen aan de medische redenen waarom je je dier niet moet verven, maar ook aan hun mentale welzijn. het verve, van je dier kan een heel stressvolle ervaring voor hun zijn. Vergelijk het een beetje met het aankleden van je hond of kat. We zien het vaak. En sommige dieren hebben hier minder last van dan anderen. Maar voor de meeste beestjes is dit eigenlijk niet zo'n fijne ervaring, omdat het iets onnatuurlijks is en ze het niet kennen. 


Wil je graag meer te weten komen over andere giftige stoffen die schadelijk en gevaarlijk zijn voor je lieve snuiter? Lees hier al onze andere blogs over giftige producten voor honden, katten en konijnen

Bang dat je huisdier iets verkeerd op heeft of heb je hulp nodig?

Contacteer ons over verfvergiftiging