Overslaan en naar de inhoud gaan
Hond is aan het rusten op de grond buiten

Besmettelijke ziekten bestrijden door vaccinaties bij honden, katten en konijnen

Vaccineren: enkel voor de veiligheid van je hond, kat of konijn?

Om besmettelijke dierziekten tegen te gaan is het belangrijk dat een groot deel van de honden, katten en konijnen wordt gevaccineerd tegen ziekten. Een besmettelijk dier kan dan geen andere dieren besmetten omdat deze dieren beschermd zijn door vaccinatie. Daardoor wordt het vóórkomen van een ziekte in een bepaald gebied aanzienlijk verminderd. Door goed te vaccineren komen ziektes zoals bijvoorbeeld hondenziekte en besmettelijke leverziekten gelukkig in België nog maar weinig voor.

Als het percentage dieren dat wordt gevaccineerd afneemt, krijgt een dergelijke ziekte de kans om weer de kop op te steken. Door uw hond te laten vaccineren, beschermt u dus niet alleen uw eigen dier maar werkt u ook mee aan het onderdrukken van uitbraken van besmettelijke, levensbedreigende hondenziekten.

Meer informatie kunt u vinden op de webpagina vaccinatie van de hond geschreven door het LICG.

 

honden op het strand, deze honden zijn best gevaccineerd tegen ziekten zodat ze elkaar niet kunnen besmetten

Meer vragen over besmettelijke ziekten?

Wil je graag meer weten over besmettelijke ziekten bij honden en katten? We schreven er twee aparte blogs over, speciaal voor jou! Lees in deze blogs meer over besmettelijke ziekten bij honden en katten waar tegen gevaccineerd kan worden. 


Vergeet u weleens uw hond te vaccineren, ontwormen,...? Wij nemen graag die zorg op ons!

Ontdek het WelloPet Life Plan