Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedragsbegeleiders

Ontmoet ons team

Echte dierenvrienden. Maar ook een groep van gepassioneerde experten die luisteren.
Wij begrijpen jou, en je huisdier. Merk je iets op bij je huisdier? Waar houdt jouw hond of kat wel of niet van? Wat betekent hij of zij voor jou? Wij willen jouw verhaal kennen en jou helpen.

Annemarie
Timmermans
Gedragsbegeleider

Annemarie leeft voor honden, daarom heeft ze er zelf zes. Met jaren ervaring in het herplaatsen van honden van alle rassen, ontwikkelt Annemarie haar “natuurlijke feel” om mensen inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Op een niet-dwingende manier en met focus op de relatie met hun hond.

Jorgen
Bruggeman
Gedragsbegeleider

Jorgen is afgestudeerd in het domein van Animal Assisted Therapy (begeleidend werken met assistentie van dieren). Hierdoor bouwde Jorgen een ruime ervaring op in het gedrag van honden. Door het gedrag van mensen en honden beter op elkaar af te stemmen creëert Jorgen kansen om niet alleen het huisdier, maar ook de eigenaar gelukkiger te maken.

Maureen
De Brucker
Gedragsbegeleider

Maureen baat een kleinschalig kattenpension uit, en is kattenoppasser in de Vlaamse Ardennen. Vanuit een diepe passie voor katten, en een opleiding als Cat Coach, wil Maureen haar kennis delen vanuit heel veel eigen ervaringen. Vooral het gedrag van je kat beter begrijpen is essentieel om jouw kat gelukkig en gezond te houden.

David
Pithie
Therapeut
Joline
De Jaegher
Therapeut

Opleiding: Post Graduaat Toegepast Diergedrag (Kaho, Sint-Lieven te Sint Niklaas), dierverzorgster & dierenartsassistent (Hogeschool, Gent)
Ervaring: Sinds 2010
Rol: Gedragstherapeut 'katten'

Joline De Jaegher is sinds 2010 werkzaam als kattengedragstherapeute bij haar bedrijf Chat-o-Gand. Reeds eerder had ze het diploma van dierverzorgster/dierenartsassistent behaald in 2008. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het de missie van Joline om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.
In 2017 richtte ze het unieke katvriendelijke kattenhotel Chat-o-Resort op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen.

klik op de foto voor meer info...

Ontdek onze gedragsbegeleiding

Wij helpen jou met het verstevigen van ‘gewenst gedrag’, of het corrigeren van ‘ongewenst gedrag’, langs meerdere kanalen:

Consultatie gedrag

  • Alle gedragsbegeleiders staan voor jou klaar tijdens een consultatie. Het accent ligt op het doorgronden van jouw vragen, en de leefwereld van jou en je huisdier. Daarom vul je op voorhand een vragenlijst in.
  • We overlopen samen verschillende stappen om aanpassingen voor te stellen. Het begrijpen van de behoeften van jouw hond of kat, het interpreteren van gedrag, en het kunnen lezen van kleine signalen, zijn onze weg naar die fijne band tussen huisdier en mens.

Therapie gedrag

  • Is een consultatie niet wat je zoekt, of vinden onze consulenten dat je meer hulp behoeft, dan bereiden zij jouw gesprek met een therapeut voor. De gedragstherapeuten maken geen deel uit van WelloPet, maar zijn wel de door ons geprefereerde partners van WelloPet.

Een brede keuze aan activiteiten en events

  • Je kan erover praten, maar echt dierenplezier ontstaat pas als je samen met je huisdier tijd doorbrengt. De gedragsbegeleiders staan voor jou klaar op speelweides, individuele lessen, sport- en spel, lezingen, workshops, tip & trics, toy-party’s … Bekijk alle events in onze kalender en schrijf je in.

PetBudget

  • Met je PetBudget betaal je eenvoudig en voordelig voor je afspraken in het trimsalon, bij onze gedragsbegeleiders of voor onze evenementen. Door een saldo op je kaart te zetten krijg je 10% voordeel bovenop het bedrag dat je besteedt. Aan de kassa betaal je dan eenvoudig met je PetBudget.

 

Gedrag 1.jpg
Gedrag 2.png
Gedrag 3.jpg
Gedrag 4.jpg

Wij gaan voor preventie, jij toch ook?

Bij WelloPet geloven we in een gezonder, langer en aangenamer leven voor onze huisdieren. We bieden hen daarom meer, betere en preventieve zorgen. 

En daar hoort ook gewenst gedrag bij, dat is een barometer die langs twee kanten werkt. Enerzijds is een dier dat zich goed voelt van binnen veel meer op zijn gemak. Daardoor is er minder onrust, stress of ongewenst gedrag. Maar anderzijds is constant agressief of gespannen gedrag ook aanleiding voor ongelukjes of kwaaltjes. Echt dierenplezier bloeit pas bij harmonie tussen beestje en baasje. Het ergste wat kan gebeuren is dat iemand afstand moet doen van huisdieren omwille van onhandelbaar gedrag.

Onze ervaring: goed begonnen is half gewonnen. Daarom selecteerden wij deze boeken over gedrag voor jou. De auteurs werken mee aan de events en workshops bij WelloPet.

 

Stel jouw vraag aan het team gedragsbegeleiders >>