Overslaan en naar de inhoud gaan
Twinkle in een draagtas

Honden en een draagtas: je kan het aanleren!

U ziet het vast ook vaak op straat: mensen op stap met hun hondje in de draagtas. De kleine viervoeter kijkt door het gaas van de draagtas rond en geniet zichtbaar van het uitzicht en het comfort van de draagtas. Misschien heeft u zelf een hond die u graag overal mee naartoe neemt in de draagtas: op reis, naar het werk of op restaurant. Of misschien heeft u een hond die u heel graag overal mee naartoe zou nemen, maar zit uw viervoeter niet graag in een draagtas en maakt het hem onrustig of zelfs angstig.

Maakt u zich geen zorgen, uw hond is absoluut niet de enige die angst heeft voor draagtassen, in tegendeel! Er zijn veel mensen met dit probleem.

Ingeborg en Twinkle

Ingeborg heeft een hondje Twinkle, een Maltezertje. Ingeborg en haar man hadden eerder al een Maltezertje gehad, Enzo, die zonder probleem de draagtas in ging en rustig bleef zitten. Twinkle was echter anders, zij was veel actiever dan Enzo en verzette zich tegen elke draagtas die Ingeborg voor haar kocht. Twinkle had nochtans geen probleem met gesloten ruimtes, ze speelde altijd graag in haar puppypark en slaapt ’s nachts zonder problemen in haar bench. 

Twinkle.jpg

Twinkle in zijn tas

Ingeborg ging dus op zoek naar hulp en kwam bij WelloPet terecht. Na het horen van haar verhaal, adviseerde de gedragsbegeleider Annemarie haar om haar hondje Twinkle op een rustige en leuke manier aan de draagtas te laten wennen. Ingeborg had ondertussen ook een nieuwe draagtas gekocht die zij beschrijft als een cabrio-tas: je kan de tas zowel open als gesloten meenemen, en ze kan ook gebruikt worden als rustbedje. Het was een stevige tas die iets breder was dan het standaardmodel en die omgeven was door gaas, waardoor de hond niet het gevoel heeft ingesloten te zitten. De tas heeft ook een riempje dat kan vastgemaakt worden aan het tuigje of de halsband van de hond. De draagtas kon worden vastgemaakt aan een autogordel en hoofdsteun, waardoor het de perfecte manier wordt om je hond te vervoeren. Het is ook een makkelijke tas om naast je te zetten op restaurant of op kantoor. 

“Zet de mand bij voorkeur ergens waar de hond een leuk zicht heeft, zodat hij zich betrokken voelt bij wat er rondom hem gebeurt.” De tas is ook groot genoeg om hem te vullen met een koelmat, kussentjes en water, zodat het een erg aangename plek wordt voor de hond.

Zo gezegd, zo gedaan, Ingeborg ging aan de slag met Twinkle en leerde haar met veel geduld en oefening om te wennen aan de tas. “Zet de hond enkele keren per dag in de tas, blijf bij je hond en laat hem eraan wennen om in de tas te zitten.” Voor Ingeborg en Twinkle lukte het wonderwel. Na slechts enkele dagen was het een groot succes, juist op tijd voor ze samen op vakantie zouden vertrekken. Twinkle ging uiteindelijk uit zichzelf in de tas slapen omdat dat nu zo’n aangenaam plekje voor haar geworden was.

Ingeborg&Twinkle.jpg

Maakt u zich dus geen zorgen als uw hond niet graag in een draagtas zit, u kan het hem absoluut aanleren en ervoor zorgen dat hij het zelfs leuk begint te vinden, zodat uw brave en rustige pup in de draagtas overal mee binnen kan! Succes!

Met dank aan Ingeborg voor haar verhaal, en alle applaus voor de hoofdacteur 'Twinkle'