Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog hondenspullen

Welke spullen heeft jouw hond nodig?

Heb je een puppy of ben je van plan om een puppy aan te schaffen? Zorg er zeker voor dat je deze hondenspullen in huis hebt! 
Als je nog nooit een hond hebt gehad is het best lastig om te weten welke hondenspullen je juist nodig hebt. Wij sommen daarom even de noodzakelijke spullen voor jou op!
 

1. Hondenriem en halsband

Riemen en banden zijn in alle geuren en kleuren te koop. Kijk zeker eens naar onze Harness Lead, te verkrijgen in iedere vestiging. Dit is een veilig harnas op maat, dus geen ontsnappingsgevaar! En toch is er voldoende beweegruimte door de lange lijn. Een echte aanrader door onze gedragsbegeleiders.

Uitzonderlijk, en bij heel zenuwachtige pups, zal een dierenarts mogelijks een kalmerings- of gewenningsband voorstellen. Niet te verwarren met een halsband om te gaan wandelen! Deze halsband is ideaal voor puppy’s tot 6 maanden. Deze halsband stelt jouw puppy gerust dankzij de feromonen die de halsband afgeven waardoor jouw pup zich op zijn gemak voelt. 

2. Voederbak

Ook aan soorten voederbakken geen gebrek op de markt! Laat je leiden door je persoonlijke keuze en voorkeur. Er bestaat ook een anti-schrokbak. Dit is een aanrader bij gulzige honden. Het maakt ‘eten tot een uitdaging’ wat speels is en meer tijd kost en zo het schrokken tegengaat. Maar pups moeten groeien en hun dagelijkse hoeveelheid opeten, dus de anti-schrokbak mag niet de 'hoofd'-eetbak zijn.

3. Een bench en/of hondenkussen

Geef jouw pup een goed bed. Een hondenkussen of bench is ideaal om een eigen plekje te creëren voor jouw hond. Hondenknuffels vinden puppy’s ook zeer plezant. 

4. Hondenspeelgoed

Speelgoed mag zeker niet ontbreken voor jouw puppy. Puppy’s spelen namelijk zeer graag. Maar overdrijf niet! Een puppy mag trouwens het eerste levensjaar ook nog niet te lang wandelen! Pups moeten eigenlijk voldoende slapen, dus een klein speelmomentje inlassen schept een band en leert de pup op een correcte manier om te spelen en niet in de handen te bijten bv. Je moet de pup dus niet ‘moe’ maken. 

5. Voeding

Hondenvoer is zeer belangrijk, het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt in het geven van voeding. Niet te veel, niet te weinig en de juiste soort. Heb je graag (online) advies van onze dierenartsen? Contacteer ons

6. Hondenborstels

De vacht van jouw puppy is natuurlijk ook belangrijk, hij moet er goed uitzien! Borstel je hond regelmatig. Afhankelijk van het type vacht moet je je hond wassen. Een gezonde huid hoef je niet regelmatig te wassen. Het doel van het wassen van jouw hond is om te voorkomen dat de vacht gaat samenklitten. 

7. Hondensnoepjes 

Je kan jouw puppy verwennen met hondensnoepjes, of als beloning wanneer hij zich goed heeft gedragen. Let wel op dat je niet gaat overdrijven in het geven van hondensnoepjes.

8. Veilig transport

Regel zeker ook een autogordel voor jouw hond, dit is één van de veiligste manieren om jouw hond te vervoeren. Het is ook bij wet verboden om jouw hond los in de auto te vervoeren.

9. Tandenborstel

Het gebruik van een gewone tandenborstel is niet alleen onhandig, maar kan ook leiden tot beschadigingen aan wang of tandvlees.

 


Heb je nog vragen na het lezen van deze blog?  Stel gerust jouw vragen aan ons!

Lees ook de reeks Puppy Praktijk
een reeks blogs over het gedrag van een puppy


Ja, hou me op de hoogte van komende evenementen, lessen, lezingen of workshops over & voor puppies!