Overslaan en naar de inhoud gaan
Hond kijkt naar zijn twee baasjes

opvoeding en socialisatie

Een nieuw dier aanschaffen

Afhankelijk van het dier dat u wilt gaan aanschaffen, zijn socialisatie en opvoeding van het dier belangrijk. Tijdens het socialisatieproces maakt een jong dier kennis met de wereld om hem heen: het gezin en het bezoek dat in huis komt, soortgenoten, andere diersoorten, verkeer op straat, met de auto weggaan enzovoort. 

Het socialisatieproces moet beginnen van zodra u het dier in huis hebt. Ook is het van groot belang dat de fokker aandacht aan socialisatie heeft besteed. 

Koopt u een hond, dan kunt u beginnen met een puppycursus. Het is belangrijk dat u van te voren beslist welke opvoedingsmethode u het meest ligt, want niet elke hondenschool hanteert dezelfde opvoedingsmethoden.

Sommige dierenartsen organiseren voor kittens een kittenparty of kittencrèche. Daar krijgt u informatie over de opvoeding van uw kitten en komt het kitten ook in contact met andere kittens. Deze bijeenkomsten worden ook voor puppies georganiseerd. Hou daarom onze website in de gaten, WelloPet zal deze puppy- en kittenavonden ook voor u voorzien.

Het kost veel tijd en geduld (en soms ook geld) om een huisdier op te voeden en te socialiseren. Toch is het de moeite waard: het bepaalt of uw gezin er een aangename huisgenoot of een lastpost bij krijgt! 

Meer informatie kunt u vinden op de webpagina het aanschaffen van een huisdier, geschreven door het LICG.

 

Check onze evenementenkalender voor een puppy- of kittenbijeenkomst