Overslaan en naar de inhoud gaan
hond-vuil-wasbeurt

Jouw hond wassen begint met de juiste shampoo

Help, mijn hond heeft een opfrisbeurt nodig!

Het is weer die tijd van het jaar, de dagen worden langer, onze wandelingen worden avontuurlijker en natuurlijk is zwemmen nu veel leuker geworden! De vogels zingen, het gras groeit, de lucht is fris en onze honden... nou, die ruiken minder fris.

Het is ook die tijd van het jaar waarin we een dierenwinkel binnenlopen om hondenshampoo op te pikken, omdat de buitenwereld sneller onze huizen lijkt binnen te dringen. Hoewel de natuur fantastisch is, willen we daarom nog niet dat onze honden (en huizen) ruiken als een moeras! 

Het warmere weer is dan weer geweldig omdat we dan zelfs onze grootste harige vrienden gemakkelijk in de tuin (of de kleinere vrienden in onze badkamers) kunnen wassen. Het is een heel avontuur voor beiden, dat "weer fris te laten ruiken!"

Teveel keuze, wat is juist? Niet alles!

Zodra je de dierenwinkel binnenloopt, voel je je een beetje verwend met keuzes. Heb je er ooit bij stilgestaan ​​hoeveel verschillende soorten shampoo je tegenwoordig kunt kopen? Van Bubblegum-geuren tot producten die de kleur van de vacht intenser maken ... het is bijna gangpad zoals bij de supermarkt, echter alleen vol shampoos voor huisdieren! Wat moet je kopen? Er is zoveel keuze! Dus hoe kom je tot de juiste keuze voor jouw huisdier?

1. Een dierenvacht is geen mensenhuid.

Ten eerste is het belangrijk dat je weet dat producten voor huisdieren niet worden gemaakt zoals menselijke producten. De huisdierenindustrie is niet gereguleerd en zelfs de best ruikende shampoos kunnen slecht zijn voor onze huisdieren. 
Je twijfelt nu wellicht of eenmalig gebruik wel echt zo schadelijk kan zijn. Overdrijven we niet? Neen: helaas is dit wel de realiteit. 

Er wordt veel zorg en onderzoek gedaan naar producten voor mensen, weinig naar dieren. En zelfs dan nog; wij als mensen zijn relatief gezien een stuk sterker dan onze huisdieren. Onze huid is 7x dikker dan die van onze honden… Dit betekent zelfs voor die “eenmalige wasbeurt”, dat het erg belangrijk blijft om het beste product voor jouw hond te kiezen! Misschien is "éénmalig niet zo onschuldig" als je denkt.

hond wassen

2. Je hond wassen, veel of weinig?


We hebben allemaal wel eens iemand horen zeggen dat het is slecht om je hond (vaak) te wassen. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom dit fabeltje zo hardnekkig de ronde maakt? Een product dat niet zorgvuldig is samengesteld om voor de huid van jouw huisdier te zorgen, is inderdaad niet gepast voor onze gevoelige vrienden. He beschadigt hun huid en kan de vetlaag verwijderen. Het verwijderen van deze essentiële vetlaag kan ervoor zorgen dat je huisdier erger gaat ruiken na het wassen (komt het je bekend voor?).

De huid kan beginnen jeuken, jouw huisdier kan vervolgens hotspots krijgen en in het ergste geval heeft jouw huisdier een dierenarts nodig heeft… 
Na al deze doemscenario’s te hebben doorgelezen zou je dus inderdaad kunnen denken “misschien is het beter om mijn huisdier gewoon niet te wassen". Gelukkig is dat helemaal niet zo! Net als voor ons mensen zijn er producten beschikbaar die zorgen voor de huid en vacht die voeden, en jouw huisdier heerlijk laten ruiken! En verzorgen is belangrijk. Het is dus niet slecht om je hond (vaak) te wassen. Het is wel fout om daarvoor de verkeerde producten te gebruiken. En het is zeker fout om de huid en vacht niet te verzorgen. 

"hond met strik"

3. Wat moet ik doen?

De uitdaging is om te weten wat je precies zoekt! En de grootste uitdaging is om niet het hele assortiment te kopen!
Het maakt niet uit of je jouw huisdier één keer per jaar of één keer per week wast. Het is altijd belangrijk om voor het juiste product, dus beste product voor je hond, te kiezen: een product dat voor de huid en de vacht zorgt. Bij WelloPet kiezen de trimmers voor NOGGA: zowel voor hun eigen werk in het trimsalon, als voor advies aan klanten. 

4. Samenvatting & advies

a) Een dierenvacht is niet hetzelfde als een mensenhuid. De industrie is niet geregulariseerd, dus zelf een lekker ruikende shampoo kan na 1 wasbeurt de vacht en huid van je hond verpesten.
b) Myth breaker: je mag je hond relatief vaak wassen. Gewoon enkel met de juiste producten. Anders maak je de beschermende vetlaag kapot.
c) Het maakt niet uit of je jouw huisdier één keer per jaar of één keer per week wast. Het is altijd belangrijk om voor het juiste product, dus beste product voor je hond, te kiezen: een product dat voor de huid en de vacht zorgt.

Nogga heeft producten ontwikkeld die beide doen: de huid verzorgen, en de vacht verzorgen! De producten zullen de huid zachtjes reinigen, voeden en hydrateren, zodat jouw huisdier niet alleen fris is, maar vooral ook de best mogelijke gezondheid voor huid en vacht kan behouden!

NOGGA-producten zijn zorgvuldig samengesteld en bieden de perfecte zorg voor elk huisdier, groot en klein. We raden aan het giswerk weg te laten en te kiezen voor zekerheid op het gebied van huid- en vachtverzorging. 

Vraag advies aan onze professionele trimmers, of volg een workshop of webinar rond 'Je hond wassen' en 'verzorgen van vacht en huid'! 

Ontdek onze producten voor huid en vacht van hond, aanbevolen door onze trimmers.


Met dank aan de auteur Sophia Spires van NOGGA Europe, vooraanstaand trimmer en zaakvoerder.
Deze blog maakt deel uit van een reeks van 3: Wassen en keuze van shampoo • Drogen: ja of nee? • Verharen & klitten: hoe aanpakken?

Heb je vragen rond de vachtverzorging van honden? Ontdek hier wat onze trimmers voor jou kunnen doen!