Overslaan en naar de inhoud gaan
een vrouw knuffelt met haar hond

Hondenziekten nader bekeken

Een kort overzicht van de meest voorkomende ziekten:hondenziekten

 • Hondenziekte (ziekte van Carré, distemper)
  dit is een heel besmettelijke virusziekte. Gevolgen en symptomen van deze ziekte zijn afwijkingen aan de huid en het zenuw- en ademhalingsstelsel, braken en diarree. Honden besmetten elkaar via speeksel, ontlasting en urine.
   
 • Leverziekte (hepatitis, adeno-virus type I)
  deze ziekte veroorzaakt leverontsteking met bloedingen, koorts, braken en ontsteking van de ogen, en kan soms voor een plotse dood zorgen bij jonge honden. De ziekte wordt verspreid via urine.hondenziekten
   
 • Parvo (parvovirose)
  deze hondenziekte is een darmziekte bij de hond die diarree, braken en koorts veroorzaakt. Het zorgt ook voor weerstandsvermindering en uitdroging, waardoor de hond kan sterven. De ziekte verspreid zich via ontlasting.
   
 • Rattenziekte (ziekte van Weil, leptospirose)
  deze ziekte is ook besmettelijk voor de mens. Ze wordt veroorzaakt door bacteriën en overgedragen via urine of besmet water. Ziekteverschijnselen bij honden zijn vaak diarree, braken, geelzucht, bloedingen en nierproblemen.

 

hondenziekten-bij-honden.jpg

 

 • Kennelhoest (Bordetella, para-influenza, adeno-virus type 2)
  de kennelhoest wordt ook vaak de ‘besmettelijke hondenhoest’ genoemd. De ziekte komt vooral voor bij honden die met veel andere honden worden gehuisvest. De keel van de hond wordt gevoelig door te blaffen, waardoor deze vatbaar wordt voor infecties.hondenziekten
   
 • Hondsdolheid (rabiës)
  dit is een dodelijke hondenziekte die besmettelijk is voor honden, maar ook andere dieren en zelfs mensen. De ziekte wordt vaak overgedragen via speeksel. Het tast de hersenen aan en veroorzaakt angst en agressie.

Meer informatie kunt u vinden op de webpagina 'vaccinatie van de hond' geschreven door het LICG.


Vergeet u weleens uw hond te vaccineren, ontwormen,...? Wij nemen graag die zorg op ons!

Ontdek het WelloPet Life Plan