Overslaan en naar de inhoud gaan

Heeft jouw hond of kat een ideaal gewicht? Doe de test!

Het belang van het juiste gewicht en de juiste voeding

We houden allemaal onvoorwaardelijk van onze trouwe viervoeters. Dat leidt er soms toe dat we hun zielige blikken soms niet kunnen weerstaan wanneer we aan het eten zijn met hun blikken om op ons gericht. Heel veel baasjes behandelen hun dieren als hun kinderen. En daar is op zich niets mis mee. Maar wel als het op voeding aankomt... 

Heel veel honden en katten kampen met overgewicht en met alle gevolgen nadien. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Overgewicht kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals suikerziekte, hart- en vaatproblemen, problemen van het skelet en het bewegingsapparaat, huidproblemen, maag- en darmproblemen. Daarnaast kunnen honden en katten ook te maken hebben met ondergewicht. Ook dit heeft gezondheidsrisico's tot gevolg. 

Wil je meer te weten komen over een gezond gewicht voor je huisdier? Lees dan deze blog

Hoe weet je of jouw dier het juiste gewicht heeft? 

Enerzijds kan je bij je periodieke medische check-ups vrijblijvend aan je dierenarts vragen om je dier te wegen. Zij zullen je hier zeker bij kunnen helpen en je een duidelijke vaststelling geven over het gewicht van je hond of kat. 

Maar... Ben jij nu al nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag of je lieveling het juiste gewicht heeft? Onze dierenartsen hebben voor jou alvast deze speelse test voorzien om een ideaal gewicht te kunnen inschatten. 

Klik en start de test

voedingsadvies-hond-2.jpg


Heb je nog verdere vragen over dit onderwerp of wens je graag advies? 

Contacteer hier onze dierenartsen