Overslaan en naar de inhoud gaan
Operatie Celine

Narcose bij je huisdier, wat moet je weten?

Help, mijn hond of kat heeft een operatie nodig! Maar een algemene verdoving is gevaarlijk, toch? Er bestaan heel wat mythes en angsten over narcose, die we graag even verduidelijken voor je.

Belangrijke info bij anesthesie!

Eerst en vooral: narcose is niets om bang voor te zijn. Sommige eigenaars stellen een operatie uit omwille van schrik voor de verdoving. “Wat als mijn viervoeter in de verdoving blijft, of er een trauma aan over houdt?”, zijn bezorgdheden die je af en toe hoort. Deze zijn ondertussen echter achterhaald. De wetenschap is geëvolueerd, de techniek voor verdovingen staat op punt. WelloPet werkt met de meest moderne behandelingen.

Uiteraard proberen we narcose niet toe te passen als het niet nodig is. Bij bepaalde ingrepen (zoals een castratie, sterilisatie, gebitsreiniging of een heelkundige ingreep) is narcose onmisbaar en belangrijk voor het welzijn van uw huisdier.

Een handige brochure

De dierenartsen bij WelloPet stelden een brochure samen voor de eigenaars wiens hond, kat, konijn of knaagdier een ingreep zal ondergaan.

De brochure zelf wordt vooraf doorgenomen met de eigenaar, samen met de antwoorden op een vragenlijst. Na de operatie volgt er nog een document met de belangrijkste aanbevelingen voor verdere thuiszorg.

We stellen deze inhoud ook graag - digitaal - voor jou ter beschikking!

Maak een afspraak met onze dierenarts