Overslaan en naar de inhoud gaan

WEBINAR: Masterclass: Taal van de hond

Dr. Ir. Monteny Joke
Datum Activiteit

zaterdag 05/11/2022 van 10:00 tot 11:30

Communiceren met eender welk dier is een opgave op zich. Men spreekt dezelfde taal niet, gebruikt niet dezelfde gebaren, en gebruik van geuren... is ons al helemaal onbekend. Nu; honden zijn door de jaren heen dichter bij de mens komen te staan. Worden vaak gekozen als gezinslid of als werkhond. Welk doel er uiteindelijk gekozen wordt, goede afspraken maken goede vrienden. Maar hoe maakt men nu afspraken als we elkaar niet verstaan?

Joke Monteny komt ons hier bij Wellopet een inkijk geven in de wondere wereld van hondencommunicatie.

 

Honden zijn kampioenen op gebied van communicatie en zullen ook met ‘jou’ heel veel praten. Maar er is veel meer, ze zullen ook jouw blik volgen om te zien waar jij naar toe kijkt of ze volgen het wijzen van je vinger. Of misschien komt jouw hond wel voor je staan met zijn lege drinkkom om je duidelijk te maken dat hij dorst heeft. Is het praten met je hond steeds zo evident? Of zijn er ook valkuilen aan de communicatie doordat wij misschien niet steeds door de ‘hondenbril’ kijken en onze hond niet steeds door onze ‘mensenbril’?

Zou op de rug rollen ook een andere betekenis kunnen hebben dan ”aai mij op mijn buik”. Ja inderdaad dat kan en een kwispelende staart is niet steeds een blije hond… 
Het is net omdat honden zo goed kunnen communiceren, dat hun taal en de communicatie met ons niet zo in eenvoudige regeltjes te gieten is. Van signaal x (op de rug rollen) betekent niet steeds y (aai mij). Niet alleen onze taal zit vol nuances, ook die van de honden.

Kan jij bv uit volgende foto's afleiden wat deze honden te vertellen hebben? 

foto_tongelende_DH_teef.JPG      foto_kop_JRpup.JPG      foto_blaffende_beagle.JPG

Inschrijven

Ook benieuwd naar deze antwoorden en meer? 
Kom dan gezellig mee volgen op deze interactieve voormiddag.

Deze workshop gaat door via Zoom als webinar. Zorg dat je de applicatie op voorhand op je computer installeert.

Wie is Joke Monteny?

Joke Monteny van Hond inform geeft lezingen en workshops bij WelloPet, waaronder "Taal van de hond" alsook "Puppy-opvoeding".

'Hond inform' is haar centrum waar zij eigenaars en hun hond op een professionele manier begeleidt, gaande van ras- of puppy keuze over opvoeding en training, tot het helpen bij gedragsproblemen.
Net zoals tijdens haar studies (bio-ingenieur) en haar doctoraat wenst zij zich te baseren op wetenschappelijk onderbouwde methodes. Haar hobby is ondertussen uitgegroeid tot een ware passie. Een passie om niet alleen met haar eigen honden een goede relatie op te bouwen maar om deze visie ook te delen met anderen.

Joke Monteny is een autoriteit in gedrag, en dat uit zich eveneens als succesauteur. Het eerste boek "Welkom Puppy" richt zich meer naar alle praktische vragen bij het opvoeden tijdens de eerste weken na aankomst van jouw pup bij jou thuis. Het tweede boek "Jouw pup is geen opwindspeeltje" is bedoeld als handleiding voor de noodzakelijke socialisatie in de maanden die volgen, en geeft jou praktische tips en tricks hoe je oprecht plezier kan beleven aan “samen leven en spelen”. 

Wellopet biedt de boeken van Joke Monteny ook aan in een handig voordeelpakket! 

Prijs
€ 15
Met dier
Nee
Diersoort
Doelgroep
Type