Overslaan en naar de inhoud gaan
katvriendelijke dierenarts

WelloPet Lochristi, de katvriendelijke dierenarts

Een katvriendelijke dierenarts, wat is dat? En zijn niet alle dierenartsen katvriendelijk? Natuurlijk werkt elke dierenarts vanuit zijn of haar passie voor dieren, maar aan het label ‘Cat Friendly Clinic’ hangen bepaalde voorwaarden aan vast waar slechts weinig praktijken aan voldoen. WelloPet Lochristi is opgericht met dit label in het achterhoofd. Hieronder leggen we je uit waarom.

Een eigen wachtzaal, een eigen ingang

Welkom bij WelloPet Lochristi, waar jouw kat geen hond hoeft te zien bij het binnenkomen. Na de ingang ga je simpelweg links binnen, weg van het trimsalon, en neem je plaats in de aparte wachtzaal voor katten. Daar zit je afgescheiden van de honden door de hoge kasten. Jouw kat plaats je op de kast aan de kant van de balie in haar transportmand, waar wij ook dekentjes voorzien hebben om de mand af te dekken. Zo kan je kat rustig acclimatiseren met zo weinig mogelijk stressvolle prikkels.

Het kattenconsult, cruciaal voor een katvriendelijke dierenarts

Een Cat Friendly Clinic wordt vooral gemaakt door de consultatieruimte. Een consultatieruimte waar honden én katten na elkaar binnen komen, heeft als nadeel dat er geuren achter blijven. Een kat is heel gevoelig aan geuren en kan de geur van een hond - de aartsrivaal van de kat - als stresserend ervaren. Bij WelloPet hebben we sinds oktober 2021 een uniek kattenconsult, waar honden niet toegelaten zijn.

Naast de afwezigheid van honden, is er nog heel wat te ontdekken voor katten:

  • Aromatherapie om extra rust te voorzien
  • Een klautermuur met verschillende klimelementen
  • Verstopplekjes met een afgescheiden kattenbak in
  • Een krabplankje aan de muur

Daarnaast voorzien we bij WelloPet ruim de tijd om jouw kat te laten acclimatiseren aan de ruimte voor we aan het onderzoek en de consultatie beginnen. Leuk meegenomen. Terwijl jouw kat geniet van een ruimte op haar maat, kan jij de vele cat friendly producten ontdekken in de ruimte.

Ook voor een langer verblijf een cat friendly practice

Wanneer je kat binnen moet voor een operatie of een opname, dan wil je ook dat dit zo stressloos mogelijk gebeurt. Daarom is er bij WelloPet altijd een gescheiden hospi-ruimte voorzien. In die ruimte zijn er verschillende types verblijven voor de kat. Dierenarts Silke let er goed op dat elke kat de nodige verzorging krijgt in een ruimte die zo privé mogelijk is.

Wil jij genieten van de katvriendelijke aanpak van WelloPet? Maak dan nu een afspraak.

Maak een afspraak

WelloPet heeft een aanvraag lopen voor het Cat Friendly Clinic label sinds oktober 2021 en zal na het doorlopen van de procedure hier ook zichtbaar en trots mee uitpakken.